Η βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε στο χθεσινό φιλικό με τη Στουτγκάρδη ο Ολυμπιακός, είναι ένα “μήνυμα” αισιοδοξίας για τους φίλους των πρωταθλητών, αναφορικά με το τι μπορούν να περιμένουν από την ομάδα τους τη νέα σεζόν. Αυτό κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το θέαμα, που τόσο έλειψε από τους Πειραιώτες την προηγούμενη σεζόν. Η σύγκριση λοιπόν αναπόφευκτη και υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που δεν αμισβητούνται.
1.Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερο έμψυχο δυναμικό σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν. Απ' τη στιγμή λοιπόν που ο Μίτσελ έχει στα χέρια του καλύτερους παίκτες σε σχέση με πέρυσι (και από αυτούς που είχε ο Ζαρντίμ) είναι λογικό να δουλέψει με μεγαλύτερη ευχέρεια.
2.Η φιλοσοφία της προετοιμασίας είναι διαφορετική, χωρίς αυτό να είναι “αιχμή” προς τον Ζαρντίμ. Ο Μίτσελ έχει στις σκέψεις του αυτά που είχε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ως φιλοσοφία όμως γιατί ως προπονήσεις υπάρχουν σημαντικές διαφορές.
3.Ο Ολυμπιακός προσπαθεί ξανά να πιέσει ψηλά και δεν περιμένει τον αντίπαλο. Κάθε μέρα που θα περνά θα βελτιώνεται στον συγκεκριμένο τομέα και αυτή η πίεση στην αντίπαλη περιοχή του έλειψε πολύ την προηγούμενη σεζόν.
4.Οι παίκτες που αποκτήθηκαν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ταχύτητα στην επιθετική ανάπτυξη των “ερυθρόλευκων”. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα σε αυτό την προηγούμενη σεζόν και το πλήρωσε ακριβά.
5.Οι επιλογές που έχει πλέον ο προπονητής είναι πιο ποιοτικές και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Μίτσελ να αισθάνεται πιο σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω (και κανείς άλλωστε δεν μπορεί να το ξέρει) αν ο νέος ο Ολυμπιακός θα μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που έπαιξε πριν από δύο χρόνια η ομάδα του Βαλβέρδε. Αυτό όμως που φαντάζει σχεδόν βέβαιο είναι ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα παρουσιαστούν πάρα πολύ καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι, για όλους τους λόγους που προαναφέραμε. Η ταχύτητα είναι μεγάλο προσόν για μια ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κι εκεί βασίζεται το όλο “στόρι”. Ο Ολυμπιακός ήταν πέρυσι μια αργή ομάδα και δείχνει με τις κινήσεις που έχει κάνει ότι διορθώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε την προηγούμενη σεζόν.
Ακόμη και ατομικά αν σταθεί κάποιος, κάνοντας σύγκριση παίκτη – παίκτη (πέρυσι με φέτος) ανάλογα με τη θέση, θα διαπιστώσει (με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα) αλλά και το “βιογραφικό” όσων αποκτήθηκαν ότι ο νέος Ολυμπιακός υπερτερεί σημαντικά του περσινού.
Πηγή: Goal