Facebook Pixel «Έντεκα λέοντες και Μιραλάς κορυφή!»
| 2011-02-10 13:16:00

«Έντεκα λέοντες και Μιραλάς κορυφή!»

«Έντεκα λέοντες και Μιραλάς κορυφή!»

Ο Νίκος Αλέφαντος με τον πάντα απολαυστικό του τρόπο δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να παραταχθεί ο Ολυμπιακός στις επόμενες κρίσιμες αγωνιστικές. Τι θυμάται από την εποχή Νταϊφά.

Aναλυτικά το άρθρο του:

• Είμαι Ολυμπιακός επί δεκαετίες, ήμουν Ολυμπιακός σε δύσκολα χρόνια όταν τα παιδάκια σήμερα δεν είχαν ιδέα τι τραβούσε ο Ολυμπιακός, αλλά ό,τι βλέπω, λέω, εμπαθής δεν θα γίνω σε αυτήν την ηλικία, ούτε θα μου πείτε εσείς τι θα λέω! Εγώ είμαι για όλη την Ελλάδα. Και στην τηλεόραση που βγαίνω κάθε Δευτέρα, με παρακολουθούν όλοι οι οπαδοί. Δεν θα μου πει κανείς τι θα λέω, δεν το δέχομαι.

• Δεν καταλαβαίνω τίποτα σε όλη μου τη ζωή, εδώ δεν μου επέβαλαν οι πρόεδροι των ομάδων ποιον παίκτη θα βάζω, θα μου επιβάλλουν οι ανώνυμοι να λέω αυτά που θέλουν αυτοί; Αυτοί μπορεί να είναι «υπάλληλοι», μπορεί να είναι ανταγωνιστές από άλλα σάιτ, μπορεί να είναι και οπαδοί άλλων ομάδων που με μισούν, μπορεί να είναι και άσχετοι από ποδόσφαιρο.

• Εδώ δεν μου επέβαλε τη μια φορά στον Ολυμπιακό η διοίκηση να βάζω τον Γεκινί! Και ακόμα πιο παλιά δεν μου επέβαλε ο Νταϊφάς να βάζω τον Γούναρη! Κατευθείαν με το που είχα πάει στον Ολυμπιακό, με κάλεσε ο Νταϊφάς στη Λέσχη και ήθελε να παίξει ο Γούναρης με τον Ηρακλή. Του εξηγούσα ότι δεν θα κάνω αυτό που ήθελε, διότι ήταν σε μεγάλη ηλικία ο Γούναρης και δεν μπορούσε να πιάσει τον Χατζηπαναγή που έβγαινε τότε από τα αριστερά. Κι έβαλα τον Ξανθόπουλο. Τους καθάρισα σαν αβγό, 2-0 κερδίσαμε αλλά δεν μου έδωσε ο Νταϊφάς συγχαρητήρια… Στο καπάκι την άλλη βδομάδα παίζαμε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Ξανά δεν έβαλα τον Γούναρη, έβαλα πάλι τον Ξανθόπουλο! Και παρ’ ότι μας άφησε με 10 παίκτες ο διαιτητής, μου πέταξε έξω τον Άλμπερτσεν, μέσα σε εκείνο το καμίνι δεν χάσαμε, έληξε το ματς 0-0. Να μην χάσουμε είχε ζητήσει ο Νταϊφάς και δεν χάσαμε.

• Εδώ και 2 χρόνια φωνάζω ότι ο Ολυμπιακός θέλει σοβαρή ενίσχυση στα χαφ, δεν τα λέω μόνο φέτος. Τα έλεγα και πέρσι, τα έλεγα και πρόπερσι.

• Εγώ χτυπάω καμπανάκια για τον Ολυμπιακό, καλό θα είναι να θιχτεί το φιλότιμο των παικτών και να κατέβουν στα επόμενα δύο ματς 11 λέοντες! Τώρα παίζει όλο το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, θέλει μια νίκη και μια ισοπαλία σε αυτά τα δύο ματς για να μην έχουμε οδυνηρές εκπλήξεις.

• 11 λέοντες θέλω να δω και τον Μιραλάς σέντερ φορ! Και τον Τζιμπούρ δεξιά, τα είπα τη Δευτέρα το βράδυ στο Τηλεάστυ. Ας κάνει ο Φουστέρ τη βρόμικη δουλειά να δίνει βοήθειες δεξιά πίσω απ’ τον Τζιμπούρ στο μαρκάρισμα ώστε να μην ξεθυμαίνει και κουράζεται. Πρέπει να έχεις δύο στράικερ στην περιοχή όταν η μπάλα έρχεται από τα πλάγια, η άμυνα του Άρη δεν είναι άτρωτη, πρέπει να την πιέσει ο Ολυμπιακός. Μπορεί οπωσδήποτε να σκοράρει ο Ολυμπιακός εκεί μέσα. Έχουμε καλή άμυνα, μπορεί να αντέξει πίσω, μην ξεχνάμε ότι έχουμε δεξί μπακ με πολλά προσόντα, τον Τοροσίδη, ο οποίος μπορεί να βοηθάει και αυτός τον Τζιμπούρ στο μαρκάρισμα.

• Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, όπως όλοι έχουν τις απόψεις τους, ο καθένας έχει μία άποψη στο ποδόσφαιρο. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει. Επειδή τσατίστηκα με κάποια σχόλια, δεν απαντάω σήμερα τις ερωτήσεις!

• Θέλω να πω μόνο τούτο: Διάβασα κάποιες δηλώσεις του Μουρίνιο την Τρίτη. Πριν διαβάσετε τις δηλώσεις του, θα θυμίσω ορισμένα πράγματα που είχα πει για αυτόν, απαντώντας σε άτομα εδώ που με είχαν ρωτήσει. Τα κείμενα υπάρχουν στο αρχείο δεξιά στη στήλη. Είχα πει:

«Paparibo7, ο Χάπελ έκανε τέτοιο στιλ προπόνησης, όπως ο Μουρίνιο. Δηλαδή μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας. Δεν έχω δει από κοντά τον Μουρίνιο για να σου πω πώς ακριβώς δουλεύει, βλέποντας όμως τις ομάδες του να παίζουν, πιστεύω ότι παίρνει σε κομμάτια τις πλευρές και δουλεύει ξεχωριστά. Δηλαδή τη δεξιά πλευρά, διδάσκοντας πώς πρέπει να παίζουν μεταξύ τους, την αριστερή πλευρά, τον άξονα, και μετά όλη την ομάδα μαζί. Πιστεύω επίσης ότι ζητάει πάνω στο διπλό τρομερή ένταση στην αμυντική πίεση, τόσο ατομικά από κάθε παίκτη όσο και στα τρίγωνα των παικτών, δηλαδή ο δεξιός μπακ με τον στόπερ και τον αμυντικό χαφ, ο δεξιός ετξρέμ με τον αμυντικό χαφ και τον δεξιό μπακ, και πάει λέγοντας. Κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει στις ομάδες του Μουρίνιο. Τέλος, είμαι σίγουρος ότι έχει άνθρωπο μαζί του γνώστη στην ειδική αντοχή. Αυτό σε κάνει να ανεβαίνεις από το 65'-90’ - και όχι να πέφτεις.

Panagiotis Rosso Bianco 7, έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για τον Μουρίνιο. Ο Γκουαρντιόλα δουλεύει με αυτόματο πιλότο, βρήκε μια έτοιμη σχεδόν ομάδα, μια σχολή που έχει δουλευτεί πολλά χρόνια, από την εποχή των Ολλανδών. Αν πάει ο Γκουαρντιόλα σε άλλες ομάδες και πάρει τους τίτλους που έχει πάρει ο Μουρίνιο με τόσες διαφορετικές ομάδες, θα τον παραδεχτώ. Ο Μουρίνιο πέρσι με την Ίντερ τού πήρε τα σώβρακα του Γκουαρντιόλα. Η ιστορία θα γράψει πρωταθλητή Ευρώπης τον Μουρίνιο και ουδείς θα ξέρει στις επόμενες γενιές ότι η Μπαρτσελόνα έπαιξε μονότερμα την Ίντερ στη Βαρκελώνη. Αυτά περί θεάματος είναι για τα παιδάκια και τους πατεράδες να τρώνε πατατάκια! Ο Μουρίνιο είναι ασύλληπτος στην τακτική. Ο προπονητής πρέπει να είναι σκάκι, θέλει ταλέντο, θέλει μυαλό. Βέβαια, στο ματς φέτος στη Βαρκελώνη ο Μουρίνιο δεν το χειρίστηκε καλά, δεν έχει τους παίκτες για να παίξει έτσι. Το τρίγωνο Καμπιάσο, Ζανέτι, Σνάιντερ που είχε στην Ίντερ, δεν το έχει τώρα στη Ρεάλ».

• Είχα μιλήσει λοιπόν για σκάκι. Διαβάστε τώρα τις δηλώσεις του Μουρίνιο όταν τον ρώτησαν αυτήν την εβδομάδα ποιο θεωρεί το καλύτερό του ματς με την Ίντερ. Διότι τιμήθηκε με το βραβείο του «χρυσού πάγκου» για τη σεζόν 2009-2010 που τα σάρωσε όλα, νταμπλ στην Ιταλία και Τσάμπιονς Λιγκ. Απάντησε: «Θα έλεγα πώς το καλύτερό μας ματς ήταν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη! Κάποιοι μας κατηγόρησαν για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε, αλλά για εμένα ήταν ένα κανονικό παιχνίδι ποδοσφαίρου σαν παρτίδα σκάκι! Παίξαμε στην έδρα της Μπαρτσελόνα με 10 παίκτες, αλλά κάναμε επική εμφάνιση και πετύχαμε κάτι απίστευτο». Σκάκι λοιπόν. Σκάκι.

«Να κόψουν τα Τιτικίστικα, βλέπω αλλαγμένο τον Παναθηναϊκό»!

Σημείωση Θέμη Σινάνογλου: Επειδή δύο άτομα παραπονεθήκατε, να σας ενημερώσω ότι δεν έχω αρμοδιότητα για το ποια σχόλια περνάνε και ποια δεν περνάνε. Δεν έχω καμία σχέση. Το σάιτ έχει δικούς του διαχειριστές που ασχολούνται με τα σχόλια. Η δική μου δουλειά είναι να μιλάω με τον Αλέφαντο, να του κάνω ερωτήσεις, και να γράφω το κείμενο. Ευχαριστούμε γιατί όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε όλο και περισσότερα σχόλια, πάνω από εκατό κάθε φορά! Πάμε να δούμε τώρα τι λέει ο Νίκος Αλέφαντος:

• «Σαν υλικό και σαν ομάδα δεν χωράει συζήτηση ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τις άλλες στο πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον από ομάδες σαν την Ξάνθη και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Όμως ο Ολυμπιακός περνάει ψιλοκρίση. Έχει καιρό να βγάλει καλό 90λεπτο. Κάποιες σημαντικές μονάδες του είναι πεσμένες, αλλά και σαν ομάδα δεν τρέχει όπως έτρεχε.

• Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Ραούλ Μπράβο σε θέση σέντερ μπακ! Και ο Μέλμπεργκ καλός ήταν, αλλά ειδικά ο Ραούλ Μπράβο μου άρεσε, τον Σουάνη που είναι επικίνδυνος τον έσβησε, τον εξαφάνισε. Με παλικαριά, με ταχύτητα, έβγαζε και την μπάλα από πίσω.

• Ο Τοροσίδης δεν είναι ο γνωστός Τοροσίδης. Προβλέψιμος, εκβίασε προσπάθειες, δεν του βγήκαν. Ο Χολέμπας όταν τον βάζει μπροστά με χαλάει, αλλά σαν αριστερό μπακ δεν με χαλάει. Είναι γυμνασμένος, εργάτης, βέβαια περάσανε δεκάδες Χολέμπες στην ιστορία του Ολυμπιακού.

• Τα χαφ ήταν πάλι λειψά. Ο Ιμπαγάσα δεν είχε δυνάμεις, βάδιζε μπορώ να πω. Ο δε Μοντέστο κατ’ ανάγκη παίζει σε αυτή τη θέση. Ο Φουστέρ από αυτούς ήταν καλύτερος διότι τρέχει, έχει κίνηση, έβαλε και το γκολ. Όμως γι’ αυτή τη θέση θέλω άλλο παίκτη εγώ στον Ολυμπιακό που ονειρεύομαι. Καλύτερα να πήγαινε ο Φουστέρ πιο πίσω, εκεί που παίζει τώρα ο Ιμπαγάσα, και να έπαιζε χαφάρα στη θέση του Φουστέρ μπροστά. Μία χαφάρα που θα έχει ντρίμπλα και διείσδυση, τέτοιο παίκτη θέλω εκεί. Θες χαφάρα και στη θέση του Μοντέστο. Τα χαφ μας έχω πει ότι δεν είναι για Τσάμπιονς Λιγκ και ότι στα δύσκολα θα έχουν πρόβλημα, τα είδαμε στον ΠΑΟΚ τι έπαθαν…

• Ο Ζαϊρί ήταν ανύπαρκτος αυτή τη φορά, δεν πέρασε μία φάση, έκανε λάθη, ήταν και βαρύς, τον άφηναν τρία μέτρα πίσω. Έχεις δει… πάπια να ξεκινάει να τρέξει; Κουνάει τη μέση δεξιά-αριστερά, έπρεπε να ‘χει μία… μανιβέλα πίσω του χθες να του τη στρίψεις για να ξεκινήσει!

• Ο Ριέρα κάτι πήγε να κάνει, αλλά λίγα πράγματα, δεν δικαιολογεί τα λεφτά του. Κοντεύει να φύγει η σεζόν και ακόμα δεν μπορείς να τον πεις «μεγάλο παίκτη». Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες; Με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη παίζεις. Δείξε.

• Με Πάντελιτς κορυφή μονάχο του, χάνεις σε ταχύτητα. Μου λείπει πολύ ο Μιραλάς του πρώτου καιρού, έχασε όλη την ταχύτητα ο Ολυμπιακός. Ήταν ένα ακόμα 1-0 με μέτριο Ολυμπιακό, χωρίς ρυθμό και ταχύτητα.

• Για το ΑΕΚ-Άρης να πω δυο λόγια, αφού ο Άρης θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ κάνει παλαβά πράγματα, είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Με ροτέισον που της στοιχίζει, αφού δεν έχει καλό ρόστερ, όταν της λείπει ο Δέλλας κι ο Λυμπερόπουλος παθαίνει τρικυμία. Τα χαφ της προχθές ήταν ανεκδιήγητα. Είχε και καινούριους παίκτες μέσα που δεν ήξεραν ακόμα τι γίνεται.

• Διαφωνώ με τη θέση που βάζει τον Σκόκο, δεν μπορεί να κυνηγάει τα αντίπαλα μπακ, δεν έχει δυνάμεις. Ο Σκόκο είναι είτε για επιθετικός είτε για πίσω από τον επιθετικό. Πριν που είχε τον Μπλάνκο και τον Τζιμπούρ και τον Λυμπερόπουλο, τον καταλάβαινα τον προπονητή. Τώρα δεν συμφωνώ.

• Ο Άρης ήταν καλός, καλά οργανωμένη η ομάδα απ’ τον Μιχαλήτσιο και μου άρεσε που κατέβηκε με 4-3-3. Του βγήκε που πέταξε έξω δεξιά τον Νέτο, έβαλε δύο γκολ με προσωπικές ενέργειες. Με κάτω την μπάλα ο Άρης και με ταχύτητα, ήταν καλός.

• Το Άρης-Ολυμπιακός θα είναι δύσκολο διότι έχει ανοίξει και βεντέτα, θα σκυλιάσουν αυτοί. Πρέπει να έχει ταχύτητα ο Ολυμπιακός, θα ήθελα πολύ τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης. Άντε να δούμε, θα πάρει επιτέλους ντέρμπι φέτος ο Ολυμπιακός μακριά από την έδρα του; Έστω να μη χάσει. Μη χάσεις. Έχεις τους παίκτες για να παίρνεις αποτελέσματα στα ντέρμπι.

• Έτσι τα βλέπω εγώ ως Αλέφαντος και δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι που βγαίνουν και μιλάνε. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Τα ίδια παραμύθια έλεγαν στον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι, ότι έχουν το καλύτερο υλικό όλων των εποχών και κάτι τέτοια. Με αποτέλεσμα να πάθουν της αλεπούς το θάνατο στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα.

• Να σας πω τώρα και για το ματς του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Καταρχήν, για τον Βιεϊρίνια. Είχα βγει στο «ΦΩΣ» καιρό πριν, δεν είχε κάνει ακόμα τα μεγάλα του γκολ, και είχα πει «πάρτε αυτόν τον παίκτη να ησυχάσουμε, αυτός είναι ο αντι-Γκαλέτι»! Τρομερός παίκτης. Πολύ καλύτερα να πήγαιναν εκεί τα λεφτά αντί για τον Ριέρα. Κάντε προσπάθεια το καλοκαίρι να τον πάρουμε. Θα έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας απ’ τα δεξιά για χρόνια. Και δεξιά παίζει και αριστερά παίζει και πίσω από τον επιθετικό θα τον έβαζα!

• Ο Παναθηναϊκός ήταν έκπληξη. Τα σημάδια είχαν φανεί από τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αν είχαν τον Τζόρβα με την ΑΕΚ -διότι τους χαντάκωσε ο Καρνέζης- ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει πανηγυρική πρόκριση που την άξιζε πέρα ως πέρα.

• Από την αρχή μπήκε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα πολύ δυναμικά, ήταν φρέσκος, όπως φρέσκος ήταν και με την ΑΕΚ στη ρεβάνς. Τα σέντερ μπακ του ήταν πολύ καλοί, ο Καντέ ειδικά έκανε τρομερό ματς. Και προσέξτε, ερχόταν και χωνόταν τρίτος σέντερ μπακ ο Σίλβα όταν αμυνόταν ο Παναθηναϊκός.

• Μετά το 0-1 και αφότου έμεινε με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός, έπαιξαν έτσι όπως έπρεπε να παίξουν για να κρατήσουν τη νίκη. Αυτά που λένε ορισμένοι εγώ τα ακούω βερεσέ. Κράτησε τους τρεις βαθμούς, χωρίς τον Σισέ μέσα στην Τούμπα και με δέκα παίκτες. Έτσι έπρεπε να παίξει για να το κρατήσει. Ολόσωστα έβγαλε τον Γκοβού που τον είχε βάλει φορ επειδή είναι γρήγορος, λόγω έλλειψης Σισέ, και ας έπαιζε ο Παναθηναϊκός πια χωρίς σέντερ φορ μετά την αλλαγή του Γκοβού! Ολόσωστη και η αλλαγή του Νίνη με τον Καραγκούνη, αυτή τη φορά δεν έκανε τη μ…ία να βάλει τον Πλεσίρ, όπως έκανε με την ΑΕΚ. Σημαντική η δουλειά του Καραγκούνη όταν μπήκε.

• Ο Τζόρβας είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, έκανε τρομερή εμφάνιση. Γενικώς όλος ο Παναθηναϊκός ήταν ψυχωμένος, όπως και με την ΑΕΚ. Δεν είναι εκείνος ο Παναθηναϊκός που σερνόταν, που έπαιζε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αλλά με τι προσόντα να το παίξει, και ανοιγόταν με μια ζώνη νεροζούμι μένοντας ορθάνοιχτος πίσω.

• Ο Λέτο έκανε σπουδαίο ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν τελειώνει τις φάσεις βέβαια, καλός ήταν και ο Χριστοδουλόπουλος, αν είχε ο ΠΑΟ τον Σισέ θα έβαζε και άλλο γκολ σε αυτό το ματς. Κι ας έχασε ο ΠΑΟΚ ευκαιρίες. Εγώ διαβάζω ένα ματς ως προπονητής, δεν το βλέπω όπως το βλέπουν οι φίλαθλοι. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, Αλέφαντο να ακούτε, έχει ανέβει ο Παναθηναϊκός στα δύο κολλητά ντέρμπι.

• Να προσέξει ο Ολυμπιακός μην έχουμε και άλλη αποτυχία σε ντέρμπι τώρα στο Χαριλάου, γιατί μετά θα έρθει ο Παναθηναϊκός να τα παίξει όλα για όλα στο Καραϊσκάκη. Κι έχουμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έπειτα ο οποίος είναι καλή ομάδα, δεμένη ομάδα, κι όταν παίζει με τον Ολυμπιακό σκυλιάζει. Το πρωτάθλημα δεν πιστεύω ότι θα το χάσουμε, εμείς θα το πάρουμε, αλλά καλό είναι να κόψουν τα Τιτικίστικα».

ΠΗΓΗ: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags