Facebook Pixel Ραζβάν Λουτσέσκου - ΠΑΟΚ: Μεγάλη μαγκιά Σαββίδη - Θα γίνουν φασαρίες - Ποιος Λουτσέκου τώρα;
| 2019-04-21 23:43:00

Μεγάλη μαγκιά Σαββίδη - Θα γίνουν φασαρίες - Ποιος Λουτσέκου τώρα; - Δημόσιος κίνδυνος ο...

του Κωστή Ραπτόπουλου
Μεγάλη μαγκιά Σαββίδη - Θα γίνουν φασαρίες - Ποιος Λουτσέκου τώρα; - Δημόσιος κίνδυνος ο...

Χαιρέτησε ο Βαρέλα. Δεν κάνει ο Ολιβέιρα. Θέλει μεταγραφές!

Ραζβάν Λουτσέσκου - ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και αυτό που κατόρθωσε δεν ήταν το πρωτάθλημα ή τα δύο Κύπελλα. Η μεγαλύτερη μαγκιά του ήταν ότι πήρε τον ΠΑΟΚ και τον κατέβασε κάτω από το Λιτόχωρο. Τον έκανε από ΠΑΟΚ της πόλης ΠΑΟΚ της Ελλάδας. Τον μεγάλωσε.

Το να πάρει ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα «κλέβοντάς» ή να τον αφήσουν να το πάρει και μετά να το ξαναπάρει ύστερα από 25 χρόνια δεν θα ξανασυμβεί. Ο ΠΑΟΚ είτε πάρει τα επόμενα 10 χρόνια πρωτάθλημα είτε δεν πάρει, ουσιαστικά γίνεται συμπρωταγωνιστής στο ποδοσφαιρικό σανίδι μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Δηλαδή ξεκινά να πάρει το πρωτάθλημα. Πριν μερικά χρόνια, όταν ρωτούσες τους ΠΑΟΚτσήδες ποιος είναι ο στόχος, θα έλεγαν μία καλή πορεία και όπου βγει. Δεν είχαν προορισμό. Πριν τον Σαββίδη, όταν ο ΠΑΟΚ έβγαινε τρίτος ή τέταρτος δεν γινόταν φασαρία. Αν του χρόνου βγει δεύτερος ή τρίτος, θα γίνουν φασαρίες, θα αρχίσει η γκρίνια.

Οπότε το «πρέπει», οπωσδήποτε είναι περισσότερο δυνατό από το «πάμε και βλέπουμε».

Όσον αφορά το αγωνιστικό, η ομάδα στηρίχθηκε σε παίκτες και όχι στο σύνολο. Αυτό σημαίνει, ότι δεν είχε μεγάλο προπονητή στον πάγκο, αλλά μεγάλο πρόεδρο, ο οποίος μπήκε στα γρανάζια της ελληνικής πραγματικότητας και είπε: «Για να πάρω το πρωτάθλημα πρέπει να πάρω παίκτες, πρέπει να έχω φίλους διαιτητές, αστυνομικούς, εισαγγελείς, δικαστές».

Δεν ξέρω αν τους έκανε όλους φίλους. Πάντως δεν έχει κανέναν εχθρό από αυτούς. Είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο να είσαι δυνατός σε άλλους τομείς εκτός του αγωνιστικού. Ο ΠΑΟΚ ήταν δυνατός παντού.

Μπορεί να μην ήταν ομάδα, αλλά είχε παίκτες. Το μυστικό του ήταν η πίσω του γραμμή, δηλαδή ο τερματοφύλακας και η τετράδα στην άμυνα. Ήταν απροσπέλαστοι και ο ΠΑΟΚ πήρε γκολ και από τους τέσσερις της άμυνας. Είχαν διπλάσιο αριθμό γκολ, κάτι το οποίο δεν είχαν τα εξτρέμ και τα χαφ του.

Επίσης ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει ένα σέντερ φορ για 5 μήνες, ο οποίος είχε το γκολ της πρώτης εκτέλεσης, τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος σε φορτώματα ήταν ο δημόσιος κίνδυνος. Πλέον ο ΠΑΟΚ σε γεμίσματα απειλεί με τον Βαρέλα, τον Σάκχοφ και τον Μάτος.

Ακόμα και στο 5-0 με τον Λεβαδειακό έδειξε ποια είναι τα ατού του και οι βαλούτες, οι μάπα παίκτες. Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Μπίσεσβαρ, ιδιαίτερα όταν έπαιζε ως εξτρέμ και έκλινε προς τα μέσα. Εκεί το τρικ με τον Βιεϊρίνια να παίρνει όλη την πλευρά δημιούργησε και άλλα τρικ με τον Καντουρί και τον Πέλκα φουλ μπακ. Επίσης πρέπει να σημειώσω, ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανάγκη να παίξει με καθαρόαιμο κόφτη, γιατί είχε εκπληκτικούς τους Κρέσπο και Βαρέλα και γιατί ο Πέλκας ως δεύτερο φορ ερχόταν και μάρκαρε σαν τρίτο χαφ. Αυτό δεν μπορούσε να το κάνει ο Μπίσεσβαρ.

Ενόψει νέας σεζόν βλέπω ότι τα 2/4 της άμυνας θα λείψουν. Ο Βαρέλα έκανε μία αγκαλιά αποχαιρετισμού στον προπονητή του, ενώ ο Βιεϊρίνια δεν ξέρουμε πως θα επιστρέψει. Άρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει ανάλογους και αντάξιους αντικαταστάτες. Επίσης από τα φορ του δεν παίρνει πολλά πράγματα, ιδιαίτερα όταν παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δεν είναι τυχαίο που ο ΠΑΟΚ έχει δύο φορ και ψάχνει για τρίτο το καλοκαίρι. Το τελευταίο είναι ότι ο Ολιβέιρα δεν μου γεμίζει το ματι ως χαφ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πανηγυρίζει και να χαίρεται, από την άλλη μέρα όμως έχει έναν τελικό Κυπέλλου και να δημιουργήσει μία ομάδα καλύτερη από αυτή που έχει. Άρα πάμε σε αριστερό μπακ, δεξί στόπερ, χαφ, εξτρέμ που να σκοράρουν και επιθετικό. Θέλει δουλειά και προσοχή στις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καλή πορεία. Δεν πρέπει να επαναπαυτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκλητικό πανό οπαδών του Άρη για ΠΑΟΚ - Γιατί... κράζουν και ποια η "αντιγραφή"; (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags