Facebook Pixel «Ας είναι καλά οι οπαδοί!»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-12 12:43:00

«Ας είναι καλά οι οπαδοί!»

«Ας είναι καλά οι οπαδοί!»

Στους φίλους του Άρη πιστώνει την επιτυχία της ομάδας να μην έχει χάσει στην έδρα της ευρωπαϊκό παιχνίδι εδώ και δεκαετίες ο Μιχαλήτσιος, μιλώντας στην ΟΥΕΦΑ.

Η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ έχει αναρτήσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στους «κίτρινους», στο οποίο, μεταξύ άλλων, φιλοξενούνται δηλώσεις και του νυν προπονητή της ομάδας:

Χτισμένο το 1950, το γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" περιστοιχίζεται από ένα σχολείο, μαγαζιά και διαμερίσματα, αλλά ζει μια διπλή ζωή ως ευρωπαϊκό οχυρό. Τα τελευταία 40 χρόνια ο Άρης έχει δώσει 24 παιχνίδια στην Ευρώπη και δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην έδρα του, μολονότι έχει παίξει με κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό θα περάσει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα δοκιμασία στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι για τους 32 του Europa League".

Οι δηλώσεις του Γ. Μιχαλήτσου: "Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα… αρκεί να σκεφτεί κανείς πως είχε τον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ στον πάγκο της και τώρα παίζει βασικός στην Ρεάλ. Θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και την ίδια στιγμή, η Μάντσεστερ Σίτι να μην πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία του Άρη στα εντός έδρας παιχνίδια του. Είναι ένα ρεκόρ που κρατά τέσσερις δεκαετίες και πολλές γενιές παικτών. Ο κοινός παράγοντας είναι οι οπαδοί."

Για τους οπαδούς: "Δεν είναι κλισέ: Οι οπαδοί μας μεταφέρουν ενέργεια στους παίκτες, μπορούν να τους δώσουν φτερά όταν δεν πάει καλά ένας αγώνας. Τραγουδάνε συνέχεια για δύο ώρες. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το έχω νιώσει μέσα στο γήπεδο ως παίκτης αλλά και ως προπονητής. Είναι δύσκολο να περιγράψω αυτό το συναίσθημα".

Τα πέντε σπουδαιότερα αποτελέσματα του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ:

1) Άρης-Τσέλσι 1-1 (16/9/1970) Πρώτος γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων

2) Άρης – Μπενφίκα 3-1 (19/9/1979) Πρώτος γύρος Κυπέλλου UEFA

3) Άρης – Σεντ Ετιέν 3-3 (12/12/1979) Τρίτος γύρος Κυπέλλου UEFA

4) Άρης – Ιπσουϊτς 3-1 (1/10/1980) Πρώτος γύρος Κυπέλλου UEFA

5) Άρης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (16/9/2010) Φάση ομίλων Europa League

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags