Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο τρομοκράτης Λιβάγια, το «πνίξιμο» του Καπίνο και ο εντυπωσιακός Σιδηρόπουλος!
| 2017-09-24 23:17:00

Ο τρομοκράτης Λιβάγια, το «πνίξιμο» του Καπίνο και ο εντυπωσιακός Σιδηρόπουλος!

Sportdog Team
Ο τρομοκράτης Λιβάγια, το «πνίξιμο» του Καπίνο και ο εντυπωσιακός Σιδηρόπουλος!

Πώς ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε με μια κίνηση να αλλάξει όλο το παιχνίδι.

Για τον συγχωρεμένο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν που είχαν πει τη μαγική φράση: Παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος!

Το αυτό και ο Μάρκο Λιβάγια, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και μεταμόρφωσε την ΑΕΚ από σκορποχώρι σε πολεμική μηχανή. Σας το είχα γράψει όμως προ καιρού: ο Μάρκο είναι παιχταράς, αρκεί να θέλει να παίξει. Ε λοιπόν, όχι μόνο έπαιξε αλλά άλλαξε και τη ροή του αγώνα. Διότι υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να πισωπατήσει και να δώσει μέτρα στην ΑΕΚ. Και ανάγκασε τους παίκτες του Χάσι να φλερτάρουν διαρκώς με τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή. Εκεί που ο αόρατος Κλωναρίδης τους είχε κάνει μάγκες και είχε αναδείξει τον απατεώνα Καρσελά σε μορφή του ματς.

Και για τον Κλωναρίδη τα έχουμε ξαναπεί. Τον βλέπεις ένα ημίχρονο και αναρωτιέσαι πως ξέφυγε αυτή παικτούρα από τις δαγκάνες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τον βλέπεις σε ένα άλλο και σκέφτεσαι ότι και η Αγανάκτηση Γλύφας πολύ θα του ‘πεφτε. Ε λοιπόν στο πρώτο ημίχρονο, ο Κλωναρίδης πρόσφερε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία αφενός να παίζει με έντεκα παίκτες έναντι δέκα της ΑΕΚ και αφετέρου να υπερφορτώνει διαρκώς την πλευρά του ταλαίπωρου Μπακάκη.

Την ίδια ώρα ο Χάσι είχε κλείσει τη δική του αριστερή πλευρά μετά από την παρολίγον ψυχρολουσία του πρώτου εισοσάλεπτου και περίμενε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες των παικτών του. Όπερ και εγένετο, όταν ο σατανάς Μάριν κατάλαβε ότι ο Ανέστης το σκεφτότανε, να βγει να μη βγει, και τον κρέμασε σαν αρνί στο τσιγκέλι.

Δίκαιη λοιπόν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και όλοι αναρωτιόμασταν αν θα έβλεπε το φως το αληθινό ο Χιμένεθ στο ημίχρονο ή θα επέμενε στο φάντασμα Κλωναρίδη. Όπως απεδείχθη το είδε, έστω κι αν αρχικώς έμοιαζε άνευ νοήματος. Κι αυτό γιατί ο Οτζίτζα δίδαξε μπάλα στη φάση του δεύτερου γκολ κι έχτισε προγεφύρωμα για την ομάδα του. Εκεί ήταν που μίλησαν τα σκώτια του Λιβάγια, η πονηριά του Αραούχο και η φόρμα του Χριστοδουλόπουλου.

Ο πρώτος έπαιρνε παραμάζωμα όποιον έβρισκε μπροστά του, τρομοκρατώντας την αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού, ο δεύτερος βρήκε ευκαιρία να κάνει τα κολπάκια του και τα τσαλιμάκια του και ο τρίτος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα αδιανόητο φάουλ γκολ. Στο οποίο δεν έφταιγε διόλου ο Καπίνο, ενώ στο πρώτο τέρμα της ΑΕΚ σαν να το έπνιξε κάπως το κουνελάκι.

Κι όπως η φτώχεια φέρνει γκρίνια, έτσι και η ισοφάριση της ΑΕΚ έφερε πανικό στον Ολυμπιακό. Του έδωσαν μεν ανάσες τα γίδια που πλακώθηκαν με τα ΜΑΤ και ανάγκασαν τον Σιδηρόπουλο να διακόψει το παιχνίδι, αλλά και πάλι δεν σωζότανε η παρτίδα. Είχε αρχίσει να γέρνει δραματικά το γήπεδο και φλέρταραν με την κόκκινη κάρτα ουκ ολίγοι παίκτες των ερυθρόλευκων. Με πρώτο και καλύτερο τον Ρομαό, που τρόμαξε ακόμη και τον Χάσι. Ο τελευταίος, αλήθεια να λέμε, προσπάθησε να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορούσε την κόπωση των παικτών του, αλλά θα μπορούσε να περάσει λίγο νωρίτερα τον Σέμπα και τον Πάρντο. Ιδίως από τη στιγμή που ο Καρσελά κρυβότανε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και ο Οτζίτζα είπε αντίο στα εγκόσμια γύρω στο 65...

Εν ολίγοις; Εν ολίγοις δίκαιο ήταν το αποτέλεσμα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ, αλλά η ΑΕΚ έχει (για την ώρα τουλάχιστον) καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Κι όταν αντιλήφθηκε ο Χιμένεθ το τραγικό του λάθος με τον Κλωναρίδη, πήρε μπροστά η μηχανή και το τούμπαρε το ματσάκι. Και ο γολγοθάς του Ολυμπιακού συνεχίζεται με την Γιουβέντους την Τετάρτη.

Υ.Γ.: Εντυπωσιακή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, αν και ο Σάββας θα ζητάει πάλι τέσσερα πέναλτι. Ας τα ζητάει, δικαίωμά του είναι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags