Facebook Pixel Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός: Αγκαλιά με το Λιγκ Καπ οι Πειραιώτες
| 2019-01-23 20:37:00

Αγκαλιά με την κούπα ο Ολυμπιακός!

Sportdog Team
Αγκαλιά με την κούπα ο Ολυμπιακός!

Επικράτησαν με 3-1 στη Σύρο του Φοίνικα κι έκαναν το πρώτο βήμα.

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός: Πολύ κοντά στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» είναι ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 3-1 σετ του Φοίνικα στη Σύρο στον πρώτο τελικό των δύο ομάδων.

Η ομάδα του Πειραιά ψάχνει δύο σετ στον επαναληπτικό τελικό στο κλειστό του Ρέντη το Σάββατο για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Φοίνικας από την άλλη θέλει τη νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ για να διεκδικήσει το τρόπαιο στο «χρυσό» σετ. 

Για τον Ολυμπιακός μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Σμιτ με 18 πόντους έχοντας μάλιστα τέσσερις άσους. Ακολούθησαν οι δύο ακραίοι Αλεξίεφ και Κουμεντάκης με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Για τον Φοίνικα Σύρου ξεχώρισε επιθετικά ο Καϊσλασάλο με20 πόντους. Από 9 πόντους σημείωσαν Βουλκίδης και Παπαδόπουλος.

Οι Συριανοί έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα όταν και προηγήθηκαν με 4-1 μετά από δύο σερί επιθέσεις του Παπαδόπουλου. Ο Ολυμπιακός μείωσε με άσο του Σμιτ αλλά με μπλοκ του Βουλκίδη οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 7-3 δείχνοντας εντυπωσιακοί στους πρώτους πόντους. 

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 11-9 μετά από χαμένη επίθεση του Εβάντρο  αλλά τα επιθετικά λάθη από Σμιτ και Αλεξίεφ έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Παβλίσεβιτς να φτάσει στο 17-12 μετά από μπλοκ του Βουλκίδη. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να κάνουν λάθη στην επίθεση με τον Φοίνικα να διατηρεί το προβάδισμά του και να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-22 μετά από επίθεση του Εβάντρο.

Ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του στο δεύτερο σετ όταν και προηγήθηκε με 8-11 μετά από άσο του Κουμεντάκη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με άσο του Καϊσλασάλο αλλά με άσο του Σμιτ οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 17-20 κατακτώντας τελικά το σετ με 20-25 μετά από λάθος του Εβάντρο στην επίθεση.

Ο Φοίνικας με καλό σερβίς φάνηκε πιο ανταγωνιστικός στο τρίτο σετ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά μέχρι τα μισά του σετ με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 15-19 μετά από μπλοκ του Αλεξίεφ. Οι Συριανοί αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 19-19 με πρώτο χρόνο του Βουλκίδη δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Με μπλοκ του Ανδρεάδη η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 21-23 και πήρε τελικά το σετ με 24-26 μετά από λάθος του Εβάντρο στην επίθεση.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι με το ξεκίνημα. Με καλό μπλοκ και απειλώντας από την γραμμή του σερβίς οι Πειραιώτες έφτασαν στο 7-13 μετά από άσο του Σμιτ. Ο Φοίνικας το πάλεψε αλλά η διαφορά ήταν ήδη μεγάλη. Με διαδοχικούς πόντους του Ράουβερντινκ οι Πειραιώτες πήραν το σετ με 18-25 και τη νίκη με 1-3 σετ. 

Τα σετ 1-3 (25-22, 20-25, 24-26, 18-25)



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags