14/02/11 - 17:39

Παραμένει για δύο μέρες ακόμη στην εντατική

Στην εντατική μονάδα παρακολούθησης θα παραμείνει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα για δύο ακόμη ημέρες, έχοντας υποβληθεί σε δεύτερη εγχείρηση την περασμένη Παρασκευή, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε σε ράλι στην Ιταλία.

Παραμένει για δύο μέρες ακόμη στην εντατική
27.521views 0shares
TAGS

Η κατάστασή του παραμένει σταθερά καλή, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. «Η γενική υγεία του Ρόμπερτ Κούμπιτσα είναι καλή», αναφέρει επακριβώς το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείο Σάντα Κορόνα της Πιέτρα Λιγκούρε -κοντά στη Γένοβα- όπου νοσηλεύεται ο Πολωνός πιλότος της Renault.

Ο Κούμπιτσα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια υποτροπή, πριν την τελευταία εγχείρηση. «Η κλινική κατάστασή του είναι επαρκώς ικανοποιητική μετά την τελευταία χειρουργική επέμβαση στο οπίσθιο βραχιόνιον οστούν την Παρασκευή».

Την ημέρα του ατυχήματος, ο Κούμπιτσα υποβλήθηκε σε εγχείρηση που διήρκεσε επτά ώρες, ενώ την περασμένη Παρασκευή έπρεπε να χειρουργηθεί εκ νέου στο πόδι, τον ώμο και το εμπρόσθιο μέρος του δεξιού βραχιόνιου οστού. Αρχικά αναμενόταν να πάρει εξιτήριο από την εντατική μονάδα παρακολούθησης σήμερα και να επιστρέψει στη μονάδα τραυμάτων.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κούμπιτσα τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του ράλι «Ρόντε ντι Αντόρα», στις 5 Φεβρουαρίου στη νότια Ιταλία, μετά από πρόσκρουση του οχήματος που οδηγούσε με υψηλή ταχύτητα σε τοίχο εκκλησίας λίγο πριν τη γραμμή εκκίνησης. Το δεξί χέρι του σχεδόν ακρωτηριάστηκε από τις μπάρες ασφαλείας που διαπέρασαν το αυτοκίνητο.