Facebook Pixel «Χαιρετίσματα στις φασκομηλιές…»
| 2011-02-15 15:05:00

«Χαιρετίσματα στις φασκομηλιές…»

«Χαιρετίσματα στις φασκομηλιές…»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο «Goal» για το Άρης-Ολυμπιακός, τον Μαρινάκη, τον Πιλάβιο, τον Πηλαδάκη κ.α.

ΤΟ ελληνικό πρωτάθλημα το κάθε παιχνίδι παίζεται τρεις φορές: Πριν αρχίσει, όταν διεξαχθεί κι όταν τελειώσει. Το Αρης - Ολυμπιακός ξεκίνησε να παίζεται από την Παρασκευή με την υπόθεση Μιραλάς.

Οταν ο Βαγγέλης έκανε μπούκα στα γραφεία της ΕΠΟ. Οχι σαν ταύρος εν υαλοπωλείω, όπως υπερέβαλαν οι εφημερίδες, αλλά με το θεσμικό ρόλο του προέδρου της Super League. Τον Αρη τον Σταθόπουλο βρήκε άλλωστε αντί του Πιλάβιου, που ήταν στη Γενεύη, και εύλογο ήταν η συζήτηση να γίνει σε πολιτισμένο επίπεδο για το καλό του ποδοσφαίρου.

Την άλλη μέρα έγινε το παιχνίδι. Αν όμως το γυριστό του Φουστέρ δεν είχε βρει δίχτυα κι είχε βγει έξω, το ματς θα τελείωνε με το 1-1; Ούτε καν με τις δηλώσεις του Μώραλη για το πέναλτι στον Ριέρα που δεν είχε δοθεί.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» θα πήγαινε ο Βαγγέλης για να περιμένει τον Σιδηρόπουλο στην αίθουσα μετεπιβίβασης για την πτήση στη Ρόδο.

Τι θέλουμε να πούμε; Οτι από τότε που ο Θωμάς τα έλεγε φόρα παρτίδα και τα έκανε πενηνταράκια, έγινε πασίγνωστο ότι η επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει από το σταυροδρόμι διαιτησία - αθλητική Δικαιοσύνη. Αυτό το δρόμο πήρε ο Πατέρας και το φώναζε μάλιστα όταν έλεγε νίκησα τον Γκαγκάτση και το παρασκήνιο, αυτόν το δρόμο ξεκίνησε κι ο Βαγγέλης με τον Δαλούκα.

Κάποιες φορές όμως το ποδόσφαιρο αποδεικνύεται πιο δυνατό. Και δίνει μόνο του τις απαντήσεις. Της πουτάνας για τον Μιραλάς, αλλά στην τελική πολλή φασαρία για το τίποτα. Ολα κι όλα 27 λεπτά έπαιξε ο Βέλγος και η συμβολή του στο παιχνίδι ήταν μηδαμινή. Θεωρητικά ο Σιδηρόπουλος είναι διαιτητής του Ολυμπιακού. Αυτός είχε δώσει το πέναλτι στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όταν ο Λεονάρντο έκανε το μοιραίο λάθος να ακουμπήσει τον Πάντελιτς μέσα στην περιοχή.

Αν αυτό ήταν μια φορά πέναλτι, αυτό που έγινε στον Ριέρα ήταν εκατό. Ο Σιδηρόπουλος όμως το έκανε γαργάρα και, αν ο Φουστέρ δεν είχε κάνει στο 75' το 2-1, η διαφορά τώρα θα ήταν στο -5.

Αρα χαιρετίσματα στις φασκομηλιές. Και χωρίς τον Μιραλάς ο Ολυμπιακός και με κόντρα τη διαιτησία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το διπλό. Επειδή πρώτα και πάνω απ' όλα στο ποδόσφαιρο μετράει το τι ψάρια πιάνεις μέσα στο γήπεδο. Αν είσαι καλύτερος, κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει. 

Καλύτερος με διαφορά από τους άλλους

ΚΑΙ ο Ολυμπιακός στο πλέον μέχρι τώρα καθοριστικό ματς στο πρωτάθλημα το απέδειξε. Οχι μόνο χωρίς να παίξουν κανένα ρόλο τα γύρω γύρω, αλλά να είναι και εναντίον του. Επειδή σαν ομάδα είναι καλύτερος και με διαφορά μάλιστα. Αν δεν υπήρχαν πλάνα από τις εξέδρες στο ξεκίνημα του ματς, η συμπεριφορά των δύο ομάδων έδειχνε ότι παίζανε στο Καραϊσκάκη. Οχι στο «Βικελίδης».

Η υπεροχή του Ολυμπιακού απέναντι όλων των άλλων είναι συντριπτική. Σαν συμπεριφορά ομάδας και σαν ποιότητα. Σερνότανε στο «Βικελίδης» ο Ζαϊρί. Ο Ριέρα στο ένας μ' έναν δεν πέρασε ούτε μια φορά. Ο Φουστέρ εκτός από το γκολ δεν έκανε τίποτα. Ο Μανιάτης δεν είναι Τοροσίδης, ο Ραούλ για μια ακόμα φορά αμυντικά ήταν ανύπαρκτος κι ο Μέλμπεργκ δεν προλάβαινε να κλείνει τις τρύπες. Και τι έγινε; Ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς για πλάκα. 

 

 

Ο,τι έσπειρε θερίζει ο Πηλαδάκης

ΣΤΟ ποδόσφαιρο, όπως γενικότερα στη ζωή, ό,τι αξίζεις παίρνεις. Κι η Λάρισα εισπράττει αυτό που δικαιούται. Και με το χειρότερο τρόπο μάλιστα. Να της βάζει τη θηλιά στο λαιμό μέσα στο ΑΕL FC Arena ο μισητός Ολυμπιακός Βόλου.

Δεν του φταίει όμως κανένας του Πηλαδάκη. Ο,τι έσπειρε θερίζει. Και δεν ήταν ένα και δύο τα λάθη: Το καλοκαίρι έφτιαξε μια ομάδα παλαιμάχων. Τον Δεκέμβρη με τον Νορβηγό τον Γιορν Αντερσεν, που πήρε προπονητή, έχασε και έδαφος και χρόνο.

Τον Γενάρη αντί να κάνει μεταγραφές ουσίας και έγκαιρα μάλιστα έπαιρνε ό,τι βρισκόταν μπροστά του. Και παρά το γεγονός ότι θέλει τεράστια προσπάθεια για να ρίξεις στη Football League μια ομάδα με τη δυναμική της Λάρισας, τα έχει σχεδόν καταφέρει. Θέμα χρόνου είναι μόνο. Το να πέσει ο Πανσερραϊκός είναι κάπου φυσιολογικό. Είναι η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ. Επίσης, ήταν αναμενόμενο το ότι θα κινδυνεύσει ο Αστέρας. Οι Μπακοκαϋμενάκηδες δεν είναι πλέον αβέρτοι. Με τους περσινούς αναπληρωματικούς παίζει φέτος η Τρίπολη.

Λογικό ήταν να μπλέξει σε περιπέτειες ο Πανιώνιος. Με τον Τσακίρη εκτός τόπου και χρόνου και τον Κιντή σε ρόλο μαθητευόμενου μάγου και πάλι καλά που στον πρώτο γύρο κατάφερε να μαζέψει 15 βαθμούς. Στη συνέχεια όμως ανασκουμπωθήκανε. Δεν πήρανε προπονητή τον Κωστένογλου.

Πήρανε τον Λεμονή. Είδανε ότι είναι πολυτέλεια να έχουνε δεξί μπακ σαν τον Μανιάτη. Τον πουλήσανε στον Ολυμπιακό, πήρανε λεφτουδάκια να κάνουνε μεταγραφές και βρήκανε σέντερ φορ για έξι μήνες, τον Μήτρογλου. Δεν έχει σωθεί ακόμα ο Πανιώνιος. Σαν κινήσεις όμως κάνανε τις απόλυτα ενδεδειγμένες. Ο Πηλαδάκης τι έκανε;

Τίποτα άλλο από το να βάζει κάθε φορά τα χέρια του και να βγάζει τα μάτια του. Κανένας λόγος δεν υπήρχε για να πέσει η Λάρισα. Και παραπάνω λεφτά διαθέτει απ' όλες τις άλλες ομάδες και πολύ περισσότερο κόσμο έχει. Δεν υποβιβάζεται ο Πηλαδάκης. Αυτοκτονεί με τις επιλογές του. Χαίρετε. 

Το ζητούμενο είναι η αντικειμενικότητα

ΑΝ το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Νova το μετέδωσε Θεσσαλονικιός, στην ΕΡΤ για το ντέρμπι του Σαββάτου Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός τι θα κάνουνε; Και δεν είναι το θέμα η ικανότητα. Απ' ό,τι φαίνεται, το ζητούμενο είναι η αντικειμενικότητα. Αλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όλοι οι δημοσιογράφοι είναι χρωματισμένοι. Αλλωστε, εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον η οπαδική ταυτότητα είναι το καλύτερο διαβατήριο του δημοσιογράφου για να κάνει καριέρα.

Οσο πιο φανατικός είναι, όσο μεγαλύτερο οπαδισμό ξέρει να βγάζει τόσο περισσότερο καταξιώνεται. Τόσο μεγαλύτερο κοινό έχει από αναγνώστες ή ακροατές. Με νωπή λοιπόν την μπούκα του Γιώργου Βαρδινογιάννη, βρήκανε στη Νova την ενδεδειγμένη λύση: Κατεβάσανε από τη Θεσσαλονίκη δημοσιογράφο για να μεταδώσει το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.

Ο Τσιριγωτάκης την κάνει άνετα τη δουλειά

ΓΙΑ να είναι τουλάχιστον εξασφαλισμένη η έξωθεν καλή μαρτυρία. Αν κάνει σου λέει κάποιο λάθος, θα είναι ανθρώπινο. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για πρόθεση. ΠΑΟΚτσής είναι ο άνθρωπος. Αν λοιπόν κωλώνει η ιδιωτική πρωτοβουλία στη Νova, πώς να ξηγηθούνε στην ΕΡΤ που σαν δημόσιοι υπάλληλοι είναι εξ ορισμού ευθυνόφοβοι; Να κάνουνε το ίδιο και να κατεβάσουνε τον Τραπεζανίδη από τη Θεσσαλονίκη;

Μπορούνε όμως να το πάνε ακόμα παραπέρα: Να φωνάξουνε τον Λάμπη Τσιριγωτάκη που έχουνε ανταποκριτή στο Λονδίνο. Ξέρει από ποδόσφαιρο, δεν είναι άσχετος και μπορεί εύκολα να κάνει τη δουλειά. Μπορούν επίσης στα πλαίσια της αντικειμενικότητας να επιστρατεύσουνε για δύο ώρες κάποιον βετεράνο κοινής αποδοχής, όπως τον Βαγγέλη Φουντουκίδη. Ή να μεταδώσει το ματς ο Γιάννης Μαμουζέλος, που είναι στιβικός και εξ ορισμού ουδέτερος. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα αλλάξει στην Αίγυπτο με την πτώση του Μουμπάρακ;

Στα κρίσιμα ντέρμπι με Εργοτέλη και Καβάλα που ακολουθούν θα κριθεί το αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να μείνει στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags