Facebook Pixel Γεννημένος για τα ντέρμπι!
| 2011-02-16 11:17:00

Γεννημένος για τα ντέρμπι!

Γεννημένος για τα ντέρμπι!

Βροντερό "παρών" δήλωσε σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι στα οποία έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στην καριέρα του ο Σισέ και το ίδιο σκοπεύει να κάνει το Σάββατο στο Φάληρο!

Η προετοιμασία μπήκε στην τελική της ευθεία, ο ίδιος έχει «μπολιαστεί» πλέον με την ιδέα του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και τη σημασία των αναμετρήσεων κόντρα στους «αιώνιους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι στην Παιανία ποντάρουν πολλά στην αγωνιστική αξία και προσωπικότητα του Τζιμπρίλ Σισέ, όπως επίσης και στην καλή του παράδοση στο σκοράρισμα σε μεγάλους αγώνες.

Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε- πέραν της Σάντερλαντ- ο 28χρονος επιθετικός δήλωνε βροντερό παρών στα ντέρμπι. Ειδικά στα παιχνίδια με τη Λιόν, τις χρονιές που φορούσε τη φανέλα της Οσέρ, ο Σισέ αποδείχτηκε κακός της «δαίμονας»! Το πρώτο του γκολ απέναντι στους «λιονέ» το σημείωσε την αγωνιστική περίοδο 2002-03, όταν η ομάδα του ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι τότε πρωταθλητές Γαλλίας έπεσαν πάλι θύμα της ερωτικής του σχέσης με τα δίχτυα. Γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ισοπαλία της Οσέρ μέσα στο «Ζερλάν» (1-1)! Το 2007-08 μετά τον επαναπατρισμό του, η Λιόν έμελε να υποταχθεί ακόμη μία φορά στο εκπληκτικό του τελείωμα. Σε εκείνο το παιχνίδι, άνοιξε το σκορ για τους Μαρσεγέζους και μαζί το δρόμο για την άνετη επικράτηση (3-1)!

Το τελευταίο δείγμα της εκτελεστικής του δεινότητας φάνηκε στο ματς κόντρα στην Έβερτον. Σεζόν 2005-06 και η Λίβερπουλ μετέβη στην έδρα της μισητής αντιπάλου. Ο Σισέ στις αρχές του δευτέρου μέρους σημειώνει το 3-1 (47’) υπέρ των «κόκκινων» και… κλειδώνει τη νίκη στο μεγαλύτερο ίσως ντέρμπι του Νησιού.

Έπειτα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο Γάλλος σταρ κατάφερε να σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Στο Φάληρο δεν έχει βρει δίχτυα, κάτι που ταυτόχρονα τον… αφήνει με το παράπονο, αφού είναι η μοναδική μεγάλη έδρα της Ελλάδας που δεν έχει σκοράρει. Σίγουρα το Σάββατο θα επιχειρήσει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Η προϊστορία δείχνει ότι όταν κάτι το θέλει πολύ, μπορεί να το κάνει…

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags