Facebook Pixel «Ο Νίνης να βλέπει τον Ιμπαγάσα και να ντρέπεται!»
| 2011-02-14 09:35:00

«Ο Νίνης να βλέπει τον Ιμπαγάσα και να ντρέπεται!»

«Ο Νίνης να βλέπει τον Ιμπαγάσα και να ντρέπεται!»

Ο Νίκος Αλέφαντος με τον πάντα απολαυστικό του τρόπο σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης», αλλά και το προσεχές ντέρμπι των «αιωνίων».

Αναλυτικά τα όσα είπε σε συνέντευξη του στο «Φως»:

-Νίκο, δυο ψαλίδια το Σάββατο

«Την ίδια μέρα έκαναν καθοριστικές νίκες οι δυο ομάδες μου, με δυο ψαλίδια-γκολ, ο Ολυμπιακός και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τις γκολάρες του Ρούνεϊ και του Φουστέρ. Ο Ρούνεϊ έβαλε το γκολ της δεκαετίας. Βέβαια και του Φουστέρ το ψαλίδι ήταν ωραίο. Ο Ολυμπιακός είχα πει και στην τηλεόραση και στο Ίντερνετ ότι δεν το έχανε το φετινό πρωτάθλημα με τίποτα. Απλώς έπρεπε να προσέξει».

-Πως τον είδες τον Ολυμπιακό;

«Για αυτούς τους παίκτες του Ολυμπιακού, σε σχέση με αυτά που είχαν δείξει σε άλλα ντέρμπι, ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν καταπληκτικός. Μου άρεσε πολύ. Είχε ταχύτητα και ρυθμό, είχε μέγα πάθος και τσαμπουκά, πίεζαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου με πολλές δυνάμεις. Και μόλις έφαγαν το γκολ, έδειξαν ακατάπαυστες δυνάμεις και έπνιξαν τον Άρη. Ο Ιμπαγάσα ειδικά είναι παράδειγμα προς μίμηση. Πρέπει να τον βλέπει ο Νίνης και να ντρέπεται που περπατάει. Έβγαζε τις ασίστ, έτρεχε πάνω κάτω, έκοβε, μάρκαρε, τσακωνόταν, 35 χρονών. Τα πνίξανε τα χαφ του Άρη οι παίκτες του Ολυμπιακού. Τι Πρίττας, τι Φατί, τι Τόχα, τους διαλύσανε. Ο δε Φουστέρ δεν είναι μόνο το γκολ που έβαλε, γλίστραγε πάνω στο γήπεδο, σε όλους τους χώρους. Και η μεταγραφή του Τζιμπούρ δικαίωσε το Μαρινάκη αμέσως. Μιλάμε για γκολάρα, εκτέλεση σκαστή από το πλάι, πρόλαβε τον Γκιάρο επειδή δεν είναι γρήγορος ο βραζιλιάνος, δεν βγήκε οφσάιντ και το κόλλησε».

-Τη σύνθεση και τις αλλαγές πώς τις είδες;

«Ο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης όπως έπρεπε. Με Μιραλάς σέντερ φορ και με Τζιμπούρ δεξιά. Μου άρεσε που, όταν έπρεπε να βγει αναγκαστικά ο Μιραλάς, δεν έβαλε μέσα τον Πάντελιτς, αλλά πέρασε φορ τον Τζιμπούρ και έβαλε τον Ζαϊρί δεξιά. Έτσι δεν έχασε ταχύτητα ο Ολυμπιακός. Είχε μεγάλα προβλήματα ο Ολυμπιακός, αλλά ανταπεξήλθε. Μεγάλο πρόβλημα που έχασε τον Μιραλάς ο οποίος ήταν πολύ καλός όσο έπαιξε, αφού αυτή είναι η θέση του. Μεγάλο πρόβλημα και το ότι δεν είχε στη βασική ενδεκάδα τον Τοροσίδη. Ο Μανιάτης δεν έχει σχέση με τον Τοροσίδη».

-Υπάρχει κίνδυνος υποτίμησης του Παναθηναϊκού τώρα;

«Δεν πιστεύω ότι θα υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό. Όλος ο Ολυμπιακός, από τον πρόεδρο που θα πέσει από πάνω τους μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες, όλοι θα το πολεμήσουν σκυλίσια για να νικήσουν τον Παναθηναϊκό και για να γίνει φιέστα – αποθέωση στο Καραϊσκάκη».

-Τον Άρη πώς τον είδες;

«Τον αφόπλισε ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε να κουνηθεί ο Άρης. Σκάσανε, τους πέρασε χειροπέδες ο Ολυμπιακός. Ο Νέτος έκανε το γκολ, αλλά μετά έψαχνες να τον βρεις που ήταν. Που ήταν οι χαφ και οι επιθετικοί του Άρη; μετά το 1-1 περίμεναν όλοι να κοντράρει ο Άρης, το περίμενα και εγώ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Άμα τους πιάσεις τώρα τους παίκτες του Άρη να δεις τι κάνουν, ποδόλουτρα κάνουν από την κούραση. Τους έτρεξε ο Ολυμπιακός, τους εξουθένωσε, τους έσβησε».

-Ριέρα;

«Πρέπει να το πάρει απόφαση ο κόσμος ότι δεν πρόκειται να δει στο πρόσωπο του Ριέρα τον Τζόρτζεβιτς, ξεχάστε το αυτό. Δεν έχει ο Ολυμπιακός τα άκρα που είχε παλιά με Τζόρτζεβιτς – Γιαννακόπουλο. Είναι όμως κοντραλαρισμένος παίκτης, γενικώς τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός δεν τους έχει άλλη ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags