Facebook Pixel Απών, αλλά σίγουρος 1ος ο Πάντελιτς
Ποδόσφαιρο
| 2012-04-28 13:13:00

Απών, αλλά σίγουρος 1ος ο Πάντελιτς

Απών, αλλά σίγουρος 1ος ο Πάντελιτς

Η μάχη των σκόρερ του Κυπέλλου περνάει πάντα στα ψιλά.

Καμία σχέση με την αντίστοιχη του πρωταθλήματος. Ποιος θυμάται, για παράδειγμα, ότι στην περσινή διοργάνωση τα περισσότερα γκολ πέτυχε, μαζί με τον Ισμαέλ Μπλάνκο, ο Δημήτρης Καφές του ΠΑΟ Ρουφ; Και φέτος ο πρώτος σκόρερ είναι υπεράνω υποψίας: ο εδώ και μήνες απών Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος πέτυχε νωρίς νωρίς 6 γκολ (από δύο στα ματς με Πιερικό, Θρασύβουλο και Πανιώνιο) και δεν απειλείται από κανέναν σημερινό συμπαίκτη ή αντίπαλο. Από δύο γκολ έχουν οι Αμπντούν, Μήτρογλου, Μπρίτο, Καραγκούνης και Φυτανίδης.
 
Απλησίαστο ρεκόρ
 
Ενα ακόμα ρεκόρ που θα μείνει ακατάρριπτο και φέτος είναι αυτό του πρώτου σκόρερ των τελικών. Ο Γιώργος Σιδέρης, με τα 6 γκολ που σημείωσε στους 7 τελικούς στους οποίους αγωνίστηκε, παραμένει από το 1969 πρώτος στη σχετική κατηγορία. Τον απείλησε ο Δημήτρης Σαραβάκος, αλλά το πέναλτι που έχασε ως παίκτης της ΑΕΚ στον τελικό του 1995, τον άφησε στα 5 γκολ, πίσω από τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού. Πέντε γκολ σε τελικούς έχει και ο Γιώργος Δαρίβας και ακολουθούν με 4 οι Μπάμπης Δρόσος, Κώστας Πολυχρονίου, Γιώτης Τσαλουχίδης και Κριστόφ Βαζέχα.
 
Ο Μπέμπης πρωτοπόρος
 
Για την ιστορία και μόνο θα υπενθυμίσουμε και το ρεκόρ του Θανάση Μπέμπη, ο οποίος είναι ο παίκτης με τους περισσότερους κερδισμένους τελικούς. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε νικητής στους 8 από τους 9 τελικούς στους οποίους έπαιξε (1951, 1952, 1953, 1954, 1957, 1958, 1959, 1960), χάνοντας μόνο σε αυτόν του 1956. Τον ακολουθούν με οκτώ χρυσά μετάλλια άλλοι δύο παίκτες του μεγάλου Ολυμπιακού των '50s, o Κώστας Πολυχρονίου και ο Ηλίας Ρωσσίδης. Εννέα Κύπελλα έχει κατακτήσει και ο Αντώνης Νικοπολίδης, αλλά έπαιξε μόνο σε τέσσερις τελικούς.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags