Facebook Pixel Μπορεί να τους αλλάξει τα πετρέλαια;
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-15 14:02:00

Μπορεί να τους αλλάξει τα πετρέλαια;

Μπορεί να τους αλλάξει τα πετρέλαια;

Μετά την εκπληκτική πορεία στους ομίλους, που απέκλεισε την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο, ο Άρης καλείται σήμερα να τα βάλει με τον… ντίζελ κινητήρα της Μάντσεστερ Σίτι!

Μία από τις πιο πλούσιες ομάδες στον πλανήτη, με… πλάτη από τα δολάρια των πετρελαιοπηγών του Αμπού Ντάμπι (άρα και με... ντιζελοκινητήρα), θα βρεθεί στο «Κλ. Βικελίδης» σήμερα (19.00). Στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις που θα δώσει ο Άρης, για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Περιττό, φυσικά, να αναφέρουμε πως οτιδήποτε άλλο από δύο νίκες για τους Άγγλους εναντίον των «κίτρινων», θα θεωρηθεί αποτυχία. Λογικό, αφού για το υπάρχουν έμψυχο δυναμικό έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 430 εκ. ευρώ…

Τη Μάντσεστερ Σίτι του… των, καλύτερα, Τζέκο, Τέβες, Γκίβεν, Τουρέ, Μπαλοτέλι, Ντε Γιόνγκ, Βιεϊρά κ.λπ-κ.λπ. καλούνται να αντιμετωπίσουν οι «κίτρινοι» στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «Πολίτες» είναι, τα τελευταία χρόνια, μία από τις πλουσιότερες ομάδες στον πλανήτη και επιδιώκουν να καθιερωθούν ως μία από τις σταθερά μεγάλες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Πληγωμένος εγωισμός…

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα στην Πρέμιερσιπ, ενώ προέρχεται και από ήττα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, από τη Γιουνάιτεντ. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι το έργο του Άρη απόψε το βράδυ, αφού οι Άγγλοι θα ψάξουν το ξέσπασμα…

Ξοδεύει και… πάλι ξοδεύει

Σε μία καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης δεν έδωσαν πολλά χρήματα για την ενίσχυσή τους, η Σίτι αναδείχθηκε άνετα… πρωταθλήτρια στον συγκεκριμένο τομέα. Ξόδεψε τριψήφιο αριθμό (σε εκατομμύρια ευρώ) για να ντύσει με τη φανέλα της ποδοσφαιριστές που θα της αλλάξουν επίπεδο.

Όπως ο Γιάγια Τουρέ, για παράδειγμα, ο οποίος αν μείνει για πέντε χρόνια στο Μάντσεστερ θα εισπράξει συνολικά περίπου 60 εκ. ευρώ. Το ρόστερ της Σίτι αποτελείται από 37 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με περισσότερους από 25 να είναι διεθνείς (έχουν δοθεί μερικοί δανεικοί). Σύμφωνα με υπολογισμούς από Άγγλους δημοσιογράφους που γνωρίζουν καλά το ρεπορτάζ του συλλόγου, για το υπάρχον έμψυχο δυναμικό έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 400 εκ. ευρώ.

Προβλήματα Μαντσίνι

Το χρήμα δεν φέρνει πάντοτε την ευτυχία, λένε, κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός προπονητής αντιμετώπισε πρόβλημα πειθαρχίας στα αποδυτήρια της Σίτι, παρόλα αυτά φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα κατέφερε να τα ελέγξει την κατάσταση.

Όπλο… Τζέκο

Μπορεί το ενδεχόμενο να κατακτήσουν τον τίτλο στην Αγγλία φέτος να έχει απομακρυνθεί, οι «Πολίτες» όμως έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν μεταγραφές τον χειμώνα.

Κατέβαλλαν το ποσό των 27 εκ. λιρών στη Βόλφσμπουργκ, προκειμένου ο Τζέκο να μετακομίσει στο Μάντσεστερ και να παραμείνει για 4,5 χρόνια.

Επίσης, απέκτησαν και τον νεαρό Ισραηλινό μέσο Γκάι Ασούλιν, ως ελεύθερο από την Μπαρτσελόνα. Περισσότερο ως επένδυση για το μέλλον, αν και με τέτοιο παρόν…

Η διαφορά…

Τέλος, να πούμε ότι το φετινό μπάτζετ της Σίτι αγγίζει τα 160 εκ. ευρώ, ενώ του Άρη είναι… μόλις έξι! Μία πραγματική μονομαχία Δαυίδ και Γολιάθ, δηλαδή και σε εμάς μένει μόνο να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός νικητής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags