Facebook Pixel Να γιατί είναι πρότυπο ο Σισέ!
| 2011-02-14 14:43:00

Να γιατί είναι πρότυπο ο Σισέ!

Να γιατί είναι πρότυπο ο Σισέ!

Την ώρα που ο εισαγγελέας δίστασε να τιμωρήσει τον Σισέ για τη δήλωση «με πήδηξαν», ο sportdog εξηγεί γιατί ο Γάλλος -ακόμα κι αν κάποιες φορές παρεκτρέπεται- αποτελεί πρότυπο.

Για τον Σισέ πολλά θετικά μπορεί να πει κανείς, όμως εμείς θα σταθούμε στο πιο βασικό. Ότι, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων, αποτελεί πρότυπο για κάθε νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Ο Γάλλος, αυτή η μορφή που μοιάζει σαν ηρωϊκή φιγούρα βγαλμένη από κόμικ (Σούπερμαν κλπ.), δεν είναι μόνο ότι έχει δεθεί αμέσως με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και γνωρίζει την αποθέωση σε κάθε του εμφάνιση.

Το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι κάθε μέρα παίζει και καλύτερα. Δεν το βάζει ποτέ κάτω, σκοράρει σαν πολυβόλο σε όλα σχεδόν τα ματς εδώ και δυο σεζόν και είναι ο ηγέτης των πράσινων.

Κι εδώ ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να υπενθυμίσουμε. Ο Σισέ είναι ο παίκτης που είχε συγκλονίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με το πόδι του να έχει γίνει… θρύψαλα δυο φορές. Οι εικόνες που είχαν προκαλέσει ανατριχίλα!

Κανένας άλλος στην θέση του δεν θα μπορούσε να επανέλθει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Να έρχεται σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι τοπ στην Ευρώπη, να κάνει φοβερή σεζόν πέρυσι, να καλείται θέλοντας και μη από τον Ντομενέκ στην εθνική για το Mουντιάλ και φέτος να δείχνει ξανά αξιοθαύμαστη διάρκεια κι εκτελεστική δεινότητα. Με συνέπεια να τον θέλουν τόσες ομάδες από κορυφαία πρωταθλήματα.

Αν αυτός ο παίκτης δεν είναι άξιος θαυμασμού, τότε ποιος είναι; Ο άνθρωπος έπεσε τόσες φορές στο καναβάτσο και σηκώθηκε ξανά και ξανά. Ενώ άλλοι ποδοσφαιριστές πολύ πιο λαοπρόβλητοι διεθνώς, όπως ο Όουεν, δεν έχουν καταφέρει να συνέλθουν ποτέ μετά από παρόμοιους σοβαρούς τραυματισμούς.

Και γι’ αυτό ο Σισέ είναι αποδεκτός απ’ όλους τους υγιείς φιλάθλους. Ακόμα και οπαδοί αντίπαλων ομάδων τον παραδέχονται για την θέλησή του και την αξία του.

Ο Γάλλος αποτελεί πρότυπο για κάθε πιτσιρικά που θέλει να ασχοληθεί με την μπάλα. Είναι ένας παίκτης που δεν το βάζει κάτω, παρά τις τρομερές αναποδιές που του έχουν συμβεί. Και καλό θα είναι ακόμα και μέσα στον Παναθηναϊκό να εμπνευστούν και να διδαχτούν από τη νοοτροπία του όσο ακόμα φοράει την πράσινη φανέλα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags