Facebook Pixel Παραδέχτηκε την ήττα του ο Σαρκοζί!
| 2012-05-06 22:52:00

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Σαρκοζί!

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Σαρκοζί!

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος στη Γαλλία και Νικολά Σαρκοζί παραδέχθηκε την ήττα του, ζητώντας από τον λαό να σεβαστεί τον ηγέτη των Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με τα ινστιτούτα CSA, ο Ολάντα παίρνει 51.8%, ενώ ο ο Σαρκοζί 48.2%. Σύμφωνα με το Ipsos, ο Ολάντ παίρνει 51.9%, ενώ το TNS Sofres τον δίνει στο 52%. Στο κόμμα UMP του Σαρκοζί πάντως είναι δεδομένη η αλλαγή σελίδας, καθώς ο πρώην πρόεδρος φέρεται να είπε σε στελέχη ότι δεν θα ηγηθεί των προσπαθειών στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Η Γαλλία έχει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μια δημοκρατική επιλογή, ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και πρέπει να γίνει σεβαστός. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ήττα αυτή. Ηττήθηκα και δεν είμαι ένας άνθρωπος που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του», είπε για να προσθέσει:

«Μια άλλη εποχή αρχίζει, σε αυτή τη νέα εποχή θα μείνω ένας από εσάς και εσείς θα μπορείτε να υπολογίζετε πάνω μου για την προάσπιση των ιδεών μας και των πεποιθήσεών μας. Ωστόσο η θέση μου δεν θα μπορεί να είναι η ίδια. Η δέσμευσή μου θα είναι στο εξής διαφορετική».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags