Facebook Pixel Η ΑΕΚ ταπείνωσε τον ΠΑΟ! Μαγεία Ελίασον-Πόνσε-Πινέδα
| 2024-04-24 23:14:00

Η ΑΕΚ ταπείνωσε τον ΠΑΟ! Μαγεία Ελίασον-Πόνσε και Πινέδα, "σκυλί" ο Αραούχο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η ΑΕΚ ταπείνωσε τον ΠΑΟ! Μαγεία Ελίασον-Πόνσε και Πινέδα, "σκυλί" ο Αραούχο

Απόλυτη κυριαρχία της Ένωσης στο ντέρμπι κορυφής μέσα σε ένα γήπεδο ηφαίστειο που κατάπιε τους φιλοξενούμενους.

Τί ματς, τί ατμόσφαιρα, τί νίκη ήταν αυτή για την ΑΕΚ; Η Ένωση ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στη φετινή κούρσα του τίτλου, η οποία όπως όλα δείχνουν θα βαφτεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κιτρινόμαυρη. Δεν γίνεται να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα για την αρμάδα του Αλμέιδα, ειδικά όταν οι αντίπαλοί της δείχνουν να ξεφουσκώνουν.

Ο Ολυμπιακός, του οποίου το μυαλό είναι στο Conference League γκέλαρε στο Βικελίδης, εκεί που η ΑΕΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ από θαύμα γλίτωσε την ήττα στη Λαμία. Ο δε Παναθηναϊκός, κάποιοι παίκτες του οποίου εμφανίστηκαν με περίσσια έπαρση τις προηγούμενες αγωνιστικές (βλέπε επεισόδιο Ιωαννίδη-Τσιλούλη), ταπεινώθηκε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ντέρμπι όλο και όλο δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και το μόνο που του έμεινε για μια ακόμα αγωνιστική ήταν να φωνάζει για πέναλτι (φάση Κώτσιρα-Αραούχο), μία κλασσική νοοτροπία που υιοθετείται από προπονητές σε περιόδους κρίσεων, για να κρύψουν τα κακώς κείμενα.

Η κατάρτιση της 11άδα από Αλμέιδα ήταν καταπληκτική. Δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος σίγουρα. Είδαμε τον Αραούχο ξανά βασικό και σε μεγάλα κέφια. Η ΑΕΚ πίεσε από την αρχή, με τη μαχητικότητα του αρχηγού της να τη διαπνέει ακόμα και όταν ο «Τσίνο» έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Είχε  γρήγορη κυκλοφορία, έπαιζε με πάθος και ένταση, ενώ οι παίκτες της κατάφεραν να κλείσουν όλους τους χώρους για τον Παναθηναϊκό. Γι’αυτό και οι «πράσινοι» αγνοούνταν επιθετικά σε όλο το παιχνίδι και τους κατάπιε η έδρα, η οποία κόχλαζε σαν ηφαίστειο.

 

Στοίχισε πολύ στους φιλοξενούμενους η απουσία του Μπερνάρ. Ο Ιωαννίδης δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί, ενώ ο Μπακασέτας με εξαίρεση κάτι σουτ δεν έγινε αισθητός. Οι αλλαγές του δευτέρου μέρους δεν έπιασαν τόπο και δεν δικαίωσαν τον Τερίμ που έβλεπε τους παίκτες του να κάνουν πολλά λάθη και να μην έχουν συγκέντρωση στα μετόπισθεν. Δεν δούλεψε τίποτα για τον Τούρκο προπονητή.

Οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι ήταν τρεις. Ελίασον, Πόνσε και Πινέδα μάγεψαν στο παιχνίδι. Οι δύο πρώτοι σκόραραν. Ο Μεξικανός που και εκείνος άξιζε να δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ ήταν άτυχος. Ειδικά στη φάση του διπλού δοκαριού στο 61’ και στο 80’ στο τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι.

Αλήθεια αυτή η ψυχή, ο Ακαϊντίν που δήλωνε στη Λεωφόρο, ότι έχει μαρκάρει καλύτερους από τον Λιβάι Γκαρσία, πώς έκανε τη γκάφα στο πλάγιο και του την… έκανε ο Πόνσε στη φάση του 2-0; Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, λέει ο θυμόσοφος λαός και όχι άδικα…

Από εκεί και πέρα, απομένουν τρεις τελικοί μέχρι το τέλος, οι δύο απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Νομίζω, ότι αν η ΑΕΚ φύγει με θετικό αποτέλεσμα από Τούμπα δύσκολα μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα.

Δείτε τι σημειώσαμε για κάθε παίκτη της ΑΕΚ:

Αθανασιάδης: Στο πρώτο ημίχρονο δεν ακούμπησε μπάλα. Όποτε χρειάστηκε καθάρισε. Δεν είχε όμως καμία δύσκολη φάση στο ματς.

Ρότα: Ψύχραιμος και αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν ριψοκινδύνεψε ανεβαίνοντας συχνά στην επίθεση.

Βίντα: Άψογος στο ντέρμπι. Έκανε καίριες επεμβάσεις και ήταν από τους καλύτερους.

Κάλενς: Ό,τι γράφτηκε για τον Κροάτη ισχύει και για τον Κάλενς. Έκανε και ο Περουβιανός πολύ σημαντικό ματς. Δεν έχασαν καμία μονομαχία. Το αποτέλεσμα και η ανυπαρξία των επιθετικογενών παικτών του Παναθηναϊκού επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Χατζισαφί: Ο Ιρανός με την εμπειρία και την ψυχραιμία του συνέβαλε ευεργετικά στην άμυνα.

Σιμάνσκι: Έκανε κάποια λαθάκια στις πάσες. Δεν ήταν όμως σε σημεία παρακινδυνευμένα. Μαζί με τον Γιόνσον κατάφερα να μπλοκάρουν αποτελεσματικά το κέντρο του ΠΑΟ, αλλά και τα δύο κανόνια του, τον Ιωαννίδη και τον Μπακασέτα. Στο 59’ είχε τρομερή ευκαιρία να σκοράρει όταν έκλεψε τη μπάλα, πέρασε δύο αντιπάλους και σούταρε πάνω στον Ντραγκόφσκι χωρίς ισορροπία.

Γιόνσον: Καταλυτική η παρουσία του στον χώρο του κέντρο με αποφασιστικά κοψίματα και γρήγορο μοίρασμα της μπάλας μπροστά.

Πινέδα: Το τρεχαντήρι είχε πολύ δυνατή παρουσία στο ντέρμπι. Από τον Μεξικανό ξεκινά η φάση του 1-0 από τον Ελίασον και στην ουσία είναι αυτός που έδωσε την ασίστ στον Σουηδό. Έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 61’ όταν μετά από καταπληκτική ενέργεια η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 80’ έχασε πάλι ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι σημαδεύοντας για λίγο άουτ. Ο κόσμος τον τίμησε όταν έγινε αλλαγή, φωνάζοντας το όνομά του.

Ελίασον: Ήταν σε μεγάλα κέφια. Συνεργάστηκε με Πόνσε, στον οποίο έφτιαξε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 5’, άνοιξε το σκορ στο 7’, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 69’. Ο Σουηδός ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ. Με τα δύο τέρματα που σημείωσε έφτασε τα 8 στο πρωτάθλημα.

Αραούχο: Η τελευταία φορά που ξεκίνησε βασικός ήταν στο 3-0 με τη Λαμία όπου βρήκε δίχτυα. Με Παναθηναϊκό ήταν πολύ παθιασμένος στο παιχνίδι του. Έπεφτε σαν σκυλί του πολέμου πάνω στη μπάλα. Έχασε ευκαιρία να σκοράρει στο 28’. Έγινε αλλαγή στο 57’ με τον κόσμο να βροντοφωνάζει το όνομά του, δείχνοντας την παντοτινή εκτίμηση στην προσωπικότητά του.

Πόνσε: Στο Βικελίδης ήταν πολύ καλός και από ατυχία δεν σκόραρε. Με τον Παναθηναϊκό όμως το έψηνε από την αρχή. Είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 5’ και στο 39’ τα κατάφερε και σκόραρε, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ακαϊντίν. Είχε δοκάρι στο 61’ που του στέρησε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Αργεντινός «Killer» έχει πλέον 16 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Μήτογλου, Μάνταλος. Το παιχνίδι είχε κριθεί, η παρουσία τους δεν επιδέχεται κριτικής.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βράζουν" στον Παναθηναϊκό! Φωνάζουν για πέναλτι σε Κώτσιρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags