Facebook Pixel Τεσσάρα... παραμονής!
| 2012-04-18 21:00:00

Τεσσάρα... παραμονής!

Τεσσάρα... παραμονής!

H Kέρκυρα «καθάρισε» με 4-1 τον ΟΦΗ, μπορεί να μη σώθηκε μαθηματικά, αλλά το θέμα παραμονής είναι πλέον στα πόδια των παικτών της.

Ματς ζωής ή θανάτου έδινε η Κέρκυρα κόντρα στον ΟΦΗ και ενδεχόμενη απώλεια θα σηματοδοτούσε και τον υποβιβασμό της ομάδας. Με επιθετικούς προσανατολισμούς οι Φαίακες απέναντι στους Κρητικούς, με τον Καβακά να ρίχνει το βάρος και στο ψυχολογικό κομμάτι θέλοντας να αποφορτίσει το κλίμα.

Η πίεση ήταν εμπόδιο, ωστόσο στο 13' ήρθε ακόμα ένα, το γκολ του Μάντζιου. Ο ΟΦΗ πάγωσε την Κέρκυρα με τον Ζορμπά να κάνει μεγάλη ενέργεια από τα αριστερά να πασάρει την σωστή στιγμή και ο Έλληνας φορ με ιδανικό πλασέ να ανοίγει το σκορ. Το γκολ του Μάντζιου «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να απειλούν. Οι φιλοξενούμενοι ανήμποροι να αντιδράσουν στις ορέξεις της Κέρκυρας και το σφυροκόπημα των Φαιάκων έφερε άμεσα αποτελέσματα.

Μόλις στο 20' ο παίκτης που κράτησε ολοζώντανη την ομάδα του στη μάχη της παραμονής, ο Ιωάννου κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά και να πετύχει το έκτο φετινό του τέρμα. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Βέντσελ με απευθείας εκτέλεση φάουλ επανέφερε τα χαμόγελα στους Κερκυραίους. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν θέλησαν να δώσουν κανένα δικαίωμα στον ΟΦΗ και στο 25' ο Γραμμόζης με ένα απίστευτο τέρμα, σουτάρα από πολύ μακριά πέτυχε το 3-1.

Τέλειωσε στο... 25', γκάφα στο 90!

Το γκολ του Γραμμόζη στο 25' ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή φάση του αγώνα, με την Κέρκυρα να ρίχνει ρυθμό, να κοιτάζει την άμυνά της, αλλά και τον ΟΦΗ να μην μπορεί να απειλήσει. Μοναδική περίπτωση που οι Κρητικοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους, όταν ο Λόπεθ στο 53' σκόραρε, αλλά ο Τριτσώνης το ακύρωσε ως οφσάιντ προκαλώντας τα έντονα παράπονα των φιλοξενούμενων. Η Κέρκυρα κρατούσε εύκολα το υπέρ της σκορ και η κερκίδα πανηγύριζε για το μεγάλο διπλό του Λεβαδειακού στο Παγκρήτιο, αφού οι Φαίακες με εκτός έδρας νίκη κόντρα στον αδιάφορο Άρη θα μείνουν στη Σούπερ Λίγκα. Το κερασάκι στην τούρτα πάντως μπήκε στο 90' με τον Βέντσελ να κάνει σουτ από το... σπίτι του και τον Σαχσανίδη να κάνει την γκάφα της χρονιάς και να βλέπει τη μπάλα στα δίχτυα του.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags