Facebook Pixel Το εντυπωσιακό comeback του Χαλκιά
| 2012-03-05 11:51:00

Το εντυπωσιακό comeback του Χαλκιά

Το εντυπωσιακό comeback του Χαλκιά

Ο έμπειρος γκολκίπερ ήταν πραγματικά φύλακας-άγγελος του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναθηναικό φωνάζοντας "παρών" μετά από απουσία τριών μηνών
 

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή... Τρεις μήνες στον "πάγο" χωρίς χρόνο συμμετοχής, όμως, στο ματς με τον Παναθηναικό ήταν ο ήρωας της ομάδας. Ο λόγος για τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος πραγματικά ήταν εξαιρετικός στον αγώνα με τον Παναθηναικό.

Σίγουρα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας, κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δύσκολες στιγμές που πέρασε αυτή, στο 63' έκανε μια απίστευτη απόκρουση σε κεφαλιά του Τοτσέ και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με το πέναλτι στο τέλος του αγώνα όταν και νίκησε τον Χριστουδολόπουλο.

Με την εμφάνιση του μάλιστα έκανε τον Λάσλο Μπόλονι να "αναγκαστεί" να μιλήσει για τον ίδιο με κολακευτικά λόγια τονίζοντας πως... "συνήθως δεν μιλάω για ατομικές αποδόσεις παικτών αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Χαλκιάς σήμερα έκανε μεγάλη επιστροφή". Και να φανταστεί κανείς πως ο Ρουμάνος κατά την διάρκεια της σεζόν δεν έδειξε αντικειμενικά μεγάλη εμπιστοσύνη στον 37χρονο πορτιέρο. Ο οποίος είναι αλήθεια πως πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές και αγωνίστηκε σε μόλις εννέα ματς πριν από αυτό με τον Παναθηναικό.

Ας ξετυλίξουμε όμως σε γενικές γραμμές το κουβάρι της φετινής του παρουσίας στον ΠΑΟΚ που μόνο εύκολη δεν ήταν. Από το ξεκίνημα της σεζόν ο ίδιος δεν ήταν η βασική επιλογή του Μπόλονι. Ο τελευταίος επέλεξε τον Κρέσιτς για να υπερασπίζεται την εστία του "Δικεφάλου", για να κάνει το πρώτο του ματς ο Χαλκιάς απέναντι στον ΟΦΗ στις 16/10.

Οι δύσκολες στιγμές

Δύο εβδομάδες μετά άρχισαν οι πρώτες μουρμούρες για τον ίδιο στο ματς με τον Παναθηναικό. Χρεώθηκε το ότι το φάουλ του Κλέιτον κατέληξε στα δίχτυα, ενώ πολλοί του επέρριψαν ευθύνη για το δεύτερο τέρμα που πέτυχε ο Παναθηναικός με τον Κουίνσι. Αφού έπαιξε κάποια ακόμη ματς, αυτό απέναντι στην Τότεναμ αποτέλεσε αιτία για να μείνει στον πάγκο (ή εκτός αποστολής) μέχρι το ματς με τον Παναθηναικό.

Ο ίδιος φέρει ευθύνη στην φάση που κέρδισε πέναλτι η Τότεναμ, γενικώς δεν ήταν σε καλή μέρα στο ματς με τους Αγγλους και έφτασε στο σημείο σε εκείνον τον αγώνα μέχρι και να απαξιωθεί! Μετά τις 30 Νοεμβρίου, όταν και ήταν το ματς με τους "πετεινούς", ο ίδιος πέρασε δύσκολες στιγμές. Δίχως να έχει πρόβλημα τραυματισμού πολλές φορές έμεινε εκτός αποστολής αφού ο Ρουμάνος επέλεγε το δίδυμο Κρέσιτς και Γλύκος.

Η σούπερ επιστροφή

Ο τραυματισμός του πρώτου, αλλά και το ότι ο δεύτερος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος (είχε επιστρέψει από τραυματισμό), είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί στο ματς με τους "πράσινους" μετά τρεις μήνες. Και ήταν εξαιρετικός με όλη την έννοια της λέξης... Απέδειξε πως δεν καμιά περίπτωση δεν είναι "τελειωμένος" και πλέον γνώρισε την αναγνώριση από όλους για το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε.

Και όλα αυτά ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες έμοιαζε... ξένο σώμα για τον ΠΑΟΚ. Εδειξε όμως πως παραμένει ένας πιστός στρατιώτης της ομάδας παρά τα όσα έχει ακούσει κατά καιρούς. Και για να μην κρυβόμαστε δεν είναι και λίγα...

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags