Facebook Pixel Πρώτα ο Baby Shaq και μετά το μωρό
Μπάσκετ
| 2012-03-20 15:46:00

Πρώτα ο Baby Shaq και μετά το μωρό

Πρώτα ο Baby Shaq και μετά το μωρό

Ο Ρομέιν Σάτο μίλησε για τη σειρά αγώνων με την Μακάμπι, τους Καλάθη και Γιασικεβίτσιους και την ...τρίτη διάδοχο.

Η συνέντευξη του Αμερικανού στο ''sport24.gr'':

Στις 28 Οκτωβρίου του 2010, μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, είχες ειδοποιηθεί ότι η σύζυγός σου γέννησε τον δεύτερο γιο σας και αμέσως πήρες άδεια από τον Ομπράντοβιτς για να ταξιδέψεις στο Τέξας. Τώρα, που η σύζυγός σου γέννησε κορίτσι; Θα κάνει λογικά καιρό να σε δει...

"Πού το θυμήθηκες; Εχει περάσει 1,5 χρόνος. Οντως είχα ταξιδέψει στο Τέξας, αλλά τότε ήμασταν μόλις στη 2 αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ενώ τώρα αρχίζουν τα πλέι οφ! Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για ταξίδι – αστραπή στην Αμερική, οπότε αρκούμαι να μιλάω στο τηλέφωνο με τη σύζυγό μου και να μαθαίνω τα νέα για τη μικρή. Οπως είπα και σε εκείνη προέχει η σειρά με τη Μακάμπι γιατί θέλω όσο τίποτε να ξαναπάμε με τον Παναθηναϊκό στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη. Και αν τα καταφέρουμε θα παίξω και για την κόρη μου".

Προέχει δηλαδή ο... «Baby Shaq» και όχι το μωρό;

(γελάει) "Ακριβώς! Προέχει η σειρά με τη Μακάμπι, θα έλεγα εγώ και δεν θα ξεχώριζα έναν παίκτη, όσο θηριώδης και αν είναι. Εχουμε μπροστά μας έναν ισχυρό αντίπαλο, με τεράστιο όνομα και ιστορία και το μεγάλο στοίχημα είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πετύχουμε το 1-0. Στη σκέψη μας βρίσκεται μόνο το πρώτο ματς, θα ολοκληρώσουμε την ανάλυση του αντιπάλου, ελπίζω να έχουμε όλα τα παιδιά υγιή και σε λίγες ημέρες (σσ. Η συζήτηση με τον Αφρικανό έγινε μετά το παιχνίδι Περιστέρι - Παναθηναϊκός) θα κληθούμε να εφαρμόσουμε το πλάνο του κόουτς Ομπράντοβιτς στο παρκέ".

Ποιο είναι πιο δύσκολο; Να αντιμετωπίζεις στον πρώτο αγώνα την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας, όπως πέρυσι, ή να υποδέχεσαι την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, όπου παρεμπιπτόντως δεν έχετε αποδώσει καλό μπάσκετ, σύμφωνα και με την άποψη του προπονητή σας, άρα θα υπάρχει η σχετική πίεση;

"Καλή ερώτηση. Θα σας πω πώς το αισθάνομαι εγώ. Ολα τα πρώτα ματς έχουν πίεση, είτε μέσα είτε μακριά από το γήπεδό σου. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και κρύβει τις δικές της δυσκολίες. Υπάρχει, ωστόσο, ένας κοινός παρανομαστής. Και πέρυσι και φέτος ο στόχος μας ήταν να νικήσουμε, ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου ή το πλεονέκτημα της έδρας. Στη Βαρκελώνη έτυχε να χάσουμε τον πρώτο αγώνα, αλλά έπειτα από δύο βράδια πετύχαμε αυτό που θέλαμε και ολοκληρώσαμε τη σπουδαία πρόκριση με άλλες δύο νίκες στην Αθήνα.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Μακάμπι και είναι αλήθεια ότι φέτος δεν έχουμε παίξει πολύ καλά στο γήπεδό μας. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς λέει πάντα αλήθειες και αυτή ήταν μια από αυτές. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και να πάρουμε την πρώτη νίκη. Και μετά να προετοιμαστούμε για τη δεύτερη. Μπορούμε. Ηδη έχουμε βελτιώσει ορισμένα κομμάτια του παιχνιδιού μας, αν και πιστεύω ότι ο βασικός άξονας της στρατηγικής μας θα είναι η άμυνα".

Δεν ξέρουμε αν συμφωνείς, αλλά η εφετινή με την περυσινή σειρά των πλέι οφ θα μπορούσαν να έχουν άλλη μια ομοιότητα. Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, παίκτες όπως ο Νικ Καλάθης και εσύ, που είχατε βγει μπροστά πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και αργότερα στο Φάιναλ Φορ, καλείστε να χαλυβδώσετε το δίδυμο Διαμαντίδη - Μπατίστ. Είσαι ο πρώτος ριμπαόυντερ και ο τρίτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

"Είμαι ο πρώτος ριμπάουντερ; Δεν το είχα προσέξει γιατί όπως ξέρεις παίζω πάντα για την ομάδα και όχι για τους αριθμούς μου. Μιας και το έφερε η κουβέντα, όμως, το ριμπάουντ είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού μου, για το οποίο με υπέγραψε πριν από δύο καλοκαίρια ο Παναθηναϊκός, οπότε με την ενέργειά μου και τη βοήθεια των συμπαικτών μου, προσπαθώ να αντεπεξέλθω.

Μίλησες για τον Νικ, ο οποίος είναι αρκετά βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι μόνο αυτός, αλλά και άλλα παιδιά όπως ο Σάρας (Γιασικεβίτσιους), με φοβερή επιθυμία να πάνε σε ένα ακόμη Φάιναλ Φορ. Και από τη στιγμή, που παίκτες όπως ο Σάρας, ο Μπατίστ, ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής, που έχουν βιώσει τι σημαίνει Φάιναλ Φορ, ζουν για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, όλοι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε γεμάτοι κίνητρο, ενθουσιασμό και με τη διάθεση να ξοδέψουμε όλες μας τις δυνάμεις. Για την ώρα, όμως, προτείνω να μην πούμε περισσότερα. Θα τα ξαναπούμε στο ΟΑΚΑ, έχοντας κάνει –ελπίζω- το 1-0".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags