Το ίδιο με την ΑΕΚ. Ο Άρης που πέρυσι τη γλίτωσε στο «τσακ», φέτος πάει ντουγρού για τη Β' Εθνική κατηγορία. Με την ίδια αναμπουμπούλα για λαμόγια που τον καταδίκασαν να τον συνοδεύει αλλά χωρίς έναν Μελισσανίδη να αναλάβει τον Άρη σε όποια κατηγορία καταλήξει. Η επιλογή δεν είναι τόσο εύκολη όσο της ΑΕΚ. Ακόμα δεν είναι σίγουρο, αλλά ο Άρης αν πάει στη Γ' Εθνική, κινδυνεύει να υποχρεωθεί τρία χρόνια. Χρονικό διάστημα απαγορευτικό για όποιον σκοπεύει να αναλάβει αφού ότι θα τη βγάζει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι άγνωστο, αν οι οπαδοί του θα αντέξουν τρία χρόνια στη μικρή κατηγορία με το «ερχόμαστε» να πηγαίνει στην πενταετία.
Το κύριο όμως πρόβλημα είναι να βρεθεί ένας αρειανός «Μελισσανίδης». Όχι για να βάλει άμεσα χρήματα στην ομάδα, που όπως φάνηκε με την ΑΕΚ δεν ήταν απαραίτητα, αλλά για την ασφάλεια του «λεφτά υπάρχουν». Και αν για την ΑΕΚ ήταν δύσκολο να μείνουν οι παίκτες για ένα χρόνο στη Γ' Εθνική, μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο δύσκολο θα είναι να μείνουν στον Άρη στα σίγουρα για τρία χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να βρεθεί σε μια εποχή που πρώην υπουργοί το μόνο που δεν κάνουν είναι να διπλοχτυπάνε τα εισιτήρια στο τρόλεϊ.
Όπως έγραψε στο twitter ο Nedos, στο επόμενο επεισόδιο θα υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον Λιάπη να ρουφάει βενζίνα με λάστιχο για να γεμίσει το τζιπ. Και ανάμεσα στα αστεία των ημερών υπάρχει και κάτι σοβαρό. Δεν ξέρω πόσο καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που βγαίνουν τα σκάνδαλα είτε πρέπει να βάζουν όποιον ακούγεται σαν ύποπτος στη φυλακή είτε να επιτυγχάνουν το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν. Αντί δηλαδή ο κόσμος να μένει ικανοποιημένος ότι όσοι έφαγαν πήγαν φυλακή να μένει ανικανοποίητος αφού δεν μπαίνουν όλοι, ακόμα και αν δεν είναι ένοχοι. Γιατί στην νοοτροπία του λαϊκού δικαστηρίου ένοχος σήμερα δεν είναι αυτός που αποδείχθηκε ότι έκανε κάτι, αλλά που γράφτηκε το όνομά του ότι κάτι έκανε.
Το έχουμε όμως ξεπεράσει και αυτό. Ένοχος δεν είναι μόνο αυτός που κατηγορήθηκε ότι κάτι έκανε, αλλά και αυτός που δεν κατηγορήθηκε αφού «αν ήταν εκεί, κάτι δεν θα έχει κάνει;». Προχωράμε στη δικαιοσύνη που όμως στην Κίνα του Μάο ένοχος θα είναι ο «μανδαρίνος». Και μετά τα παιδιά του μανδαρίνου. Οι φίλοι του μανδαρίνου, οι φίλοι των παιδιών του μανδαρίνου, οι φίλοι των φίλων των παιδιών Και πάει λέγοντας. Μέχρι κάποια στιγμή να σιχαθεί ο κόσμος τη «δικαιοσύνη» και να αποθυμήσει τον πολιτισμό.
Φυσικά έχουμε μεγάλο δρόμο μέχρι τότε. Το γράφω όμως τώρα που κάποιος νομικός πολιτισμός μπορεί να διαφυλαχτεί. Με πρώτο βήμα να μη δίνονται ανάκατα ονόματα Γριβέας, Κοντομηνάς, Φιλιππίδης, Βαρότσης που ο μέσος άνθρωπος ούτε μπορεί να καταλάβει ποιος πήρε και ποιος έδωσε και λέει ένα «όλοι τα ίδια είναι » και τους καταδικάζει.
Φυσικά το μόνο που είναι ίδιο είναι οι αριθμοί. Και με το φτωχό μου το μυαλό να ρωτήσω κάτι; Τα λεφτά που δώσανε οι τράπεζες για να αγοραστούν σπίτια που τώρα οι ιδιοκτήτες τους δεν τα επιστρέφουν δεν γράφονται στα κόκκινα των λογιστικών βιβλίων; Εκεί ακριβώς που γράφονται και τα δάνεια που δίνανε στους επιχειρηματίες που δεν τα επιστρέψανε; Δηλαδή τα φέσια από τις πιστωτικές και τα δάνεια δεν επιβαρύνανε τη θέση των τραπεζών; Εκτός αν αυτό ακούγεται «μαζί τα φάγαμε» που κάνει τσιζ.
Τον αδικούν οι διαμαρτυρίες
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει παράπονα για τη διαιτησία του Στυλιάρα στο Περιστέρι. Ο Ολαϊτάν κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά που απέκρουσε ο Ρομπέρτο ξεκινώντας από θέση οφσάιντ και το πρώτο ημίχρονο δεν του σφυρίχτηκε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής σε παρατεταμένο τράβηγμα της φανέλας του Ολαϊτάν από τον Ταυλαρίδη. Ο Ατρόμητος για μια φάση έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Για την ανάποδη που ρίχνει ο Μανιάτης στο πρόσωπο του Πίτου Γκαρσία και ο Στυλιάρας του χαρίζει την κίτρινη, που θα ήταν δεύτερη, άρα καθοριστική. Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε. Όχι όμως όσο τον αδικούν οι διαμαρτυρίες των δικών του ανθρώπων για την αδικία.
Τον αδικούν γιατί το αποτέλεσμα δεν τις δικαιολογεί. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε χάσει, αλλά δεν έχασε. Και από τη στιγμή που το αήττητο, που ήταν το ζητούμενο, διατηρείται. Εκτός αν η ανησυχία είναι μήπως τον περάσει ο ΠΑΟΚ και χάσει το πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα μετά την επιβλητική εμφάνιση του ΠΑΟΚ κατά του Παναιτωλικού
Το δεύτερο που μπορεί να ισχύει είναι ο Ολυμπιακός να διαμαρτύρεται για τα επόμενα ματς. Δεν υπάρχει λόγος. Ο Ολυμπιακός δεν αδικήθηκε σε άλλο ματς ούτε υπάρχει ένδειξη ότι τα κόζα έχουν πάει στον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ. Επίσης, δεν έχει λόγο να πει στους διαιτητές τι μπορεί να κάνει. Το ξέρουν και από μόνοι τους ότι αν τον αδικήσουν, θα ψάχνουν στο GPS πού είναι το γήπεδο στα Ψαχνά.
Τρίτο λόγο για μουρμούρα δεν μπορώ να διακρίνω. Ο Ατρόμητος δεν προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι πλακώνοντας τις κλοτσιές, διαιτητικές πιστολιές δεν υπήρξαν, οι αποφάσεις για τα οφσάιντ είναι των πόντων και αν στο γήπεδο υπήρξε μεγαλύτερη τρομοκρατία από όσο στην Τούμπα, όπως είπε ο Σάββας, δεν καταγράφηκε στα ρεπορτάζ αυτών που καλύπτουν τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τίποτα με τις διαμαρτυρίες του Σάββα. Μάλλον έχασε. Έμοιαζε με τον πλούσιο που οδηγεί την Porsche, αλλά διαμαρτύρεται για τα διόδια της εθνικής οδού. Το να είσαι πλούσιος στη ζωή ή στο ποδόσφαιρο δεν είναι αμαρτία. Το να το πετάς στη μούρη του φτωχότερου είναι πρόκληση. Ο Ατρόμητος μπορεί να μην είναι η πιο φτωχή σε σφυρίγματα ομάδα, αλλά Ολυμπιακός δεν είναι.
Πηγή: SportDay