Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Εμμονές Λουτσέσκου και αστοχίες μεταγραφικού σχεδίου
| 2024-04-24 20:21:00

Οι εμμονές Λουτσέσκου και αστοχίες του ανύπαρκτου μεταγραφικού σχεδιασμού

Του Γιώργου Ζαϊρη
Οι εμμονές Λουτσέσκου και αστοχίες του ανύπαρκτου μεταγραφικού σχεδιασμού

Ο τίτλος που χάθηκε, το αστείο με Σαμάτα και ο "αυτοφωράκιας". Ο Γιώργος Ζαΐρης γράφει για τη γκέλα στη Λαμία και τα λάθη του Ρουμάνου προπονητή, που υποχρεώνουν τον Δικέφαλο να κυνηγάει... θαύματα. Το εφιαλτικό σενάριο της τέταρτης θέσης, οι μεταγραφές του Ιανουαρίου και οι περιπτώσεις των Τζίμα-Τσιγγάρα...

Ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε μια οδυνηρή ισοπαλία από την Λαμία που είναι προφανές πως τον βγάζει εκτός διεκδίκησης τίτλου και τον υποχρεώνει να έχει πρώτο στόχο πλέον την αποφυγή της τέταρτης θέσης που μπορεί να του στερήσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.  Ενα εφιαλτικό σενάριο που όμως είναι πραγματικό μετά το κάζο στο ΔΑΚ Λαμίας που είχε σκηνοθέτη τον Ραζβάν Λουτσέσκου και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς "τελικό" που θα του επέτρεπε να προσεγγίσει τα τρία συνεχόμενα ματς στην Τούμπα ως "παιχνίδια για τον τίτλο" ήταν άδειος, κατώτερος των περιστάσεων και εγκλωβισμένος στις εμμονές του.

Θα ξεκινήσω με ένα απλό παράδειγμα.  Ο ΠΑΟΚ έπαιζε έναν "τελικό" και ο Λουτσέσκου έπρεπε να είναι προετοιμασμένος ακόμη και για το κακό σενάριο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επιλέγει λοιπόν να αφήσει εκτός αποστολής για ένα ακόμη ματς τον Στέφανο Τζίμα και να έχει στην 20άδα τρεις μπακ. Να λοιπόν που χρειάστηκε να μπει ο Τζίμας αλλά δεν ήταν στον πάγκο.

Η εμμονή του Λουτσέσκου να αποδείξει πως ο Σαμάτα είναι ένας κανονικός φορ, για μια ακόμη φορά στοίχισε στον Δικέφαλο. Οι ευκαιρίες που έχει πάρει ο Τανζανός είναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ, εις βάρος της ομάδας και δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση. Το παλικάρι δεν μπορεί και το να προσπαθεί ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην τελική ευθεία ο οργανισμός ΠΑΟΚ να μας τον παρουσιάσει ως ΧΡΗΣΙΜΟ ΦΟΡ είναι αν μη τι άλλο άκαιρο και αστείο.

Ο Λουτσέσκου φρόντισε επίσης να εξαφανίσει από το ρόστερ τον Χάρη Τσιγγάρα. Ναι μπορεί ο Χάρης να μην είναι ο Μακελελέ, αλλά όταν έχεις να δώσεις 50 και πλέον ματς τη σεζόν, όταν δεν σου έχουν κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο γνωρίζοντας τότε πως είσαι και στους τρεις στόχους, είσαι υποχρεωμένος να κρατάς ενεργούς ΟΛΟΥΣ τους παίκτες σου όταν κάποιοι άλλοι σωματικά και ψυχολογικά μπορεί να έχουν αδειάσει. Ο Τσιγγάρας είχε παίξει στα 22 από τα 39 πρώτα ματς του ΠΑΟΚ και μετά τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (σε ματς που ο Λουτσέσκου έκανε ένα αδικαιολόγητο rotation) έχει εξαφανιστεί!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τραυματία το καλοκαίρι τον Μάρκος Αντόνιο. Τραυματία με τον Λουτσέσκου να τον χαρακτηρίζει μεταγραφή Ιανουαρίου. Πριν από μερικές μέρες σκοράροντας στο Γ. Καραϊσκάκης αντί να  πάρει τη μπάλα και να την πάει στην σέντρα, πανηγύρισε. Ενας παίκτης που ΟΛΟΙ γνωρίζουμε πως το καλοκαίρι θα φύγει. Τι μπορείς να πάρεις έναν παίκτη που είναι ΕΙΔΗΣΗ όταν την πετά μπροστά και δεν ψάχνει παράλληλη μπαλιά ή προς τα πίσω;

Το έγραψα και μετά το ματς στο  Γ. Καραϊσκάκης. Ναι αυτό το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι "σκασμένο" είναι όμως και "άδειο" και σε αυτό έχει την ευθύνη και ο Ραζβάν που δεν κράτησε ενεργούς ΟΛΟΥΣ τους παίκτες αλλά και η διοίκηση με την ιδιοκτησία που Η ΙΔΙΑ το 2019 τον Γενάρη ειχαν φέρει μεταγραφές πρώτης επιλογής για να "κλειδώσει" ο ΠΑΟΚ το νταμπλ.

Τέσσερα ματς απομένουν στον ΠΑΟΚ για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο στόχος του Πρωταθλήματος έχει απομακρυνθεί -κομψά το γράφω-. Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Αυτός ο ΠΑΟΚ πρέπει την Κυριακή να υποδεχθεί την ΑΕΚ σε μια Τούμπα που θεωρώ πως θα γεμίσει αλλά όσοι πάνε εκεί θα είναι αναγκασμένοι  αφενός να αποδεχθούν πως η ομάδα τους πλέον  έχει καταρρεύσει και αφετέρου δεν πιστεύει πως προλαβαίνει να ανασυνταχθεί. Η πικρή αλήθεια είναι πλέον μια: η αφετηρία για τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές έχει ως στόχο αυτόν της «αποφυγής της τέταρτης θέσης».

Μετά το ματς με την ΑΕΚ ακολουθεί μια διακοπή δυο εβδομάδων. Αυτό οριστικοποιήθηκε από την διοργανώτρια αρχή αφού αμέσως επόμενο ματς είναι στις 12 Μάϊου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αν καταφέρει να πάει με νίκη σε αυτή τη διακοπή; Το θέμα είναι να το πιστεύουν οι ίδιοι μέσα στην ομάδα. 

Αν και πλέον για να είμαι ειλικρινής, «ΠΑΟΚ και εσωστρέφεια» πηγαίνουν πακέτο. Απλά πλέον κάθε ματς είναι και μια «μάχη» απέναντι στην γκρίνια που δεν την καταδικάζω. Ένα μέρος της θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ήταν πιο εύστοχοι οι χειρισμοί τόσο του Λουτσέσκου όσο και της διοίκησης. Τώρα το βρίσκουν μπροστά τους. 

Κλείνοντας δυο επισημάνσεις: το αφήγημα "άχρηστος Μπότο που παίρνει 50.000 ευρώ" πλέον δεν υπάρχει. Ο Σαμάτα, ο Μάρκος Αντόνιο, ο Οζντόεφ δεν ήταν παίκτες του. Εφυγε ο κακός Μπότο αλλά τον Ιανουάριο άλλοι ήταν στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Και αυτό πλέον είναι αν μη τι άλλο "δύσκολο" για κάποιους που είχαν τον Πορτογάλο σε ρόλο "αυτοφωράκια" επειδή δεν τολμούν να κάνουν κριτική σε αυτούς που και  τις αποφάσεις έπαιρναν, και λανθασμένες επιλογές έκαναν και σε ενίσχυση δεν προχώρησαν.

Η ουσία είναι πως στη Λαμία ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να χάσει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του. Ναι, δεν του έγιναν μεταγραφές τον Ιανουάριο, αλλά ναι ο ίδιος φρόντισε να αχρηστεύσει ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ που θα μπορούσαν να του δώσουν λύσεις. Αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει κάποια στιγμή να βάλει γκολ ο Σαμάτα, κάποια στιγμή να γίνει μεταγραφή Ιανουαρίου ο Μάρκος Αντόνιο και το σταματώ εδώ. Θα δώσω ένα μεγάλο "μπράβο" στον κόσμο που ήταν υποδειγματικός και περιόρισε τον δικαιολογημένο θυμό του σε αποδοκιμασίες. Και θα απαντήσω σε κάποια σχόλια του τύπου "η Λαμία με εμάς σκύλιασε" με την παρακάτω φράση: "Μικραίνει τον ΠΑΟΚ όποιος είχε την απαίτηση η Λαμία να μην παίξει ποδόσφαιρο. Ας έπαιζε ο ΠΑΟΚ".
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Κωνσταντέλια, όρισε τιμή πώλησης ο ΠΑΟΚ - Premier για Ιωαννίδη!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags