Facebook Pixel «Ο λογικός Σισέ δεν κλονίζει τον λογικό Ολυμπιακό»
| 2011-02-14 11:45:00

«Ο λογικός Σισέ δεν κλονίζει τον λογικό Ολυμπιακό»

«Ο λογικός Σισέ δεν κλονίζει τον λογικό Ολυμπιακό»

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για τη δυσκολία να ανατρέψει ο Παναθηναϊκός του Τζιμπρίλ Σισέ την ποδοσφαιρική ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν στην ουσία ο μοναδικός λογικός παράγοντας στο ντέρμπι του παραλογισμού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Με τους ανώτερους «πράσινους» να κάνουν τα εύκολα... δύσκολα, να δείχνουν τάσεις θριαμβευτικής επικράτησης στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, να περιμένουν καρτερικά την ισοφάριση και την «κιτρινόμαυρη» ανατροπή μετά το γκολ του Σκόκο και τελικά να βλέπουν για μία ακόμα φορά την τελευταία διετία τον Γάλλο ηγέτη και σκόρερ τους να «καθαρίζει» την μπουγάδα.

Ο λογικός Τζιμπρίλ Σισέ, όμως, θα πρέπει να πάει κόντρα στη λογική για να αμφισβητήσει ο Παναθηναϊκός και την ανωτερότητα και την κυριαρχία, αλλά και το προβάδισμα των επτά βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός στη μάχη του τίτλου.

Γιατί μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει τρία στα τρία στα ισάριθμα συνεχόμενα ντέρμπι που έχει δώσει (δύο νίκες με ΑΕΚ και μία στην Τούμπα) αναπτερώνοντας τις ελπίδες των οπαδών του (κάτι που φάνηκε από την προσέλευσή τους στο ΟΑΚΑ παρά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη), αλλά η σταθερότητα, η ποδοσφαιρική λογική και η ποδοσφαιρική ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» δεν δείχνει να κλονίζεται.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, έστω κι αν αυτός ο μεγάλος ποδοσφαιριστής σε κλάση και προσωπικότητα δείχνει από μόνος του ικανός να κάνει άνω – κάτω το «Καραϊσκάκης» το προσεχές σαββατόβραδο.

Το 3-1 επί της ΑΕΚ δίνει ψυχολογία στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως θα χρειαστεί μεγαλύτερη συνέπεια και σταθερότητα απέναντι στον Ολυμπιακό και λιγότερες διακυμάνσεις στην απόδοσή του για να φέρει τη διαφορά στο -4, που και πάλι δεν του φτάνει.

Η ψυχρή λογική λέει το εξής: Ο Παναθηναϊκός ως θεωρητικά γηπεδούχος απέναντι σε μία κακή ΑΕΚ έφερε το ντέρμπι απόλυτα στα μέτρα του, προηγήθηκε φυσιολογικά με 2-0 και κινδύνευσε με... κατάρρευση, όταν κόντρα στη ροή του ντέρμπι ο Σκοκο μείωσε σε 2-1 με τον Χιμένεθ να βάζει στο γήπεδο τον ποιοτικά καλύτερο με διαφορά ποδοσφαιριστή του ρόστερ του.

Την ώρα που οι «πράσινοι» ανέμεναν το μοιραίο στις ευκαιρίες που άρχισε να δημιουργεί η ΑΕΚ, χρειάστηκαν την ηρωική αντεπίθεση του Καντέ και τη σταθερή τους αξία «Τζιμπρίλ Σισέ» για να επαναφέρουν τη λογική στο ΟΑΚΑ.

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός μπήκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να... πνίξει τον Αρη και να τον πιέσει ψηλά, κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχασε και τον Μιραλάς, αλλά αντέδρασε μεθοδικά και πήρε τη νίκη με την αυτοπεποίθηση της μεγάλης ομάδας. Την ίδια αυτοπεποίθηση, παρά τη δίκαιη νίκη του, ο Παναθηναϊκός δεν επέδειξε απέναντι στην ΑΕΚ.

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί το +7 του Ολυμπιακού, το ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος φεύγει μόνο μία φορά από την Αθήνα, το ότι μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει από πλευράς δυσκολίας μόνο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στην έδρα του, η λογική λέει ότι η ομάδα του Βαλβέρδε θα πρέπει να αυτοκτονήσει.

Από την άλλη υπάρχει ένας Τζιμπρίλ Σισέ πέραν πάσης λογικής. Αυτή την ώρα βλέπει μόνο το «Καραϊσκάκης» και είναι σίγουρο ότι δεν ξεχνά τις δύο περσινές ήττες από τον Ολυμπιακό. Αλλωστε ο ίδιος ήταν πάντα εδώ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που θυμήθηκε ότι είναι μεγάλη ομάδα, όταν ήρθαν τα δύσκολα. Εστω αν κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να νικήσει δύο φορές την ΑΕΚ και μία τον ΠΑΟΚ έχοντας μείνει εκτός κυπέλλου και χωρίς να έχει αυξήσει τις πιθανότητές του για το πρωτάθλημα.

Και αυτό άλλωστε ένας ακόμα παραλογισμός είναι...

ΠΗΓΗ: sentragoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags