Facebook Pixel "Nα γιατί είναι δικό μας το γήπεδο"
| 2012-05-05 10:07:00

"Nα γιατί είναι δικό μας το γήπεδο"

"Nα γιατί είναι δικό μας το γήπεδο"

O Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος πολιτεύεται στην Α' Αθηνών με τη ΝΔ, εξηγεί γιατί ο χώρος του γηπέδου στην Αλεξάνδρας ανήκει στον Παναθηναϊκό.
 

"Άκουσα το τελευταίο διάστημα από τους οργανισμούς του ΥΠΕΚΑ και του ΟΡΣΑ ότι αμφισβητούν την ιδιοκτησία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κάτι που είναι παράλογο. Η έκταση της Περιβόλας ανήκει στον Ερασιτέχνη εδώ και 91 χρόνια. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 1921 με την υπ' αριθμόν 3294 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας παραχωρήθηκε ο χώρος στον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε από τη Νομαρχία της Αττικοβοιωτίας στις 8 Μαρτίου 1922 με την απόφαση 4268. Η τελική και αμετάκλητη παραχώρηση στον Παναθηναϊκό επισημοποιήθηκε στην τέταρτη τακτική συνέλευση των Ελλήνων το 1924 με το ψήφισμα 165/Α. Στις 21 Ιουνίου του ίδιου έτους αποδόθηκε στους «πράσινους» η κυριότητα και η χρήση της Περιβόλας, ενώ η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως", δήλωσε στην εφημερίδα "Πράσινη" για να συνεχίσει:

"Το 1946 και προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα χρόνων σχετικά με την κατοχή δημόσιας γης, η Βουλή ψήφισε τον νόμο περί χρησικτησίας και συμπεριλήφθηκε εκεί και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Βάσει αυτού του νόμου, αν κάποιο πρόσωπο φυσικό ή νομικό χρησιμοποιούσε δημόσια γη για 20 χρόνια ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε αυτοδίκαια η έκταση αυτή περνούσε στην κατοχή του. Κάτι το οποίο ισχύει εδώ και 71 χρόνια στη Λεωφόρο".

Τέλος συμπλήρωσε: "Το θέμα της Διπλής Ανάπλασης τέθηκε επί τάπητος επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη, όπου υπεγράφη σύμβαση με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αναγνωρίζοντας την ιδιοκτησία του. Πως θα υπέγραφε η Δήμαρχος τη σύμβαση με τον Ερασιτέχνη, αν δεν ήταν δικό του το γήπεδο; Επίσης, το ίδιο έγινε και επί Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αναγνώρισε τον Ερασιτέχνη ως «κύριο» του γηπέδου της Λεωφόρου. Πως λοιπόν τώρα υποστηρίζουν το αντίθετο από αυτό;

Πως κάλεσαν τον προπερασμένο μήνα τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για να συμφωνήσει και να υπογράψουν νέα σύμβαση από τον Δήμο; Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό. Για να το κάνει συνταγματικά δέχθηκε ότι η κυριότητα ανήκει στον Ερασιτέχνη και αποδείχθηκε ότι η κάθε πλευρά ανταλλάσσει με την άλλη το μερίδιο που της ανήκει".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags