Facebook Pixel Το μυαλό ήταν αυτό που έλειπε
| 2012-03-21 14:35:00

Το μυαλό ήταν αυτό που έλειπε

Το μυαλό ήταν αυτό που έλειπε

Ψεύτη τον βγάλανε τον Μπιτσαξή. Σ' αυτό που είπε ότι είχε προτείνει την αναβολή του ντέρμπι, αλλά αρνήθηκαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Πού είναι το περίεργο όμως; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Και ποιος αφελής μπορεί να είχε την απαίτηση ν' ακούσει αλήθεια; Πολιτικός είναι ο Μπιτσαξής. Η δουλειά του είναι να λέει ψέματα. Κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Από την Κυριακή το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης είχε πάρει σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα. Μόνο στα «Νέα της Γαρδένιας» δεν μίλησε: «Εγώ δεν κρύβομαι στα δύσκολα».

Τι λες, ρε μεγάλε. Και ποιος νομίζει δηλαδή ότι είναι; Ποιος του έχει πει ότι η γνώμη του έχει αξία; Οτι αυτό που θα πει έχει σημασία. Εχει βαρύτητα. Κάποιοι γραφικοί τύποι είναι αυτοί που ασκούν εξουσία και πολιτική στην Ελλάδα. Οπως ο Δον Κιχώτης κυνήγαγε τους ανεμόμυλους έτσι και ο Μπιτσαξής έχει αναλάβει από μόνος του το ρόλο του θεματοφύλακα της τάξης στα γήπεδα. Φαίνεται ότι μικρό στις απόκριες τον ντύνανε Ζορό και του έχει μείνει απωθημένο. Οπως, λοιπόν, οι μεθυσμένοι λένε «κάνε με πρωθυπουργό για 24 ώρες να λύσω όλα τα προβλήματα» έτσι κι ο Μπιτσαξής μόλις τον έκανε γγΑ ο Πάγκαλος, πίστεψε ότι θα λύσει όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου.

Κι ιδού η απόδειξη: Με το που ψηφίστηκε ο νέος και ο πλέον αυστηρός νόμος, έγινε το Ολυμπιακό Στάδιο λαμπόγυαλο. Ας μη στεκόμαστε, όμως, όπως λέει και η σχετική ντιρεκτίβα της Νova, στα επεισόδια. Αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα. Και ειδικά για τον Παναθηναϊκό. Ας μην ανησυχούν όμως τα εκατομμύρια πράσινες καρδιές, όπως έχει πει ο Ανδρέας. Υπάρχει λύση. Υπάρχει σχέδιο. Ας είναι καλά ο Γιάννης Αλαφούζος που το διατύπωσε και εγγράφως μάλιστα την Κυριακή: «Μοναδική λύση είναι οι οπαδοί». Ο Παναθηναϊκός έχει δύο εκατομμύρια και δεκάδες χιλιάδες απ' αυτούς είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν για την αγορά μιας συμβολικής μετοχής από 1.800 ευρώ. Και ετήσια συνδρομή 350 ευρώ. Αρα μιλάμε κατ' ελάχιστον για 40 εκατομμύρια γιούρο άπαξ και δέκα εκατομμύρια σε ετήσια βάση!

Το ΔΣ θα εκλέγεται από τις χιλιάδες των μικρομετόχων και την ορθή οικονομική διαχείριση θα εγγυάται το μη εκτελεστικό συμβούλιο, που θα αποκαλείται «γερουσία». Για να βρει τον ρόλο που του αξίζει ο σχεδόν αιωνόβιος Μάνος Μαυροκουκουλάκης, θα έλεγα εγώ. Ιδού, λοιπόν, που δεν χρειάζονται λεφτά στον Παναθηναϊκό. Το μυαλό ήταν αυτό που έλειπε. Το πρόβλημα είναι σαν το αυγό του Κολόμβου. Λεφτά υπάρχουν. Και δεν χρειάζεται να τα βάλει κανένας Βαρδινογιάννης και κανένας Βγενόπουλος. Λεφτά υπάρχουν από τον κόσμο. Οπως ο Βενιζέλος μάδησε τον κόσμο με τις τακτικές και έκτακτες εισφορές, έτσι κι ο κ. Αλαφούζος με τέσσερα δεκάρικα εκατομμύρια άπαξ κι ένα το χρόνο, λύνει το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Κι ευτυχώς που βρέθηκε αυτός ο σοφός άνθρωπος να βρεθεί αυτή η πρωτότυπη λύση. Ενώ, αντίθετα, όταν είπε τα ίδια πριν από ένα μήνα για την ΑΕΚ ο Τροχανάς (φωτό), τον είχανε πάρει στο βραστό. Αυτά.

Ο κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να μειώσει το κόστος 

Ποιος είδε την ΕΣΗΕΑ και δεν τη φοβήθηκε! Και στον Sentra απεργία και στο sentragoal και στο «Goal» που δεν κυκλοφόρησε χθες Τρίτη. Απάντηση των συνδικαλιστών στις απολύσεις. Για να δώσει αγωνιστική απάντηση. Κι αφού δεν τον κλείνει τον σταθμό ο Μπόμπολας, καλά του κάνουνε. Μιλάμε για έναν ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2008. Κι εδώ και τρεισήμισι χρόνια μπαίνει μέσα. Κάθε χρόνο. Και πολύ περισσότερο τώρα με την κρίση και την τεράστια πτώση της διαφήμισης. Για έναν σταθμό που ξεκινώντας είχε πενήντα σχεδόν εργαζόμενους. Αλλους με πλήρη απασχόληση στο μισθολόγιο κι άλλους όπως οι δημοσιογράφοι με μπλοκάκι.

Οταν, λοιπόν, μια επιχείρηση μπαίνει μέσα από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, ποια είναι η απαίτηση των εργαζομένων; Να μη γίνουν απολύσεις; Δεν έχει το δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να μειώσει το κόστος; Δεν έχει το δικαίωμα να μειώσει τη χασούρα του; Αν αύριο ζοχαδιαστεί και το κλείσει, ποιος από όσους δουλεύουνε σήμερα θα βρει δουλειά; Ούτε ένας. Και πόσοι εργοδότες υπάρχουν σήμερα στα ΜΜΕ που να πληρώνουν κάθε πρώτη και δεκαπέντε; Προς τι, λοιπόν, η απεργία; Για την τιμή των όπλων; Για να δείχνουνε σαν σωματεία ότι είμαστε μάγκες και τσαμπουκάδες; Και τι κερδίσανε οι εργαζόμενοι με τις απεργίες; Να χάσουνε τα μεροκάματά τους; Αν οι εργοδότες είναι κακοί και άδικοι, κάτι τέτοιοι συνδικαλιστές είναι της πλάκας.

Ο Μπιτσαξής δεν πρέπει να αισθάνεται ενοχές

ΚΑΠΟΥ διακόσιες πενήντα χιλιάδες, λέει, πήγανε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Και κάποιος θυμήθηκε όταν ήτανε φαντάρος το δημοψήφισμα της χούντας. Με ψηφοδέλτια. Ενα έγραφε «ναι» το άλλο «όχι», ενώ υπήρχε και λευκό. Και μόλις τελείωσε η ψηφοφορία, ανοίξανε τις κάλπες και πετάξανε όλα τα ψηφοδέλτια στα σκουπίδια. Γράψανε σαν αποτέλεσμα 93% «ναι» και καθαρίσανε. Ποιος να τους ελέγξει; Αλλο τόσο έγινε έλεγχος στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και τους ψηφοφόρους που πήγανε στις κάλπες να είναι μεταξύ 80 και θανάτου.

Και τον Γιωργάκη να φεύγει ανακουφισμένος, γιατί όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην πρώτη γραμμή δεν μπορούσε να χορεύει ζεϊμπέκικο, να γυμνάζεται και να κάνει κανό. Οσο για τον Βενιζέλο, οι πρώτες του κουβέντες τσακίζανε κόκκαλα: «Επανιδρύουμε το ΠΑΣΟΚ, επανιδρύουμε τη χώρα, επανιδρύουμε την Ευρώπη». Οχι σαν τον λακαμά τον Καραμανλή που είχε περιοριστεί στην επανίδρυση του κράτους. Ιδού λοιπόν που ο Μπιτσαξής δεν πρέπει να αισθάνεται ενοχές για ένα αθώο ψέμα που είπε περί αναβολής του ντέρμπι. Πού να φτουρήσει μπροστά στον Βενιζέλο; Ο γίγαντας μέχρι και την Ευρώπη παίζει στα δάχτυλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Τσάκας γιατί σιωπά κι αφήνει τον Μπιτσαξή να μονοπωλεί την επικαιρότητα;

Ο Γερουλάνος μιλάει όταν η αστυνομία κάνει συλλήψεις για τα «στημένα». Οταν η αστυνομία τρώει ξύλο, σιωπά.

Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags