16/02/11 - 09:10

«Να γιατί είναι πλασματικό το +7»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει με αριθμούς γιατί ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

«Να γιατί είναι πλασματικό το +7»
59.453views 0shares

Aναλυτικά το άρθρο του;

• Μια ματιά στην στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος, ποτέ δεν βλάπτει…

• Βλέπω λοιπόν ότι στην 10άδα των ποδοσφαιριστών με τις καλύτερες στατιστικές είναι τέσσερις του Ολυμπιακού (2ος ο Ριέρα, 4ος ο Ιμπαγάσα, 7ος ο Φουστέρ και 10ος ο Μιραλάς) και δύο του Παναθηναϊκού (1ος ο Σισέ κι 9ος ο Κατσουράνης).

• Βλέπω επίσης ότι στις 22 αγωνιστικές οι τελικές προσπάθειες (σουτ+κεφαλιές) του Ολυμπιακού είναι 326 και των αντιπάλων του, πάντα στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, είναι 141. Άρα, μέσο όρο 15 ο Ολυμπιακός έναντι 6,5 του εκάστοτε αντιπάλου του.

• Οι δε τελικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού είναι 240 και των αντιπάλων του, πάντα στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, είναι 214. Άρα, μέσο όρο 11 ο Παναθηναϊκός, έναντι 10 του εκάστοτε αντιπάλου του…

• Κοντολογίς, ο Ολυμπιακός έχει υπερδιπλάσιες τελικές προσπάθειες από τους αντιπάλους του, ενώ ο Παναθηναϊκός τις ίδιες. Η διαφορά του Ολυμπιακού (τελικές δικές του, με τελικές αντιπάλων του) είναι στο +185, ενώ του Παναθηναϊκού είναι στο +26.

• Νομίζω ότι με βάση αυτή την εικόνα, η βαθμολογική διαφορά δεν θα έπρεπε να είναι εφτά βαθμούς, αλλά πολύ μεγαλύτερη. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι από τις τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού οι εντός περιοχής είναι 205 και του ΠΑΟ μόλις 137.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr