Facebook Pixel «Δεν χάνει ο ΠΑΟ στο Φάληρο!»
| 2011-02-14 13:38:00

«Δεν χάνει ο ΠΑΟ στο Φάληρο!»

«Δεν χάνει ο ΠΑΟ στο Φάληρο!»

Ο Γιώργος Μαζιάς εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να χάσει από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει στο "Καραϊσκάκη"! Πως; Κι όμως η στατιστική δείχνει ότι οι "πράσινοι" έχουν τους αριθμούς υπέρ τους για να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από το Φάληρο.

Στην ιστορία της Α' Εθνικής από το 1959-1960 κι επί συνόλου 51 πρωταθλημάτων μόλις έξι χρονιές ο ηττημένος του πρώτου αγώνα απάντησε με νίκη στον δεύτερο γύρο!

Στις υπόλοιπες 45 περιόδους τις 13 εκείνος που νίκησε στον πρώτο γύρο, νίκησε και στον δεύτερο ενώ σε άλλες 12 αυτός που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι πήρε ισοπαλία στο δεύτερο! Από τα 51 χρόνια αιώνιων αναμετρήσεων, 22 φορές είχαμε επανάληψη του πρώτου αποτελέσματος και στο δεύτερο παιχνίδι (13 νίκη-νίκη και 9 ισοπαλία-ισοπαλία).

Στατιστικά, ο ΠΑΟ με βάση την παράδοση ξέρει ότι έχει δικό του το... Χ2 αφού 25 φορές εκείνος που πήρε το πρώτο παιχνίδι, δεν έχασε στο δεύτερο.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε επανάληψη του πρώτου αποτελέσματος και στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου!

Αν υπάρχει κάτι παρήγορο για τον Ολυμπιακό επί των στατιστικών είναι ότι από τις 13 νίκες μέσα έξω μόνο μια φορά ο ΠΑΟ το κατάφερε ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι (το 2006-2007 με 1-0 και τα δυο).

Από τα 13 "νταμπλ" της ιστορίας στην Α' εθνική, ο Ολυμπιακός έχει 9 και ο ΠΑΟ 4.

Αριθμοί και παραδόσεις που αναμένουν διάψευση ή επιβεβαίωση το ερχόμενο Σαββάτο...

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags