Facebook Pixel «Μη σε βρει στο διάβα του!»
| 2011-02-11 11:36:00

«Μη σε βρει στο διάβα του!»

«Μη σε βρει στο διάβα του!»

Αποθέωση για τον Σισέ από τους συμπατριώτες του, που τον χαρακτηρίζουν τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Αλλά δεν ξεχνούν ότι μέσω του ΠΑΟ επέστρεψε ξανά στην επικαιρότητα…

Το συγκεκριμένο δισέλιδο αφιέρωμα βρίσκεται στο περιοδικό «Le Foot» και χαρακτηρίζει καλύτερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος τον Γάλλο άσο.

Αναφέρεται στην καριέρα του μέχρι σήμερα, το Μουντιάλ του 2010, τη φανέλα με το νούμερο 9, τα αυτοκίνητά του κ.λπ:

«Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένα τρένο και ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει και πάλι στην επικαιρότητα. Με την ελληνική ομάδα έχει πραγματοποιήσει δύο εκπληκτικές σεζόν.

Την περασμένη χρονιά πέτυχε 23 γκολ σε 28 αγώνες και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, κατακτώντας παράλληλα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Συνολικά πέρσι σημείωσε 29 γκολ. Φέτος, το τρένο εξακολουθεί με μεγάλη ταχύτητα και έχει σκοράρει 17 γκολ».

«Ανταπέδωσε τα χρήματα»
«Ο Σισέ είχε για πρώτο δάσκαλο του τον Γκι Ρου στην Οσέρ. Αφού περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες της Ευρώπης κατέληξε πριν δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε σε κανονιέρη της ελληνικής ομάδας. Παίζει πάντοτε με το 9 στην κορυφή της επίθεσης.

Για να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός από την Μαρσέιγ δαπάνησε 8,5 εκατομμύρια ευρώ και ο Σισέ ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα χρήματα, αφού στα 29 του χρόνια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης».

«Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ»
«Παίκτης με χαρακτήρα, επανήλθε στην καλύτερη δυνατή φόρμα της καριέρας του, όπως το 2002 και το 2004, όταν στο γαλλικό πρωτάθλημα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.

Τα επιτεύγματα του στο γαλλικό πρωτάθλημα προκάλεσαν την προσοχή μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης, της θρυλικής Λίβερπουλ. Δυστυχώς για τον Σισέ, η εμπειρία του στην μεγάλη αγγλική ομάδα δεν ήταν και τόσο καλή. Τον επηρέασαν συχνοί τραυματισμοί, με αποτέλεσμα το κανόνι αυτό να σιγήσει...

Ωστόσο, παρά τους συχνούς και σοβαρούς τραυματισμούς ο Τζιμπρίλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ».

«Ο καλύτερος ξένος στην Ελλάδα»
«Μέσα από χίλια κύματα λοιπόν, ο διεθνής Γάλλος κατέληξε να παίζει στη Μαρσέιγ, χωρίς ωστόσο να αποδώσει τα αναμενόμενα. Να σημειώσουμε ότι η Μαρσέιγ υπήρξε η ομάδα της καρδιάς του.

Πάντως, παρά τις μέτριες σεζόν του Σισέ, ο παίκτης σημείωσε 37 γκολ σε 80 ματς. Σήμερα ο Σισέ είναι ο καλύτερος ξένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος και πρωταγωνιστής στο θεσμό της Σούπερ Λιγκ».

«Δραματική η εμπειρία του Μουντιάλ»
«Οι καλές του παρουσίες δεν άφησαν ασυγκίνητο τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ραϊμόν Ντομενέκ, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στους 23 των τρικολόρ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, το 2010.

Αυτή η εμπειρία υπήρξε δραματική, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη Γαλλία η οποία απογοήτευσε. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Λοράν Μπλαν, ενώ αποφεύγει να καλέσει τους παίκτες που απογοήτευσαν το 2010, παρακολουθεί τον Σισέ, ο οποίος έχει πλέον πολλές πιθανότητες να κληθεί εκ νέου στην Εθνική Γαλλίας.

Ο ίδιος ο Τζιμπρίλ δεν παραδίδεται ποτέ και με το πείσμα που τον διακρίνει θα επιχειρήσει να αγωνιστεί και πάλι στο συγκρότημα των τρικολόρ».

«Τα όπλα του!»
«Χαρακτηριστικό όπλο του Τζιμπρίλ είναι η ικανότητα του να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια με την ίδια άνεση. Επίσης, διαθέτει τέτοια ευλυγισία, ώστε αρκετά σουτ να τα κάνει με ακροβατικές κινήσεις και απευθείας βολέ. Φυσικά, είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι».

«Το νούμερο 9 στη φανέλα»
«Στις ομάδες που έπαιξε στην καριέρα του, ο Σισέ ξεκινούσε πάντοτε με το 9 στην πλάτη. Οι ομάδες ήταν οι Οσέρ, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Σάντερλαντ και φυσικά ο Παναθηναϊκός. Ακόμη και στην Εθνική Γαλλίας, ο Τζιμπρίλ φορούσε πάντοτε το νούμερο 9».

«Τα αυτοκίνητα»
«Ο Σισέ έχει ένα δεύτερο πάθος μετά το ποδόσφαιρο: τα ωραία αυτοκίνητα. Διαθέτει πολλά αμερικάνικα οχήματα, τα οποία χρησιμοποιεί συχνά στις εξόδους του» .

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags