Facebook Pixel Γυρίζει τα... μυαλά ο Χάσι στο Ρέντη - Γιατί "έκοψε" τον Μανθάτη - Αυτός είναι ο... "νέος Βαμβακούλας"!
| 2017-07-31 20:30:00

Γυρίζει τα... μυαλά ο Χάσι στο Ρέντη - Γιατί "έκοψε" τον Μανθάτη - Αυτός είναι ο... "νέος Βαμβακούλας"!

Sportdog Team
Γυρίζει τα... μυαλά ο Χάσι στο Ρέντη - Γιατί "έκοψε" τον Μανθάτη - Αυτός είναι ο... "νέος Βαμβακούλας"!

Ο Δημ. Καρμοίρης γράφει στο SportDog.gr για το προσωπικό στοίχημα του Κοσοβάρου προπονητή και αποκαλύπτει τι πραγματικά έγινε στο παρασκήνιο με τα νεαρά ταλέντα.

Αυτή την ομιλία «εξύψωσης φρονήματος» δεν την επινόησε ο Μπέσνικ Χάσι ούτε για το θεαθήναι, δηλαδή απλά και μόνο από επαγγελματική συνήθεια-ανάγκη συνέπειας, ούτε και γιατί διακυβεύεται η πρόκριση του Ολυμπιακού παραπέρα.

Θα πείτε, στην μπάλα όλα συμβαίνουν, τα πιο παράδοξα κι «αλλοπαρμένα», ιδιαίτερα άμα συμπεριφερθείς με αλαζονεία στον οποιονδήποτε αντίπαλο, ωστόσο εδώ η ιστορία έχει κριθεί και θέλει… πολύ προσπάθεια από τους Ερυθρόλευκους (και κάθε έναν που θα βρισκόταν στη θέση ισχύος που κατέχουν πλέον έναντι των Σέρβων) για να αποκλειστούν!

Με το 3-1 του Βελιγραδίου, όσο και αν «χτυπιέται» ο Τζούκιτς ότι «έρχεται στην Αθήνα για να πάρει την πρόκριση», ομάδα δύο και τρείς φορές καλύτερη να προπονούσε από την Παρτιζάν, ακόμα και αν ταυτόχρονα διακατεχόταν από… αυτοκτονική τάση ο Ολυμπιακός, το «βιβλίο» των μεταξύ τους αναμετρήσεων έχει κλείσει από το πρώτο παιχνίδι. Μη γελιόμαστε, η πρόκριση έχει τελειώσει. Η δουλειά έγινε εκεί στη Σερβία ύστερα από ένα τόσο «γεμάτο» ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι Ερυθρόλευκοι στην καρδιά του καλοκαιριού.

Τις υπέρ τους εντυπώσεις από κάθε πλευρά θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν αν γίνεται, γιατί το μπορούν, οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Άλλωστε αυτή η «ασύμβατη» με την εποχή των διακοπών ζήτηση που παρουσιάζουν τα εισιτήρια της ρεβάνς της Τετάρτης προέρχεται από τη διάθεση των φίλων του πρωταθλητή να χειροκροτήσουν την ομάδα στο Καραϊσκάκη, βλέποντάς την να «σκορπίζει» τους Παρτιζάνους.

Με υψηλές προσδοκίες για γκολ και θέαμα, καλλιεργημένες από την «τριάρα» της σερβικής πρωτεύουσας θα συρρεύσει ο λαός του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Και η ομάδα δεν πρέπει να τους κακοκαρδίσει. Αντιθέτως να τους ανοίξει ακόμα πιο πολύ την όρεξη για όσα πρόκειται να δουν και να ζήσουν στο άμεσο μέλλον, κάνοντάς τους να επιστρέψουν στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου που τα τελευταία δύο χρόνια πραγματικά, για τα δεδομένα του Ολυμπιακού δεν παρουσιάζουν τη συνήθη «ζεστή» εικόνα.

Ο Χάσι μίλησε στους παίκτες και τους ζήτησε εγρήγορση ξέροντας πόσο εύκολα αντιστρέφονται οι εντυπώσεις, ειδικά σε μια περίοδο που οι ομάδες ψάχνουν tempo. Εργάζονται αγόγγυστα στον τομέα της φυσικής κατάστασης, της προσαρμογής παλιών και νέων παικτών σε ένα «απόσταγμα» που θα βγάζει ρυθμό και φρεσκάδα στο γήπεδο.

Σαν πως έγινε στο Βελιγράδι και έκανε τον κόσμο του Ολυμπιακού υπερήφανο και… ξαναμμένο να ζήσει από κοντά τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Κοσοβάρος τεχνικός έχει και τη δική του, προσωπική αποστολή στο δεύτερο παιχνίδι με την Παρτιζάν. Κάτι σαν ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα που μπορεί να του αποφέρει μια πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Χάσι αν πετύχει και κρατήσει σε φουλ ρυθμούς την ομάδα, να παίξει με την ίδια όρεξη που μπήκε από την αρχή στο Partizan Stadium και παρέσυρε στη δική της διάθεση την πρωταθλήτρια Σερβίας, θα έχει κάνει την αρχή αλλαγής νοοτροπίας.

Γιατί έτσι όπως προδιατίθεται -σύμφωνα με τα λεγόμενα του και τη λογική αν θέλετε αφού δεν έχει πια τίποτα να χάσει- να παρατάξει την Παρτιζάν ο Τζούκιτς, θα τη βρει ανοιχτή ο Ολυμπιακός και δεν πρόκειται να της χαριστεί. Θα αστράψει και θα βροντήξει η εστία της.

Τι θα έχει συμβεί λοιπόν αν πάνε έτσι τα πράγματα; Ο Μπέσνικ Χάσι πολύ απλά θα έχει καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να… γυρίσει μυαλά στο Ρέντη.

Ύστερα από πολλά χρόνια, από την περίοδο Βαλβέρδε και μόνο κάποια πολύ μικρά διαστήματα επί Μίτσελ, θα έχει πάψει πλέον ο Ολυμπιακός να «διαλέγει» παιχνίδια και αντιπάλους. Να… αράζει όταν δένει το γάιδαρο του, να τα παρατάει όταν ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Ο Ολυμπιακός και οι φίλοι του θέλουν να βλέπουν πάντοτε ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Και το περιμένουν από την ομάδα. Σε βαθμό τέτοιο που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε άκρως απαιτητικό κοινό. Και αυτό το προκάλεσε η ομάδα με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες στην Ελλάδα, τη σταθερότητα στην… τροχιά γύρων θριάμβων καθώς και στις σκόρπιες, αλλά καθόλου λίγες νίκες της εκτός συνόρων, ειδικά μάλιστα επί πολύ μεγάλων, σπουδαίων αντιπάλων!

Εάν επιτευχθεί σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας, η οποία έχει τη βάση της στην σταθερά καλή διάθεση και αδιασάλευτα επαγγελματική προσέγγιση όλων των υποχρεώσεων και ξεχωριστά καθεμιάς, αν γίνει έστω η αρχή από τόσο νωρίς, τότε ξεκάθαρα θα αποτελέσει «έργο Χάσι»!

Ο νέος προπονητής ήρθε φουλ διαβασμένος στον Ολυμπιακό. Έδειξε από τις συζητήσεις με τους επιτελείς της διοίκησης ότι γνωρίζει τα τρωτά που κουβαλάει η ομάδα. Όχι μόνο από πέρυσι, όλα τα τελευταία χρόνια. Και δείχνει αποφασισμένος να τα εξαλείψει.

Για να πετύχει. Να ανατρέψει το κλίμα της αρχικής λαϊκής αμφισβήτησης και να κερδίσει με το σπαθί του συνολική ψήφο εμπιστοσύνης, μακροημερεύοντας στην «ηλεκτρική καρέκλα» του προπονητή του Ολυμπιακού.

Η Παρτιζάν, την Τετάρτη, είναι το προσωπικό πρώτο μεγάλο στοίχημα του Χάσι με τους ερυθρόλευκους.

*** Μεταξύ Μανθάτη, Ρέτσου και Ανδρούτσου, από αυτή την «αμούστακη» τριάδα που εμπιστεύθηκε ο Μπέντο (ό,τι καλό άφησε ως παρακαταθήκη τρομάρα του αυτός ο μυστήριος τύπος!) και έκανε πολλά παιχνίδια πέρσι στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος ήταν εκείνος ο οποίος «ξεφούσκωσε» στα μισά του δρόμου. Που καλλιέργησε προσδοκίες το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία και στα φιλικά, μπήκε με πλεονέκτημα έναντι των άλλων δύο της ακαδημίας για να «πατήσει πόδι» στην 11άδα, αλλά περιέργως(;) δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Και ετοιμάζεται για το ταξίδι της ξενιτιάς στο Βέλγιο. Για μια δεύτερη ευκαιρία με «υποσχετική» επιστροφής στον Πειραιά. Αλλά και με τις κλασικές πιθανότητες σε αυτές τις περιπτώσεις να χαθεί μια για πάντα από… ερυθρόλευκου προσώπου γης!

Στα δικά μου μάτια υπάρχει εξήγηση για τον Μανθάτη. Θεωρώ ότι έκανε αυτή την αντιστρόφως ανάλογη πορεία μέσα σε ένα χρόνο ιδίως λόγω της έως κάποιο βαθμό απείθαρχης αγωνιστικής συμπεριφοράς του. Ερωτοτροπούσε πάντα από λίγο μέχρι αρκετά παραπάνω από όσο έπρεπε με την μπάλα στην κατοχή του. Έχει εμφανή τάση ατομισμού στην αγωνιστική συμπεριφορά του.

Η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με των άλλων δύο και πιο πολύ με του Θανάση Ανδρούτσου. Αυτό το παιδί ίσως εξελιχθεί σε «Βαμβακούλα» του Ολυμπιακού. «Γαλλικό κλειδί». Ο πασπαρτού της ομάδας.

Ο Χάσι το έχει διακρίνει. Γι’ αυτό και είδαμε στο Βέλγιο ότι τον «πρόβαρε» ακόμα και στη θέση του δεξιού full back, για όλη την πτέρυγα. Είναι χαφ, είναι οχτάρι, είναι εσωτερικός μέσος, βγαίνει επιθετικά και πιο άκρη. Γενικά από τη μέση και μπροστά μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις, να καλύψει ανάγκες παντού.

*** Πέφτουνε σωρηδόν τα στοιχήματα, οι προβλέψεις παίρνουν και δίνουν: Ποιος άραγε θα σαλπάρει με το πρώτο πλοίο; Στανόγεβιτς ή Χιμένεθ; Ρέστα μου στον πρώτο. Τα έχω πει από τότε που ανακοινώθηκε το όνομα του και όλοι έλεγαν «τι είναι τούτος»; Αν πάθει καμιά ζημιά ο ΠΑΟΚ από τους Ουκρανούς, «σούμπιτος» έφυγε με κοντομάνικο, ντάλα ζέστη. Όχι παρέλαση, ούτε τους… κολιούς του Αυγούστου δεν θα προκάνει να φάει στην Περαία!

Όχι πως ο Μανόλο θα τη βγάλει καθαρή για πολύ καιρό. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags