Facebook Pixel «Γκόμενα που δεν την θέλουν»
| 2011-02-12 13:44:00

«Γκόμενα που δεν την θέλουν»

«Γκόμενα που δεν την θέλουν»

Ως μία γκόμενα την οποία δεν θέλει κανένας χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό ο Κώστας Καίσαρης, στο σημερινό του άρθρο στο «Goal»…

ΑΝ χωρίσεις κι είσαι τζέντλεμαν, πληρώνεις κανονικά τη διατροφή. Και χωρίς να την έχει καθορίσει δικαστική απόφαση. Τα βρίσκεις με την πρώην, καλή τη πίστη. Ολα αυτά όταν ο χωρισμός είναι αναίμακτος. Οταν όμως έχουν μεσολαβήσει σφαγές ο σύζυγος δεν δίνει σέντσι. Κάνει καψώνια και στέλνει τη ζωντοχήρα να τρέχει στα Πρωτοδικεία. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μια γκόμενα που δεν τη θέλει κανένας. Ο Βαρδινογιάννης τη βαρέθηκε και την κάνει πάσα στον Βγενόπουλο. Ούτε ο Ανδρέας όμως τη γουστάρει. Τα έξοδα είναι πολλά. Η γκόμενα έχει ακριβά γούστα. Στον Πατέρα αρέσει ο ρόλος του γαμπρού, αλλά μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Ο Παύλος, που ήταν μισό αιώνα καψούρης μαζί της, έχει ξενερώσει. Επειδή όμως μιλάμε για ποδόσφαιρο έννομες υποχρεώσεις δεν προκύπτουν για κανέναν.

Αλλος πλήρωνε μέχρι τώρα για το κέφι του, άλλος για τη ματαιοδοξία του κι άλλος για να έχει πρόσβαση στα «εκατομμύρια πράσινες καρδιές». Οταν με την κρίση τα γούστα έγιναν περιττά, ο ένας με τον άλλον οι λόγοι εξέλειπαν και η γκόμενα έμεινε αμανάτι. Οι γαμπροί ο ένας μετά τον άλλον έκοψαν λάσπη. Τι γίνεται, όμως, με τη διατροφή που λέγαμε; Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα. Δεν μπορεί να τρέχει στα δικαστήρια, να στέλνει εξώδικα, διαταγή πληρωμής και να κάνει αγωγές στους πρώην. Η συντήρησή του επαφίεται στην Παναθηναϊκοφροσύνη των μεγαλομετόχων. Κι εδώ είναι που απαιτείται ένα μίνιμουμ συνεννόησης: Πόσα δίνουν, πόσα βάζει ο καθένας, ποιος κάνει τη διαχείριση.

Απλά πράγματα αν υπάρχει η εκατέρωθεν καλή πίστη. Σε ό,τι έχει να κάνει, λοιπόν, μ' αυτήν την καλή πίστη έχουμε και λέμε: Μόνο το κανάλι συμφερόντων Βαρδινογιάννη έπαιξε την είδηση για την άσκηση δίωξης κατά του Βγενόπουλου, ύστερα από έκκληση του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού, κ. Μαρτίνη. Ταυτόχρονα εφημερίδα που έχει πρόσβαση ο Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι ο Πατέρας με βάση ιδιωτικό συμφωνητικό θα πάρει δέκα εκατομμύρια γιούρο από τον Τζίγγερ. Το θέμα δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά είναι υπαρκτό. Χώρια τα ψιλά που γράφονται δεξιά κι αριστερά και δεν λέμε για τις οπαδικές εφημερίδες. Οποιος λοιπόν πιστεύει ότι θα τα βρούνε και θα βάλουνε όλοι μαζί το χέρι στην τσέπη για πληρώνεται για τα επόμενα χρόνια η διατροφή του Σισέ κερδίζει χρυσούν ορολόγιον.

Το καλοκαίρι τα έχασε, όχι τώρα
ΚΑΤΑ τ' άλλα, έσκασε αυτό που λέγαμε χθες. Οτι ανεξάρτητα από το θέμα της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με το ΟΑΚΑ. Κι όταν μάλιστα είναι καλοπληρωτής, έχει έναν λόγο παραπάνω. Οσο τώρα για τον Αδαμίδη (φωτό), κρίμα που είναι και δικηγόρος. Οταν πάει να πατσίσει, δηλαδή, αυτά που χρωστάει με τα οχτακόσια χιλιάρικα που ζητάει για το ματς με την Νταντί, που έγινε στο άδειο Καραϊσκάκη. Οτι έχασε λεφτά η ΑΕΚ πράγματι έχασε. Τα έχασε όμως το καλοκαίρι κι έστειλε εξώδικο τον Δεκέμβριο. Κι αν αυτό ξεπερνιέται, υπάρχει κάτι άλλο, που είναι σόνικο. Στις συμβάσεις, κι όταν είναι εκατομμυρίων γιούρο μάλιστα, προβλέπονται όροι και ρήτρες. Οπως το εξής απλό: Αν για οποιονδήποτε λόγο, εκτός ανωτέρας βίας, η ΑΕΚ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το στάδιο δικαιούται αυτής της αποζημίωσης.

Σε συνθήκες πτώχευσης δεν περιμένεις τα δικαστήρια
ΑΠΛΑ πράγματα. Και δεν λέμε για σεισμό ή καταποντισμό. Μιλάμε για υπαιτιότητα του εκμισθωτή. Αν με δικιά του ευθύνη ή αμέλεια δεν μπορεί να διατεθεί το στάδιο. Αυτά στις συμβάσεις προβλέπονται και αναφέρονται. Αν όμως εσύ, σαν ΑΕΚ, έχεις βάλει την υπογραφή σου αέρα πατέρα, άντε και βάλ' τα τώρα με τον περονόσπορο που έκαψε το χόρτο. Και μιας και μιλάμε για συμβάσεις, βγήκανε στη φόρα κάποιες του ΕΟΤ επί εποχής του ωραίου και πάντα κομψού Αρη Σπηλιωτόπουλου (φωτό).

Για μια πινακίδα δίπλα στην Αττική Οδό, προς το αεροδρόμιο, πενήντα χιλιάρικα το μήνα. Εξακόσια το χρόνο συν ΦΠΑ. Στη διετία πάνω από ενάμισι εκατομμύριο. Τι βρήκανε οι ελεγκτές: Οτι το οικόπεδο είχε νοικιαστεί για δύο χιλιάρικα το μήνα! Κι ότι στον ΕΟΤ υπογράψανε τη σύμβαση πριν ολοκληρωθεί η σύσταση της διαφημιστικής εταιρείας και πριν πάρει άδεια λειτουργίας.

Απλή ερώτηση: Αυτός που νοίκιασε το οικόπεδο είχε δει όνειρο ότι θα πάρει τη δουλειά από τον ΕΟΤ; Αν είναι έτσι, αθώος ο κατηγορούμενος. Κι αν η αξία της πινακίδας είναι σ' αυτά τα λεφτά, κομμάτια να γίνει. Αν όμως οι διπλανές πινακίδες νοικιάζονται για πέντε ή δέκα χιλιάρικα το μήνα, τι γίνεται; Στη δεύτερη περίπτωση, αν είσαι κράτος και μάλιστα σε συνθήκες πτώχευσης δεν περιμένεις τα δικαστήρια. Αναθέτεις την υπόθεση στην Αντιτρομοκρατική.

Πάνε αυτοί με μαύρες κουκούλες και τσουβαλιάζουν τον διαφημιστή: «Πες μας τι άκρη είχες κι έκλεισες τη δουλειά». Αλλο κλιμάκιο έχει τσουβαλιάσει αυτόν που υπέγραψε τη σύμβαση: «Λέγε ποιος σου είπε να δώσεις τη δουλειά». Τα ξερνάνε όλα και οι ομολογίες τους διαβιβάζονται στον ανακριτή. Απλά πράγματα. Αυτός είναι ο τρόπος.

Μπορεί να μην είναι ούτε νόμιμος ούτε ηθικός, αλλά δεν υπάρχει άλλος. Η κανονική διαδικασία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο φέξε μου και γλίστρησα του Βατοπεδίου και της Siemens. Οταν η ληστεία του δημοσίου χρήματος γίνεται τόσο χοντρά και τόσo ξετσίπωτα, τα σεις και τα σας πάνε στην άκρη. Κι αν μάλιστα είχανε μπουζουριαστεί όλοι αυτοί δεν θα είχανε λόγο ύπαρξης οι τρομοκράτες. Χαίρετε.

Η δουλειά πήγε στο έναντι
ΤΟ ρεπορτάζ κρίσης είναι πλέον καθημερινό. Στον Ηρακλή οι ποδοσφαιριστές έκαναν γνωστό ότι από Δευτέρα ξεκινάνε απεργία. Αποχή από τις προπονήσεις. Τους ήρθε βολικό και το τάιμινγκ. Κάνανε το διπλό στις Σέρρες, η ομάδα έφτασε τους 26 βαθμούς και δεν τραβάει μεγάλο ζόρι. Επιπλέον βγήκανε και το είπανε πριν από το ματς με την Τρίπολη. Είτε κερδίσουμε είτε όχι, δεν πάει άλλο. Ενδιαφέρον όμως έχει το ρεπορτάζ. Πήρανε στον Ηρακλή διακόσια χιλιάρικα από τη μεταγραφή του Βέλλιου στην Εβερτον κι αρχίσανε τις πληρωμές. Τι είναι, όμως, ο κάβουρας και τι είναι το ζουμί του; Πόσες τρύπες να βουλώσουνε; Η δουλειά, λοιπόν, πήγε όπως γίνεται πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις: Στο έναντι. Είναι να παίρνεις δέκα δραχμές, πάρε δυο και βλέπουμε.

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται
ΚΙ ακόμη πιο κάτω, μάλιστα. Ποδοσφαιριστής που έχει λαμβάνειν 35.000, πήρε τρία χιλιάρικα. Αλλος που τον έχουνε μέσα 50.000, του δώσανε έξι. Θα μου πείτε τώρα, αφού χρωστάνε λεφτά από πρόπερσι στον Κωφίδη, αφού χρωστάνε λεφτά στους ποδοσφαιριστές που φύγανε πέρυσι, αφού χρωστάνε σ' αυτούς που παίζουνε τώρα, γιατί κάνανε έξι μεταγραφές τον Ιανουάριο; Για τον ίδιο λόγο που έκανε τρεις η ΑΕΚ. Επειδή ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Τι να χρωστάς δέκα δραχμές, τι να χρωστάς δώδεκα; Αφού έτσι ή αλλιώς δεν έχεις να πληρώσεις. Και πολύ περισσότερο, μάλιστα, στον Ηρακλή που είναι διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες. Αύριο παίρνουνε το καπέλο τους και φεύγουνε κι έχει σειρά για να περάσει ο επόμενος. Αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα παραμένει στη Super League. Ας έκανε έξι μεταγραφές κι ο Θεοδωρίδης στον Πανσερραϊκό να τους κέρδιζε.

Μέσα σ' ενάμιση χρόνο έχουμε κάνει πάρα πολλά.

- Αρια Αγάτσα-

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα κατάλαβε ο Μπλάνκο ότι δεν τον θέλουν στην ΑΕΚ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags