Facebook Pixel Να ποιος είναι ο Δημήτρης Στεφάνου
| 2012-03-14 12:54:00

Να ποιος είναι ο Δημήτρης Στεφάνου

Να ποιος είναι ο Δημήτρης Στεφάνου

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ΑΕΚ ψάχνει το ευρώ με το ...τουφέκι ξαφνικά δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα από την πρόθεση πριμοδότησης των παικτών για νίκη επί του Παναθηναϊκού με 100.000 ευρώ.

Αυτός που έβαλε τη... φωτιά στην "κιτρινόμαυρη" πραγματικότητα είναι ο Δημήτρης Στεφάνου. Ξεκίνησε αυτήν τη διαδικασία για να ενισχύσει την ομάδα χωρίς να δημιουργήσει προσδοκίες και εν τέλει αναγκάστηκε να βγει μπροστά για να πάψει η σπέκουλα που πήγε να σκιάσει τη δίκαιη νίκη της Ενωσης. Τουλάχιστον, έφερε στην επιφάνεια μια πραγματικά εντυπωσιακή ιστορία, που στο πέρασμα των ετών αναδεικνύει έναν πετυχημένο επιχειρηματία, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στις Στενιές Ανδρου και ασχολήθηκε από παιδί με τη θάλασσα. Σπούδασε στο Ναυτικό Λύκειο Ανδρου και εισήχθη στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Ασπροπύργου, όπου και αποφοίτησε το 1973. Ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία ως ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, στην εταιρεία των Στρατή και Μιχάλη Παλαιοκρασσά Compania Naviera Santa Irene έως και το 1975. Από το 1978 έως και το 1984, ως υποπλοίαρχος πλέον, βρίσκεται στην εταιρεία του Αυγουστή Πολέμη. Λόγω σοβαρού ατυχήματος μετεξελίσσεται σε μάνατζερ πληρώματος, όπου και συνεργάζεται επί τριετία (1991-94) με τον Πέτρο Παππά.

Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ιδρύει με τον αδερφό του Γεώργιο Στεφάνου στη Μανίλα των Φιλιππίνων την Bright Maritime Corporation, η οποία έχει ως αντικείμενο την επάνδρωση ελληνικών και ξένων πλοίων με αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα. Είναι πλοιοκτήτης με μονοψήφιο αριθμό φορτηγών πλοίων, ενώ από πέρυσι είναι ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries. Ενασχόληση που δεν σχετίζεται με το βασικό αντικείμενο δουλειάς, αλλά έγινε κυρίως λόγω της ιδιαίτερης αδυναμίας που έχει στο νησί καταγωγής του.

Η σχέση του με την ΑΕΚ χρονολογείται από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Φανατικός ΑΕΚτζής, μύησε στην "κιτρινόμαυρη" ομάδα και τα τρία παιδιά του. Οι παλιότεροι τον θυμούνται συχνά πυκνά στα στενά της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά λόγω ταξιδιών έγινε πλέον μόνιμος θεατής των αγώνων της Ενωσης τα τελευταία χρόνια. Μόνιμος "κάτοικος" των μπλε καθισμάτων του ΟΑΚΑ, εκ των πρώτων που ανταποκρίθηκαν στην ιδέα των Supporters.

Οσοι τον γνώρισαν το διάστημα αυτό κάνουν λόγο για παθιασμένο Ενωσίτη, που πολλές φορές παρακινεί τους υπόλοιπους για να βάλουν χρήματα. Ωστόσο, περιγράφουν τον Στεφάνου -όπως και κάθε αυτοδημιούργητο επιχειρηματία- ως αρκετά προσεκτικό στις κινήσεις του. Αν και έβαλε αρκετά χρήματα στους Supporters, δεν εκδήλωσε ποτέ κανένα ενδιαφέρον για να αναλάβει ρόλο στην ΑΕΚ. Ετσι κι αλλιώς, υπάρχει και αδυναμία καθώς εκτιμάται πως είναι απίθανο να συνεισέφερε με ποσό άνω του εκατομμυρίου.

Ο Στεφάνου γνωρίζει και εκτιμά πολύ τον Δημήτρη Μελισσανίδη. "Ο Μελισσανίδης είναι ο μόνος που θα μπορούσε να ηγηθεί προσπάθειας, ώστε να βγει η ομάδα από το οικονομικό τέλμα. Του έχω εμπιστοσύνη και θα μπορούσα να είμαι δίπλα όσο γίνεται για να βοηθήσω" λέει συχνά πυκνά σε συνομιλητές του. Ωστόσο, είναι σαφές πως η διάθεση για βοήθεια δεν πρέπει να συγχέεται με λογικές πως μπορεί να είναι ένα από τα τεράστια οικονομικά μεγέθη που αναζητά ο πρώην μεγαλομέτοχος ως συμπαίκτες στην προσπάθειά του.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags