Facebook Pixel Sportdog.gr | Μισή ντροπή στον... αδιάβαστο
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-01 23:23:00

Μισή ντροπή στον... αδιάβαστο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μισή ντροπή στον... αδιάβαστο

Το παράκανε στο rotation ο Χιμένεθ σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια.

Οι γκέλες στο ποδόσφαιρο μέσα στο πρόγραμμα είναι. Ειδικά όταν παίζεται επί ίσοις όροις, όπως στο φετινό πρωτάθλημα, που τα στραβοπατήματα των μεγάλων είναι αρκετά. Οπότε ήταν νομοτελειακό για την ΑΕΚ, να υποστεί ήττα. Δεν την έπαθε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου πρόσφερε στον κόσμο της μία επική νίκη με φοβερή ανατροπή και βίωσε την απώλεια μία εβδομάδα αργότερα στην Τρίπολη, η οποία δύο αγωνιστικές πριν, είχε κλέψει βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους», μέσα στο Καραϊσκάκη.

Πήγε με πολλά προβλήματα η ΑΕΚ στο ματς με τον Αστέρα. Εκτός από Γιακουμάκη, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι που θέλουν λίγο ακόμα καιρό για να επιστρέψουν, δεν υπολογίζονταν Τόσιτς, Γκάλο, Λόπες και Σιμόες. Οπότε ο Χιμένεθ έπρεπε να κάνει πολλές αλλαγές σε πρόσωπα για να βγάλει ενδεκάδα.

Το παράκανε όμως στο rotation σε ένα παιχνίδι αρκετά κρίσιμο, δεδομένων των απωλειών των έτερων συνδιεκδικητών του τίτλου. Άλλαξε τερματοφύλακα, ξεκίνησε τον Γιαννούτσο στα στόπερ, τον Βινίσιους στα αριστερά και στο κέντρο επέμεινε στην παρουσία του Αϊντάρεβιτς. Στην επίθεση έβαλε ξανά τον Αραούχο που είναι ντεφορμέ και προτίμησε τον Μπακασέτα να παίξει στη δεξιά πτέρυγα. Όπως φάνηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι επιλογές του Ισπανού δεν βγήκαν.

Ο Τσιντώτας έκανε κακή απόκρουση στο σουτ του Δουβίκα, με τον Μουνάφο στην επαναφορά να σκοράρει, ενώ η αντίδρασή του στο τετ α τετ με τον Μανιά, στο δεύτερο γκολ, ήταν κάκιστη, παρότι ο επιθετικός του Αστέρα σημάδεψε στο κέντρο της εστίας. Ο Γιαννούτσος δεν έχει εμπειρία από τέτοιο επίπεδο με αποτέλεσμα να κάνει λάθη, όπως και ο Βινίσιους που αμυντικά δεν το έχει. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΚ δέχτηκε και τα δύο τέρματα από την αριστερή πλευρά, η οποία έγερνε. Αριστερό μπακ πέρα από αυτούς του δύο δεν είχε άλλο ο Χιμένεθ. Στα στόπερ όμως μπορούσε να βάλει τον Τζανετόπουλο που έχει περισσότερες παραστάσεις από Super League σε σχέση με τον νεαρό αμυντικό.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ όμως ήταν κυρίως επιθετικό. Γιατί η ομάδα έχασε με κατεβασμένα τα χέρια. Πρέπει να έτριβαν τα μάτια τους οι Ενωσίτες με την ομάδα που έβλεπαν στην Τρίπολη. Δημιούργησε έντονο προβληματισμό το γεγονός, ότι ο Δικέφαλος ήταν εντελώς ακίνδυνος, όταν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Αούστρια Βιέννης είχε 40 τελικές προσπάθειες! Δύο φορές απειλήθηκε ο Αστέρας και οι δύο ήταν από στημένα, με την κεφαλιά του Γιόχανσον στο πρώτο μέρος και την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στο δεύτερο.

Το λάθος του Χιμένεθ μπροστά ήταν, ότι δεν έριξε, μαζί όλα τα δυνατά του όπλα, για να χτυπήσει το παιχνίδι. Ο Μπακασέτας, όπως προαναφέρθηκε, δεν μπορούσε να βοηθήσει, έκανε πολλά λάθη, δεν πήρε προσπάθειες πάνω του και όποτε υποδεχόταν τη μπάλα την... πουλούσε. Ο Αραούχο έκανε το χειρότερό του παιχνίδι και ο, δε, Μάνταλος ήταν πιο μπλοκαρισμένος από ποτέ.

Δεν πρέπει να είμαστε όμως άδικοι. Εκτός από το μέταλλο της ΑΕΚ που δεν φάνηκε αυτή τη φορά στο χορτάρι, ο Αστέρας έπαιξε καλύτερα, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και παρέμεινε στιβαρός και μετά τις αλλαγές του Χιμένεθ. Ακόμα και με την παρουσία των Λιβάγια, Λάζαρου, Τρίστασον, η Ένωση δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, κάτι που δείχνει, πέρα από την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα.

Ήταν αδιάβαστη. Αυτό φέτος έχει παρατηρηθεί, ότι συμβαίνει, όποτε έχει προηγηθεί ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Χιμένεθ δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο, για να προετοιμαστεί, για τον επόμενο εν ελλάδι αντίπαλο, κάτι που γίνεται ορατό στο παιχνίδι της Ένωσης. Συνέβη στα Γιάννινα, μετά τη νίκη με τη Μπριζ! Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 0-0, ενώ αν ήταν περισσότερο διαβασμένη θα μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη και στην Τρίπολη, μετά τον αγώνα με την Αούστρια Βιέννης.

Οπότε ήταν άτοπη η δήλωση του Χιμένεθ περί ντροπής. Η μισή ντροπή ήταν δική του. Εκείνος προετοίμασε τους παίκτες και τους έστησε στον αγωνιστικό χώρο. Κακώς τα έβαλε μαζί τους. Ευτυχώς που μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος, για να υπάρξει ξεκούραση, να δει η ομάδα τα λάθη της και να φρεσκαριστεί με την επιστροφή ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags