Facebook Pixel «Ο κοινός δρόμος Σισέ, Χιμένεθ»
| 2011-02-11 15:35:00

«Ο κοινός δρόμος Σισέ, Χιμένεθ»

«Ο κοινός δρόμος Σισέ, Χιμένεθ»

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την κοινή πορεία του Τζιμπρίλ Σισέ και του Μανόλο Χιμένεθ, που και οι δύο θέλουν εγγυήσεις για να μείνουν στις ομάδες τους.

Aναλυτικά το άρθρο του:

ΑΕΚ και ΠΑΟ βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Οχι για το ντέρμπι της Κυριακής. Αυτό άλλωστε έχει πλέον σημασία μόνο για τον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι άλλο. Τι θα κάνουν το καλοκαίρι οι δυο αθηναϊκές ομάδες; Λεφτά υπάρχουν; Στην ΑΕΚ μάλλον όχι. Στον ΠΑΟ μπορεί, αλλά τα έχουν οι μέτοχοι και φυσικά κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να τα βάλουν. Πως όμως θα δημιουργήσουν αξιόμαχες ομάδες ώστε να πρωταγωνιστήσουν; Αυτό το ερώτημα θέτουν και οι δυο "σημαίες" (για την ακρίβεια πρόσωπα-σημεία αναφοράς) τους. Από τη μία ο Χιμένεθ και από την άλλη ο Σισέ. "Να μείνουμε" λένε αμφότεροι, "αλλά πως;", συμπληρώνουν. Και οι δυο τους θέλουν όραμα.

Ο Ισπανός απέρριψε πρόταση από την Σανταντέρ, αλλά το καλοκαίρι δεν θα το ξανακάνει. Ο Σισέ δεν έχει πρόβλημα να μείνει, αλλά το έχει ξεκαθαρίσει πως μιζέρια και μετριότητα δεν θέλει. Τον έχει κουράσει η διοικητική αβεβαιότητα και η περίπτωση συρρίκνωσης στο ρόστερ και στα οικονομικά. Θέλουν διακρίσεις και όχι να μετράνε τα κουκιά και να βλέπουν κάθε φορά ότι δεν βγαίνουν. Ναι, είναι επαγγελματίες και πρέπει να σεβαστούν τα συμβόλαιά τους. Μπορούν να το κάνουν και να εισπράττουν κάθε τέλος του μήνα. Πετάει ο γαϊδαρος; Πετάει, τους απαντάνε. Εκεί όμως μπαίνει η διαχωριστική γραμμή.

Οι περισσότεροι σκύβουν το κεφάλι και λένε ότι αν για σας πετάει μια για μας πετάει δέκα. Χιμένεθ και Σισέ όμως δεν δείχνουν να το αποδέχονται. Δεν ήρθαν στην Ελλάδα για να πάρουν σύνταξη. Προπονητής ο ένας, επιθετικός ο άλλος και δη σε διαφορετικές ομάδες δείχνουν να βαδίζουν σε ίδιο δρόμο. Ελα μωρέ, που θα πάνε; Που θα βρουν καλύτερα; Αυτό δεν λένε οι περισσότεροι στις ομάδες τους; Ο κόσμος όμως μάλλον δεν έχει την ίδια άποψη. Κρίση υπάρχει και θα διογκώνονεται όσο περνάει ο καιρός. Αλλο κρίση κι άλλο πλάνο. Ο Ισπανός και ο Γάλλος τι ζητάνε; Πείτε μας τι θέλετε από τη ζωή σας και τι προτίθεστε να κάνετε. Αυτό λένε στα ίσια στις διοικήσεις των ομάδων. Τα "αν" και τα "ισως" μαζί με το "θα δούμε" θριαμβεύουν στην Ελλάδα (μπορεί και σε άλλες χώρες), αλλά για Χιμένεθ και Σισέ φαίνεται πως κάθε άλλο παρά τρόπος ζωής είναι. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν απέναντι μας (με όλο το σεβασμό) δεν έχουμε δημόσιους υπάλληλους...

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags