Facebook Pixel Διεθνής… μεταγραφή ο Κοτσόλης!
| 2011-02-11 09:18:00

Διεθνής… μεταγραφή ο Κοτσόλης!

Διεθνής… μεταγραφή ο Κοτσόλης!

Η μεταγραφή του 31χρονου τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό εγκρίθηκε από το DNS της ΦΙΦΑ, λόγω του ότι ο παίκτης άνηκε μέχρι τις 30 Άυγουστου του 2010 στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Κύπρου.

Σήμερα αναμένεται η έκδοση του δελτίου του Στέφανου Κοτσόλη, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στο Τριφύλλι, παρά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών για τον τρόπο που έγινε.

Η μετακίνηση εγκρίθηκε από το DNS της ΦΙΦΑ, ένα αυτόματο σύστημα, επειδή ο παίκτης μέχρι τις 30/8/2010 ανήκε στην Ομόνοια Κύπρου (είναι μέσα στις νέες ημερομηνίες που έθεσε η ΕΠΟ του Πιλάβιου) και η μεταγραφή είναι διεθνής.

Από την ομοσπονδία αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να κριθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ το άρθρο 6 του κανονισμού ιδιότητας μεταγραφών της ΦΙΦΑ, όπου αναφέρει τα εξής: Ο Κανονισμός προβλέπει μια εξαίρεση του κανόνα ότι οι ποδοσφαιριστές μπορούν μόνον να μετεγγράφονται κατά την διάρκεια μεταγραφικών περιόδων, ατομικά για επαγγελματίες των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει πριν το τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου, π.χ. οι αποκαλούμενοι «άνεργοι ποδοσφαιριστές».

Στην επεξήγηση του συγκεκριμένου άρθρου αναφέρεται ότι η ομοσπονδία μπορεί να καθορίσει τις περιόδους που οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα πάρουν μεταγραφή. Επομένως, σε κάθε περίπτωση, επειδή η ΕΠΟ του κ. Πιλάβιου δεν μπορεί να ακυρώσει τον εαυτό της, είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί το δελτίου του Κοτσόλη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σήμερα Παρασκευή. Αν συμβεί αυτό, τότε ο παίκτης θα δηλωθεί για το ντέρμπι του Φαλήρου και θα είναι στον πάγκο των «πράσινων» το άλλο Σάββατο.

Παρόλα αυτά, έχουν προκύψει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΕΠΟ. Κάποιοι παράγοντες της ομοσπονδίας αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν στο site της ομοσπονδίας να μπαίνει δεύτερη ανακοίνωση που όχι μόνο δίνει παράταση για τους ελεύθερους παίκτες (από 8/2 στις 14/2) αλλά και αλλάζει το χρόνο που οι ποδοσφαιριστές είναι άνεργοι (από 30/6/2010 στις 31/8/2010). Το τελευταίο είναι άλλωστε το «φλέγον ζήτημα».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβουλος της ομοσπονδίας ρώτησε τον Πιλάβιο στη Λάρισα γιατί άλλαξε την απόφαση του ΔΣ, και ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να του απάντησε ότι ουδέποτε ελήφθη τέτοια απόφαση…

Γενικότερα, είναι γεγονός ότι έχει προκληθεί ιδιαίτερος θόρυβος γύρω από αυτή την κίνηση του Πιλάβιου και – όπως αρκετοί παραδέχονται πλέον - κανονικά η ΕΠΟ θα έπρεπε αυθημερόν να είχε εκδώσει ανακοίνωση με τις θέσεις της. Κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη, και όπως φαίνεται δεν θα συμβεί.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags