Facebook Pixel Ο Βόλος η αφορμή, τα λεφτά η αιτία
| 2010-12-23 23:49:00

Ο Βόλος η αφορμή, τα λεφτά η αιτία

Ο Βόλος η αφορμή, τα λεφτά η αιτία

Εδώ και κάποιες μέρες ο sportdog έχει γράψει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος έψαχνε μία αφορμή για να μην συνεχίσει να επενδύει στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος; Φερόταν να μην έχει τα κεφάλαια που ήθελε από πίσω του. Δύσκολοι καιροί για κάθε νοικοκυριό και πιο δύσκολοι για επίδοξους πρίγκιπες…
 

Όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ (με την ήττα από τον ολυμπιακό Βόλου), δεν μπορούσαν παρά να αποτελέσουν το καλύτερο… σωσίβιο για τον επιχειρηματία, στην προσπάθειά του να κάνει πίσω και να μην αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι ο «Mr. MIG» ξενέρωσε με την εικόνα και την απάθεια των παικτών στην ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Μία εικόνα που, όπως είχε αποκαλύψει ο sportdog από την Τρίτη, χρεώνει αποκλειστικά στον Νικόλα Πατέρα.

Οι αριθμοί, άλλωστε, μιλάνε από μόνοι τους, πολύ περισσότερο όταν απευθύνονται σε τεχνοκράτες όπως ο Βγενόπουλος. Και οι αριθμοί στη MIG, για το 2009, έδειχναν σε όσους γνώριζαν ότι οι… λεονταρισμοί του 2008 και οι «κορώνες» για επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων δεν ήταν δυνατό να γίνουν πράξη. Οι… χαμηλές πτήσεις στην Ολυμπιακή και το γεγονός ότι συρρικνώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα του επενδυτικού ομίλου από 1,5 δις. σε 709 εκ. ευρώ, μέσα σε έναν χρόνο, φαίνεται ότι ήταν αρκετά για να κάνει πίσω ο επιχειρηματίας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, άλλωστε, θα πρέπει να περιμένουμε να βγουν στη δημοσιότητα κι άλλα, πολλά, όσον αφορά την οικονομική κατάστασή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, μέσα στο επόμενο διάστημα ετοιμάζουν πλήθος ρεπορτάζ για τα μαραμένα οικονομικά του επενδυτικού ομίλου που διαχειρίζεται ο Βγενόπουλος.

Η μεγάλη ζημία, αβαρία όπως θα έλεγε και ο Νικόλας Πατέρας ως άνθρωπος της θάλασσας, ήρθε από την εξαγορά της Ολυμπιακής. Η MIG έκλεισε το 2009 χτυπώντας κόκκινο στις ζημίες, κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης της «Olympic Air» στον όμιλο, με το συγκεκριμένο ποσό να αγγίζει τα 111 εκ. ευρώ. Σχετικά χαμηλά είναι τα κέρδη και από την εταιρία «Vivartia», η οποία επίσης εξαγοράστηκε έναντι σημαντικού ποσού από τη MIG, αλλά δεν έχει προσφέρει σημαντικά έσοδα. Με άλλα λόγια η περσινή χρονιά ήταν πολύ κακή για τον Ανδρέα Βγενόπουλο όσον αφορά τα οικονομικά του ομίλου που είναι επικεφαλής. Το τελευταίο, ίσως, που ήθελε ήταν μία νέα επένδυση, σε μία εταιρία που ΠΟΤΕ δεν θα έπαιρνε πίσω αυτά που θα της έδινε πολύ περισσότερο από την οποία ποτέ δεν θα είχε κέρδος.

Στρίβειν δια του αρραβώνος, δηλαδή, για τον «Mr.MIG», δικαιώνοντας όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα υποστήριζαν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του προσφέρει δωρεάν την ομάδα και εκείνος έκανε συνεχώς πίσω. Εκτός αν μία χούφτα οπαδοί, οι οποίοι σίγουρα βγήκαν εκτός ορίων και φίλαθλων πλαισίων, κατάφεραν να διώξουν από την αγαπημένη του ομάδα τον άνθρωπο που μπήκε σαν σίφουνας στη ζωή μας τον χειμώνα του 2008…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags