Facebook Pixel Kinect Star Wars – review
| 2012-04-21 21:08:00

Kinect Star Wars – review

Kinect Star Wars – review

Το Kinect Star Wars προοριζόταν να αποτελέσει το πρώτο μεγάλο «χιτ» του Kinect στο Xbox 360.


Το «θάψιμο» που έπεσε από τον ειδικό και μη Τύπο με τα πρώτα previews hands-on ωστόσο ανάγκασε τη Microsoft να δώσει παράταση ενός χρόνου στην ανάπτυξη του τίτλου μπας και διορθωθεί κάπως η κατάσταση. Εν πάση περιπτώσει, το Kinect Star Wars κυκλοφόρησε και δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να αρπάξει το φανταστικό του lightsaber και να αρχίσει να ξιφομαχεί κόντρα σε φανταστικούς αντιπάλους σε ένα παιχνίδι που πάντως μόνο φανταστικό δεν είναι.

Με το ένα χέρι χειρίζεστε το φωτόσπαθό σας. Με το άλλο όμως; Εκεί βρίσκει καταφύγιο η Δύναμη με την οποία ζαλίζετε τους αντιπάλους σας και μετακινείτε διάφορα αντικείμενα. Και εδώ υπάρχει «θέμα», ιδίως στη στόχευση η οποία είναι κομματάκι δυσκοίλια. Απογοητευτικές είναι και οι επιδόσεις του παιχνιδιού στην αναγνώριση των λοιπών κινήσεών σας. Κλωτσιές και σπριντ πετυχαίνουν μόνο έπειτα από κάποιες επαναλήψεις, μανούρα γίνεται στην αλλαγή κατεύθυνσης ενώ το μόνο που τελικά στέκεται στο ύψος του, σαν καλοκουρδισμένο μπουζούκι σε ορχήστρα μπουζουκερί της Αθηνών – Λαμίας, είναι το άλμα. Αν στα παραπάνω προσθέσετε και το γεγονός ότι το animation «μπάζει από όλες τις πάντες», ε, δεν θέλει και πολύ για να αντιληφθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Παρ’ ότι η κεντρική campaign έχει φυσιολογική διάρκεια και κάμποσα cinematics, σαν εμπειρία είναι μάλλον «λίγη». Δεν μεταδίδει στο ελάχιστο την αίσθηση των ταινιών και αυτό οφείλεται εν μέρει και στους τελείως αδιάφορους χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν. Πέραν της campaign, υπάρχουν και ορισμένα έξτρα modes: Duels of Fate (μονομαχείτε ενάντια σε διάφορους αντιπάλους), Rancor Rampage (ελέγχοντας ένα Rancor πρέπει να καταστρέψετε τα πάντα γύρω σας), Podracing (εμμ… racing!) και Galactic Dance-off («ντιριντάχτα» mini game που θυμίζει έντονα Just Dance). Ωραίο αυτό το τελευταίο mode, δεν λέω, αλλά ρε παιδιά, μισό λεπτάκι να ‘ούμε: από όοοοοολη την ιστορία των Star Wars και τα όσα έχουν προσφέρει στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, θεωρήσατε ότι το πιο αξιοσημείωτο που θα μπορούσατε να δημιουργήσετε θα ήταν ένα dance game;

Το Kinect Star Wars είναι ένας casual τίτλος που στοχεύει στο mainstream κοινό –το απέδειξε άλλωστε και η πρωτιά που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αγγλία. Θέλετε τη γνώμη μου; Καταλήγει να κάνει κακό στο Kinect. Διότι όσοι μυηθούν σε αυτό μέσω του Kinect Star Wars, θα γνωρίσουν μια συσκευή που θα είναι σε θέση να αντιληφθεί τις κινήσεις τους στο περίπου, να τους ψυχαγωγήσει στο περίπου, να τους προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία στο περίπου. Όλα στο περίπου, όταν υπάρχουν τίτλοι που τα καταφέρνουν πολύ, μα πάρα πολύ καλύτερα σε αυτό στο οποίο εστιάζουν (πάρτε το Kinect Disneyland Adventures, το Kinectimals ή το Child of Eden).

Αν είστε hardcore παίκτες, το Kinect Star Wars δεν έχει τίποτα απολύτως να σας προσφέρει. Αν είστε hardcore φαν του Star Wars, τότε το γεγονός ότι μπορείτε να πλακωθείτε στις μάχες με φωτόσπαθα θα σας ιντριγκάρει από μόνο του πριν σας ξενερώσει κατά πάσα πιθανότητα στην πράξη. Αν είστε casual τύποι (είτε παίκτες, είτε φίλοι της σειράς), αφ’ ενός σας πάω και αφ’ ετέρου υπάρχουν πολύ καλύτερες ευκαιρίες να γνωρίσετε το Kinect. Σε τελική ανάλυση, αν θέλετε να ξιφομαχήσετε μέσω ενός videogame, δοκιμάστε το Puss in Boots!
4

Πηγή: byteme.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags