Facebook Pixel Αυτή η κίνηση του Σκίμπε «τρέλανε» τον Γεωργίου - Μυθικό σχόλιο για τον Λουκάκου και το... Γιβραλτάρ
| 2017-09-04 14:00:00

Μας τρέλανε ο Σκίμπε - Μυθικό σχόλιο για τον Λουκάκου και το... Γιβραλτάρ

Sportdog Team
Μας τρέλανε ο Σκίμπε - Μυθικό σχόλιο για τον Λουκάκου και το... Γιβραλτάρ

Τρομερός Γιώργος Γεωργίου στο sportdog.gr για την ήττα της Εθνικής - Ποια ήταν η καλή φαεινή ιδέα του Γερμανού προπονητή, ποιος διεθνής τον εντυπωσίασε; Απολαύστε τον...

Για δύο λόγους παρουσιάστηκε χθες βελτιωμένη η Εθνική μας ομάδα κόντρα στο Βέλγιο, σε σύγκριση με το ματς της Εσθονίας. Πρώτον, διότι έπαιξε πάλι με το γνωστό αμυντικό της στιλ και δεν ήταν αναγκασμένη να πιέζει αυτή τους Βέλγους και δεύτερον επειδή ο Σκίμπε άλλαξε σημαντικά το σχήμα της ομάδας.

Ας τα πάρουμε αναλυτικά: Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί, δεν έχει τα φόντα να παίξει δημιουργικά, έστω κι αν έχει απέναντί της τον πιο αδύναμο αντίπαλο. Αυτό που της ταιριάζει είναι το... τσίγκινο σωβρακάκι. Να φυλάει, δηλαδή, τον κώλο της και να βγαίνει μπροστά στην κόντρα. Έτσι είναι, η Ελλάδα βγάζει καλούς παίκτες στην ανάσχεση και όχι στη δημιουργία. Και η απόδειξη είναι ότι οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, μόνο αμυντικούς παίρνουν από την Ελλάδα και όχι επιθετικούς.

Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης και πρόσφατα ο Ρέτσος. Αντίθετα οι Βέλγοι μόνο καλούς επιθετικούς και μέσους βγάζουνε και τους παίρνουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Αζάρ, Λουκάκου, Μάρτενς, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Μιραλάς και τόσοι άλλοι...

Ο δεύτερος λόγος που παρουσιάστηκε βελτιωμένη χθες η Εθνική μας, ήταν ότι ο Σκίμπε έβαλε μυαλό και όχι μόνο άλλαξε το σχήμα και την τακτική, αλλά πέταξε έξω και κάποιους παίκτες που είναι φανερά ντεφορμέ και δεν βλέπονται. Μάνταλος, Ρέτσος, Βέλλιος, Διαμαντάκος... Και επιπλέον, είχε την καλή φαεινή ιδέα να βάλει μύτη σέντερ φορ.

Τον Δώνη και τον Φορτούνη πίσω του. Ο πιτσιρικάς έχει το προσόν της ταχύτητας, δεν παίζει με την πλάτη και να σπάει πίσω την μπάλα, αλλά μπαίνει κάθετα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι ο κατάλληλος παίκτης για να βγαίνει η ομάδα στην κόντρα. Πάντως, ο Σκίμπε έκανε ένα λάθος: Έπρεπε να βάλει κάποιον στον Λουκάκου στενό κορσέ. Για κατούρημα ο Λουκάκου; Για κατούρημα κι εκείνος και στο τέλος να του την τινάζει!

Λοιπόν, χιουμοριστικά θα το πω. Στο ματς με το Γιβραλτάρ στο Καραϊσκάκης, μην τυχόν πάμε να παίξουμε δημιουργικά και επιθετικά. Πάλι θα την πατήσουμε. Αμυντικά να παίξουμε, όπως χθες, και να βάλουμε κάποιο γκολ στην κόντρα. Ήμαρτον!!!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags