Facebook Pixel Έτσι βαρέσανε διάλυση Παναθηναϊκός, ΑΕΚ
| 2010-12-23 16:10:00

Έτσι βαρέσανε διάλυση Παναθηναϊκός, ΑΕΚ

Έτσι βαρέσανε διάλυση Παναθηναϊκός, ΑΕΚ

Δεν το πολυλένε δημοσίως, αλλά στον ΠΑΟ και στην ΑΕΚ συμφωνούν ότι μια από τις αιτίες της κατηφόρας τους την σεζόν που διανύουμε ήταν οι υπερατλαντικές… περιοδείες τους το κατακαλόκαιρο.

Και οι δυο ομάδες αποσυντονίστηκαν, κουράστηκαν, βγήκαν από τον ρυθμό τους, με συνέπεια οι προετοιμασίες να πάνε στράφι κι έτσι να σέρνονται από την αρχή της σεζόν.

Φυσικά δεν είναι αυτή η μοναδική αιτία των κακών εμφανίσεων, αφού υπάρχουν και στο πράσινο, αλλά και στο κίτρινο στρατόπεδο πολλά ακόμα στραβά σε διοικητικό – προπονητικό – αγωνιστικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι και στις δυο ομάδες συμφωνούν πως τα ταξίδια αυτά αποδείχθηκαν καταστροφικά.

Ο Παναθηναϊκός ειδικά στο Ντιτρόιτ, που πήγε για το φιλικό με την Μίλαν, συνάντησε πολύ άσχημες συνθήκες, κι ας μην βγήκαν αυτά τότε προς τα έξω. Η ομάδα πόνεσε, όμως.

Αναγκάστηκε να αλλάξει άρον άρον ξενοδοχείο αφού αυτό που είχε κλείσει δεν ήταν καλό, να προπονηθεί σε ένα κάκιστο – όσο κι αν ακούγεται περίεργο αυτό – βοηθητικό σε πανεπιστήμιο της πόλης και να υποστεί από πάνω και το τζετ λανγκ απ’ όλη αυτή την περιπέτεια με τα δυο ματς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την πτήση Τορόντο – Ντιτρόιτ οι παίκτες πήγαν απευθείας για προπόνηση, με τις βαλίτσες στο χέρι, σε ένα βοηθητικό με πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά λειτουργούν επιβαρυντικά στο κρίσιμο στάδιο της προετοιμασίας. Και σ’ αυτό συμφωνούν όλοι οι ειδικοί επί αυτών των θεμάτων.

Σε μια εποχή που οι παίκτες έπρεπε να ρίχνουν βάσεις για όλη τη σεζόν και να είναι φρέσκοι για δουλειά κάνοντας όλη μέρα προπόνηση κι αποθεραπεία, έπρεπε να πάνε σε Καναδά, ΗΠΑ για φιλικά, ενώ οι συνθήκες διαμονής - προπόνησης δεν ήταν οι καλύτερες, όπως ήδη είπαμε.

Κάπου εκεί άρχισε να στραβώνει η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα έγινε ουσιαστικά άνω – κάτω, ήρθε και η νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ στον Καναδά και ξεκίνησε ένα κλίμα ενθουσιασμού χωρίς λόγο και αιτία. Ας μην ξεχνάμε ότι και η Ίντερ έχει ξεμείνει από δυνάμεις μέσα στην σεζόν, ενώ και η Μίλαν μπορεί να πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά δεν πετάει κιόλας. Να πούμε ακόμα ότι ρόλο στην αποσύνθεση του Παναθηναϊκού έπαιξε και η αργή ενσωμάτωση των διεθνών που ήταν κατάκοποι από το μουντιάλ.

Στην ΑΕΚ ακόμα βλαστημάνε την ώρα και την στιγμή που πήγανε στην Αυστραλία. Όλα ήταν ωραία και καλά εκεί, αλλά πριν από λίγες μέρες παραδεχόταν ένας που ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά τα αποδυτήρια της Ένωσης ότι «εκεί βαρέσαμε διάλυση». Το εμπορικό κομμάτι, δηλαδή, σε μια ομάδα δεν συμβαδίζει πάντα με το αγωνιστικό. Και το ταξίδι στην Αυστραλία μπορεί να έβαλε κάποια χρήματα στο ταμείο, όμως έβγαλε εκτός ρυθμού προετοιμασίας την Ένωση.

Ας μην ξεχνάμε πως ομάδες με πολύ μεγαλύτερη φανέλα στην Ευρώπη, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, καταστράφηκαν κάποιες σεζόν που αρχίσανε τις περιοδείες σε μακρινά μέρη, όπως π.χ. στην Ασία. Κι ακόμα αναφέρουν συχνά ότι δεν πρέπει να ξανακάνουν τέτοια λάθη.

Ακόμα και ο Μουρίνιο έφυγε από την Τσέλσι λίγες εβδομάδες μετά αφότου είχε πάει για προετοιμασία και φιλικά στην Αμερική. Η ομάδα παρουσιάστηκε αγνώριστη στο τσάμπιονς λιγκ και ο Αμπράμοβιτς διέκοψε την συνεργασία με τον Πορτογάλο.

Όλα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία. Εννοείται ότι στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ φταίνε χίλια ακόμα πράγματα που κάποια απ’ αυτά τα έχουμε γράψει και στο sportdog, αλλά εμείς αποκαλύπτουμε μια ακόμα από τις ρίζες του κακού. Η προετοιμασία είναι τεράστια υπόθεση. Κι αυτό το παραδέχονται όλοι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags