Facebook Pixel "Κούμπωσα το ματσάκι" και "οφσάιντ από πλάγιο"
| 2012-05-04 13:12:00

"Κούμπωσα το ματσάκι" και "οφσάιντ από πλάγιο"

"Κούμπωσα το ματσάκι" και "οφσάιντ από πλάγιο"

Φεύγει ακόμη ένας άνθρωπος που είχε άλλη σκέψη, που βοήθησε, που προσέφερε πέρα από τα λάθη που και εκείνος έκανε. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Επιτρέψτε μου να συμφωνήσω απόλυτα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Κώστα Πηλαδάκη με την οποία μας γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

Φεύγει ακόμη ένας άνθρωπος που είχε άλλη σκέψη, που βοήθησε, που προσέφερε πέρα από τα λάθη που και εκείνος έκανε.

Αντί άλλου σχολίου ο κόσμος θεωρώ ότι πρέπει να διαβάσει τις απόψεις του. «Οταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να αγνοεί θεμελιώδεις κανόνες που η ίδια η ηθική του υπαγορεύει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο λειτούργησα ακριβώς σαν κι αυτούς που ανέκαθεν καταδίκαζα, η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ουσιαστικά είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, τότε που κάποιοι αποφάσισαν ότι η ΑΕΛ πρέπει να σταματήσει να ''αναπνέει'' και για τον λόγο αυτόν ''κούμπωσαν'' τους αγώνες της. Απλώς πίστευα ότι η θύελλα θα κόπαζε, ότι θα άφηναν ήσυχη την ομάδα, θα έβρισκαν άλλο ''θύμα'' να ασχοληθούν. Εις μάτην... Στόχος δεν ήταν η ομάδα, αλλά εγώ. Οσο υπάρχω εγώ δεν πρέπει να υπάρχει ΑΕΛ. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι παραμένουμε οι ''εκλεκτοί'' της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Τα όργια που έχουν διαπραχθεί εις βάρος μας προστίθενται στη βίβλο της ντροπής, η συγγραφή της οποίας άρχισε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η ΕΠΟ έκανε ό,τι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τους ''ημετέρους''. Η έκφραση ''κούμπωσα το ματσάκι'' έγινε η κορυφαία ατάκα των στημένων του 2011 και το ''οφσάιντ από πλάγιο'' του 2012. Το γεγονός ότι ο πρώην φίλος μου κος Πιλάβιος συμβιβάζεται τον καθιστά συνυπεύθυνο. Αγωνίστηκα για να εκλεγεί με την ελπίδα της κάθαρσης, όμως αποδεικνύεται ότι δεν επιδιώκει να σπάσει το απόστημα. Κάποιοι κρύβονται και λειτουργούν παρασκηνιακά, πίσω από την έννοια την οποία αποκαλούν γενικά ''αυτοδιοίκητο''. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κατάσταση όπου τη μια το ποδόσφαιρο ελέγχεται από τον έναν, την άλλη από τον άλλον. Σκοτεινές φιγούρες που λειτουργούν με τρίπτυχο: διαλέγω τους διαιτητές που θέλω, τους ορίζω με συγκεκριμένες εντολές και, αν τολμήσεις να μιλήσεις, τιμωρείσαι για δυσφήμηση!

Για τα γεγονότα στο ματς με τον Πανσερραϊκό ειλικρινά λυπάμαι για το αρνητικό παράδειγμα που έδωσα με τη συμπεριφορά μου στα νέα παιδιά. Ποιος όμως δείχνει την ίδια ευαισθησία ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;». Αμφιβάλλει κανείς για όλα αυτά που λέει;

Ολοι τα ίδια δεν βλέπουμε;

Ποιος αμφιβάλλει πως όλα αυτα που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Πηλαδάκης είναι η αλήθεια; Ποιος θεωρεί ότι όλα αυτά που λέει είναι δικές του φαντασιώσεις; Εγώ λέω κανείς. Την άποψή μου καταθέτω. Απλά όλοι καθόμαστε και τα κοιτάμε. Δεν τα ανατρέπουμε. Δεν παίρνουμε θέση, δεν τα αλλάζουμε. Τι κάνουμε; Αναγκάζουμε τέτοιους ανθρώπους να φεύγουν από το ποδόσφαιρο.

Οχι, δεν είναι άγιος ο Πηλαδάκης. Αλλά έδωσε κάτι καινούργιο, έβαλε το χέρι στην τσέπη. Δημιούργησε κάτι. Και η εκτίμησή μου είναι ότι το τελειωτικό χτύπημα για να τον αναγκάσουν να τα βροντήξει και να φύγει ήταν το παιχνίδι της Λάρισας με τον Πανσερραϊκό. όπου οι διαιτητές καταλόγισαν οφσάιντ από πλάγιο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο PlayStation. Ακόμη και στο PlayStation εάν προσπαθούσες να το κάνεις, θα έσβηνε το παιχνίδι. Θα σου έβγαζε game over.

Είπε ο Πηλαδάκης: «Εκείνοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για πολλές από τις εκρήξεις οργής που προέρχονται από την αίσθηση της αδικίας. Ούτε καν επεδίωξαν να κρατήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν για ποιο λόγο όρισαν τον ίδιο διαιτητή και στις δύο φετινές αναμετρήσεις μας με τον Πανσερραϊκό! Τον διαιτητή ''οφσάιντ από πλάγιο''! Θα μου πείτε, εδώ δεν απάντησαν για τις 11 ''σφαγές'' στις πρώτες 15 αγωνιστικές της σεζόν 2010-2011, στον Παπαπέτρου θα ''κολλήσουν'';». Εχει άδικο; Οχι δεν έχει. Αλλά κανείς μας δεν αντιδρά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags