Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλα πράγματα ο φετινός ΠΑΟ, δε θα λυπόμουν αν ήμουν Ολυμπιακός
| 2017-10-08 22:23:00

Μεγάλα πράγματα ο φετινός ΠΑΟ, δε θα λυπόμουν αν ήμουν Ολυμπιακός

Sportdog Team
Μεγάλα πράγματα ο φετινός ΠΑΟ, δε θα λυπόμουν αν ήμουν Ολυμπιακός

Εγώ θα επιμείνω στην άποψή μου ότι από πλευράς υλικού ο ΠΑΟ έχει τον καλύτερο πάγκο της Ευρωλίγκας.

Αν μου λέγανε πριν από τον αγώνα ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε χωρίς Σπανούλη και Ρόμπερτς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και χωρίς Παπανικολάου για όλη την τέταρτη περίοδο (και βάλε…) και παρά ταύτα θα κατάφερνε να το πάει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ένα σουτ, θα έβαζα τα γέλια. Και θα έλεγα κι εγώ με τη σειρά μου σε αυτόν που μου το είπε, να μην το παίξει ποτέ στο στοίχημα γιατί θα πήγαινε κουβά!

Κι όμως, με τον ΜακΛιν να εκθέτει τους ψηλούς του ΠΑΟ (ιδίως ο κακομοίρης ο Βουγιούκας, κόντεψε να δει τα ραδίκια ανάποδα), τον Τόμπσον να αποδεικνύεται μάγος της ατομικής πρωτοβουλίας (αν και το παράκανε με την επιμονή του στα τρίποντα) και τον Μιλουτίνωφ να υψώνει αμυντικό τείχος (την ώρα που οι συμπαίκτες του αρνούνταν να τον τροφοδοτήσουν στην επίθεση), το είχε στο χέρι το ματς ο Ολυμπιακός. Κι αν δεν γυάλιζε το μάτι του μεγάλου πορτοφολά Ρίβερς, θα το είχε πάρει κιόλας. Αλλά με το βρωμόχερο δεν παίζεις ποτέ…

Όπως δεν παίζεις με τον Νικ Καλάθη, που ξαναμπήκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πίσω 9 ολόκληρους πόντους και με δικές του προσπάθειες και ασίστ το τούμπαρε το ματσάκι. Και κόντεψε να κάνει τριπλ νταμπλ, σε έναν αγώνα με μάλλον χαμηλό σκορ. Άλλη μία απόδειξη της μεγάλης αξίας του ανδρός και άλλη μία υπενθύμιση ότι ο πλέον κομβικός παίκτης για τον ΠΑΟ την τρέχουσα σαιζόν θα είναι ο Λεκαβίτσιους.

Ναι, ναι, ο Λεκαβίτσιους. Προσοχή στη λέξη, «κομβικός» έγραψα, δεν έγραψα «καλύτερος». Καλύτεροι υπάρχουν ένα σωρό, με πρώτο και κύριο τον Καλάθη. Αν όμως ο Καλάθης δεν ξεκουραστεί και δεν πάρει ανάσες και συνεχίσει να παίζει τριανταφεύγα λεπτά σε κάθε αγώνα, τότε θα εμφανιστεί κατά τα Χριστούγεννα το περυσινό φαινόμενο. Θα κλατάρει, θα αρχίσει να σέρνεται, θα κουτουλάει και θα ζούνε όλοι στον Παναθηναϊκό με την ελπίδα ότι θα ξαναβάλει μπρος τη μηχανή στα πλέη οφ και στους 16 της Ευρωλίγκας.

Αν πάλι ο Λεκαβίτσιους αποδειχθεί ικανός αναπληρωματικός (γιατί ο Παππάς, κακά τα ψέματα, δεν είναι πλέη μέηκερ) και επιτρέψει στον Καλάθη να κουλάρει, τότε ο ΠΑΟ είναι φέτος ικανός για μεγάλα πράγματα. Αρκεί να κάνει τα μαγικά του ο Πασκουάλ και να ενσωματώσει στην ομάδα τους φρέσκους τύπου, Όγκαστ, Λοτζέσκι και Θανάση. Ο πρώτος τα έκανε θάλασσα σήμερα, ο δεύτερος έδειξε να ξεπερνάει τον σοβαρό τραυματισμό του και ο τρίτος εμφανίστηκε ενθουσιώδης και ορμητικός παρά την προσωπική του τραγωδία. Βάλτε και τους υπόλοιπους στο πακέτο και εγώ θα επιμείνω στην άποψή μου ότι από πλευράς υλικού ο ΠΑΟ έχει τον καλύτερο πάγκο της Ευρωλίγκας. Πρέπει όμως να τον δέσει ο Τσάβι και να τον κάνει ομάδα…

Κι ο Ολυμπιακός; Προσωπικώς, αν ήμουν φίλαθλος της Πειραιώτικης ομάδας δεν θα λυπόμουν σήμερα. Χωρίς Σπανούλη και Ρόμπερτς και με τον Παπανικολάου στα αποδυτήρια και να το φέρω εκεί που το έφερα το ματς; Χαμογελαστός θα έφευγα από την τηλεόραση μπροστά και θα ήμουν εντυπωσιασμένος από το φετινό πρότζεκτ του Σφαιρόπουλου.

Μην ξεχνάμε ότι κι ο Στρέλνιεκς θα αποδώσει καλύτερα δίχως όλη την πίεση του κόσμου στην καμπούρα του κι ο Μάντζαρης θα ξεαγχωθεί κι ο Τόμπσον θα σταματήσει να βαράει κουτουρού τρίποντα μόλις μπουν στην ομάδα ο Σπανούλης με τον Ρόμπερτς και επιβάλουν τάξη και νόμο με την εμπειρία τους και το ταλέντο τους. Και θα επιβάλουν τάξη και νόμο, δίχως καμιά αμφιβολία!

Μοναδική λεπτομέρεια που αγχώνει για τον Ολυμπιακό; Ο Πρίντεζης μοιάζει πολύ κουρασμένος, για να μην πω μπαϊλντισμένος, από τους αγώνες της εθνικής. Σαν να του έχει σωθεί η βενζίνα ένα πράγμα, σαν να του βγαίνει η ψυχή οσονούπω και να πηγαίνει να συναντηθεί με τον Άγιο Πέτρο. Οπότε δείχνει περισσότερο σαν παίκτης συμπληρωματικός, ενώ από αυτόν περιμένουν στον Πειραιά να τραβήξει το κάρο. Υπομονή, θα φανεί ακόμη καλύτερα η κατάστασή του προσεχώς και θα μάθουμε πόσο τον κούρασε πανευρωπαϊκό τουρνουά. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος και αυτός ο Τίλι, δεν φαίνεται ικανός να μπει στα παπούτσια του…

Υ.Γ.: Μην αρχίσουμε πάλι το παραμύθι με τη διαιτησία. Ναι, το έκανε ο Σίγνκλετον το φάουλ στον ΜακΛίν, αλλά κι ο Πρίντεζης είχε κάνει φάουλ στο τρίποντο του Σίνγκλετον. Σε γενικές γραμμές, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, στη μέση το έκοψαν το καρπούζι οι διαιτητές. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags