Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν'τ Σιπ: Ευτυχώς που έπαιζε ο... - Κωλοτούμπα Φαντ' Σιπ - Τι θα κάνει τώρα ο Μαρτίνς; - Ρε τον Μαυρία!
| 2020-11-16 00:01:00

Ευτυχώς που έπαιζε ο... - Κωλοτούμπα Φαντ' Σιπ - Τι θα κάνει τώρα ο Μαρτίνς; - Ρε τον Μαυρία!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ευτυχώς που έπαιζε ο... - Κωλοτούμπα Φαντ' Σιπ - Τι θα κάνει τώρα ο Μαρτίνς; - Ρε τον Μαυρία!

Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν'τ Σιπ: Παρότι δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, η Εθνική ως όφειλε πέρασε από τη Μολδαβία με 2-0 και πλέον κρατάει στα… πόδια της την πρώτη θέση του Ομίλου. Την Τετάρτη υποδέχεται τη Σλοβενία (που νίκησε 2-1 με πέναλτι στο 95’ το Κόσοβο) στην άδεια Ριζούπολη και με νίκη πανηγυρίζει την πρόκριση-άνοδο στο τρίτο γκρουπ του Nations League.

Η Ελλάδα πάντως και κόντρα σε μία αδύναμη Μολδαβία, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και έπαιξε χωρίς επιθετικό για ένα μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, δεν πήρε καλό βαθμό. Παρότι είχε την κατοχή της μπάλας σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ μέχρι να βρει δίχτυα και ευτυχώς που υπήρχε στο γήπεδο ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας άσος απέδειξε με την τρομερή γκολάρα που πέτυχε για το 1-0 και την πανέξυπνη ασίστ στο 2-0 (όπου οι περισσότεροι θα επιχειρούσαν ξανά σουτ…) πως είναι ένα επίπεδο πάνω από τους συμπαίκτες του.

Ο «Φορτού» είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα, που δικαίως το όνομά του μπαίνει πολλές φορές στην πρόταση «ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής» και ο οποίος δεν γίνεται να λείπει από την 11αδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αυτό έπρεπε να το έχει καταλάβει εδώ και πολύ καιρό βέβαια και ο Τζον Φαν’τ Σιπ, ο οποίος δεν τον έβαζε με τη δικαιολογία πώς δεν παίζει στον Ολυμπιακό. Τώρα βέβαια, που διαπίστωσε πως δεν γίνεται να μην ξεκινάει έναν από τους πιο ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές, προφανώς και δεν τον νοιάζει εάν παίζει ή όχι στους Πειραιώτες.

Έτσι λοιπόν, πλέον η μπάλα όσον αφορά τον Φορτούνη, περνάει στο γήπεδο του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Έλληνας άσος του έστειλε ένα ακόμα μήνυμα και περιμένει ανταπόκριση. Δείχνει πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και ότι αξίζει όχι απλά να βρίσκεται στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά ίσως και στην ενδεκάδα με αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο. Την παρατήρηση πως δεν… χωράει μαζί με τον Ματιέ Βαλμπουενά, την έχουν κάνει όλοι, ωστόσο ήρθε η ώρα ο εξαιρετικός Πορτογάλος κόουτς, να βρει τρόπο να αξιοποιήσει στο 100% το ρόστερ του!

Από εκεί και πέρα, για την Εθνική καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Κώστας Τσιμίκας και ο Χάρης Μαυρίας. Ο τελευταίος ίσως αποτελεί και μία… έμπνευση του Τζον Φαν΄τ Σιπ που δείχνει να αποδίδει στο γήπεδο. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και νυν της Ομόνοιας πήρε την ευκαιρία του ως δεξιός μπακ και έδειξε καλά στοιχεία. Βέβαια, δεν δέχθηκε πίεση, ενώ και επιθετικά ήταν αρκετά μαζεμένος. Δύσκολα πάντως θα πάρει τη θέση από τον Μιχάλη Μπακάκη.

Τελικός λοιπόν τώρα με Σλοβενία και στόχος η πρώτη θέση και η άνοδος. Η Εθνική δείχνει το τελευταίο διάστημα να βρίσκεται σε ένα καλό μομέντουμ και παρότι δεν εντυπωσιάζει, παίρνει τις νίκες που θέλει και αποκτάει αυτοπεποίθηση. Χρειαζόμαστε την πρόκριση την Τετάρτη, ώστε επιτέλους να… γυρίσουμε το χαρτί και να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με Λιβαγια και μεγάλη ελληνική ομάδα - Τρελό... χουνέρι σε Μελισσανίδη - Διέρρευσαν τα λεφτά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags