Facebook Pixel "Θέλατε αποδείξεις; Πάρτε τις!"
| 2011-02-13 11:40:00

"Θέλατε αποδείξεις; Πάρτε τις!"

"Θέλατε αποδείξεις; Πάρτε τις!"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε ηχηρά στους αμφισβητίες του για το «αν μπορεί στα ντέρμπι» με το παλικαρίσιο «διπλό» τίτλου στο «Kλεάνθης Βικελίδης».

Άπαντες, μέχρι χθες, κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό και τον Ισπανό τεχνικό ότι δεν μπορεί να πάρει μεγάλο παιχνίδι μέσα στη χρονιά.

Και όντως έτσι ήταν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποτύχει παταγωδώς φέτος σε όλα τα εκτός έδρας ντέρμπι δείχνοντας ότι μπορούν να επιβληθούν μόνο σε βάρος μικρομεσαίων ομάδων.

Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, ενώ πρόσφατα είχε έρθει η ήττα-αποκλεισμός -με κάτω τα χέρια- από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο.

Η μουρμούρα για το γεγονός ότι οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κερδίσουν και συνεπώς να πείσουν για την υπεροχή τους στο πρωτάθλημα (όταν έπαιζαν μακριά από το «Καραϊσκάκη» κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο) είχε μεγαλώσει και επισκίαζε σε μεγάλο βαθμό και το έργο του Βαλβέρδε.

Κοινώς ο Ισπανός είχε φέτος τη στάμπα του "λούζερ" στα μεγάλα παιχνίδια και το γεγονός ότι η ομάδα δεν κέρδιζε όταν έρχονταν τα δύσκολα δεν άρεσε καθόλου και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος, ωστόσο, έκανε υπομονή και δεν εξέφραζε τα συναισθήματά του.

Το αφεντικό του Ολυμπιακού στήριξε με κάθε τρόπο τον Βάσκο τεχνικό, παρόλο που η ομάδα παρουσιαζόταν κατώτερη των περιστάσεων στα δυνατά παιχνίδια και όλοι ζητούσαν αποδείξεις για το αν ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τώρα, το παλικαρίσιο «διπλό», με ανατροπή, κόντρα σε μια έδρα, όπως αυτή του Άρη, αποτελεί μεγάλη δικαίωση του Βαλβέρδε. Γιατί πρόκειται για νίκη που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, που μπορεί να «κλειδώσει» τον τίτλο και απέδειξε ότι η ομάδα του είναι φτιαγμένη για να κερδίζει και μεγάλα παιχνίδια.

Πλέον, ο Βάσκος έδωσε την πρώτη ηχηρή απάντηση στους επικριτές του και θέλει ακόμα μία, κόντρα στον Παναθηναϊκό μέσα στο Φάληρο, για να κλείσει μια και καλή στόματα, πανηγυρίζοντας στην ουσία το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags