Facebook Pixel H Αλ Κάιντα ετοίμαζε χτύπημα-δηλητήριο!
| 2010-12-23 12:00:00

H Αλ Κάιντα ετοίμαζε χτύπημα-δηλητήριο!

H Αλ Κάιντα ετοίμαζε χτύπημα-δηλητήριο!

Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε να δηλητηριάσει το φαγητό που σερβιριζόταν σε αμερικανικά ξενοδοχεία και εστιατόρια, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων των ΗΠΑ, όπως μεταδόθηκε από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών στο CNN: «Ο πυρήνας της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, που χρησιμοποιεί ως βάση την Υεμένη- η ίδια οργάνωση που έστειλε στα τέλη του Οκτωβρίου τα παγιδευμένα δέματα στις ΗΠΑ- εξέτασε το ενδεχόμενο να δηλητηριάσει με κυάνιο και ρικίνη τα τρόφιμα σε αμερικανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία».

Αξιωματούχος, επίσης, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε, δήλωσε ότι το θέμα κυκλοφορούσε «εδώ και πολλούς μήνες σε on line συνομιλίες σε διευθύνσεις που χρησιμοποιούν τα μέλη ή οι υποστηρικτές της οργάνωσης».

Ένας άλλος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε, επιπλέον, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η απειλή αυτή θεωρείται αξιόπιστη από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές συνάντησαν υπεύθυνους του ξενοδοχειακού τομέα και τομέα της εστίασης για να εξετάσουν τρόπους για την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων.

Ακόμη, βάσει του Σον Σμίθ, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας, η Αλ Κάιντα έχει κάνει λόγο δημόσια για την πρόθεσή της να προσφύγει σε μη συμβατικές επιθέσεις.

«Λαμβάνουμε συχνά πληροφορίες για διάφορες μορφές επιθέσεων που οι τρομοκράτες προτίθενται να πραγματοποιήσουν, αλλά οι οποίες συχνά υπερβαίνουν τις ικανότητές τους», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags