Facebook Pixel "Όσες ευκαιρίες κάνουμε, τόσα γκολ να τους βάλουμε!"
| 2011-02-16 14:07:00

"Όσες ευκαιρίες κάνουμε, τόσα γκολ να τους βάλουμε!"

"Όσες ευκαιρίες κάνουμε, τόσα γκολ να τους βάλουμε!"

Σε μία άσκηση επιμένει στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού ο Βαλβέρδε ενόψει του ντέρμπι. Με στόχο οι παίκτες του να μη σπαταλήσουν ούτε μία ευκαιρία κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Και αναφερόμαστε στα τελειώματα των φάσεων. Ο Βάσκος τεχνικός έχει εντοπίσει ότι το πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού δεν είναι η δημιουργία φάσεων (κάνει πολλές σε κάθε παιχνίδι), αλλά το γεγονός ότι οι επιθετικoί δεν στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ευστοχίας του Ολυμπιακού μπορεί να κριθεί απογοητευτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πετυχαίνει 1 γκολ σε κάθε 9 τελικές προσπάθειες (την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός σκοράρει αν 6,5 τελικές).

Για περίπου 20 λεπτά, λοιπόν, ο Βαλβέρδε στη χθεσινή προπόνηση δούλεψε εντατικά (λες και έκανε θερινή προετοιμασία) στο κομμάτι των τελικών φάσεων. Ο Βάσκος έβαλε τους πλάγιους να βγάζουν πολλές σέντρες και τους επιθετικούς να προσπαθούν μέσα από την περιοχή να σκοράρουν είτε με κεφαλιές είτε με μονοκόμματα σουτ.

«Μη σπαταλάτε τις ευκαιρίες. Θέλω να τελειώνετε τις φάσεις για να μην έχουμε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Να γίνουν όλες οι ευκαιρίες μας γκολ», ήταν τα λόγια του Βαλβέρδε ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει εξηγήσει στους «ερυθρολεύκους» ότι κόντρα στους «πράσινους» δεν πρέπει να σπαταλήσουν καμία ευκαιρία γιατί μπορεί να το πληρώσουν. Θέλει κάθε ευκαιρία να γίνει γκολ. Αυτό τους τόνισε και γι’ αυτό τους ...ξεθέωσε στα τελειώματα των φάσεων.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags