Facebook Pixel Ανησυχία στον ΠΑΟΚ
| 2012-04-12 08:20:00

Ανησυχία στον ΠΑΟΚ

Ανησυχία στον ΠΑΟΚ

Τα γεγονότα με την σύλληψη του Σαχπατζίδη επιτείνουν το έντονο κλίμα οικονομικής ανασφάλειας και ανησυχίας που ούτως ή άλλως υπήρχε στην Τούμπα, λόγω των τεράστιων υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.

Μέσα στον Απρίλιο πρέπει να πληρωθούν οι παίκτες αρκετές μεταχρονολογημένες δόσεις των συμβολαίων τους. Μέχρι τώρα υπήρχε η αίσθηση ότι εάν δεν βρίσκονταν οικονομικοί πόροι, μέσω χορηγιών ή χρηματοδοτών στην αύξηση κεφαλαίου, ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας, που αναμείχθηκε με την συμμετοχή των δυο γιων του στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, θα έδινε την λύση στο οικονομικό πρόβλημα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στην περίοδο της τελευταίας τετραετίας έχει βάλει στην ΠΑΕ ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Πλέον, τα πράγματα περιπλέκονται και τίθεται σε σοβαρή αμφιβολία η ύπαρξη της εναλλακτικής επιλογής Σαχπατζίδη σε περίπτωση αδιεξόδου.

Η πληρωμή των παικτών που θα εξασφαλίσει την ηρεμία στα αποδυτήρια ενόψει της κρίσιμης προσπάθειας των πλέι οφ είναι απαραίτητη μέσα στον μήνα, όπως επίσης και η καταβολή ενός ποσού κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, που είναι αναγκαίο για τον διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών, ούτως ώστε να παρθεί η αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ τον Ιούνιο.

Η κατάσταση πλέον γίνεται ακόμα πιο δύσκολα για την διοίκηση του Ζήση Βρύζα, που πρέπει να βρει οπωσδήποτε πηγές οικονομικής ενίσχυσης πέρα από τα προγραμματισμένα και προσδοκόμενα έσοδα.

Λογικά η συμμετοχή της οικογένειας Σαχπατζίδη στο διοικητικό συμβούλιο δεν θα επηρεαστεί από το απρόοπτο γεγονός της σύλληψης. Θα συνεχιστεί η παρουσία των δυο γιων του και στο νέο διοικητικό συμβούλιο, καθώς στην σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΑΕ αποφασίστηκε πως θα ζητηθεί από τον Ερασιτέχνη η παράταση της θητείας της νυν διοίκησης για ένα νέο εξάμηνο μετά τον Μάιο. Φυσικά απουσίαζαν οι δυο γιοι του Κατερινιώτη επιχειρηματία από το δ.σ. της Τετάρτης, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό για ευνόητους λόγους.

Το θέμα είναι πως πρέπει να βρεθούν χρήματα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση χωρίς ίχνος υπερβολής και κινδυνολογίας απειλείται η βιωσιμότητα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags