Facebook Pixel Ποιος Κριστιάνο και ποιος Μέσι... Ο Βλαχοδήμος του Παναθηναϊκού ξεφτίλισε όλη την Ευρώπη!
| 2017-10-14 16:38:00

Ποιος Κριστιάνο και ποιος Μέσι... Ο Βλαχοδήμος ξεφτίλισε όλη την Ευρώπη!

του Κώστα Γκόντζου
Ποιος Κριστιάνο και ποιος Μέσι... Ο Βλαχοδήμος ξεφτίλισε όλη την Ευρώπη!

Στον Παναθηναϊκό η μούφα πάει σύννεφο και έχει διαμορφωθεί ένα κοινό που όλα τα καταπίνει αμάσητα.

Εντάξει, είπαμε στον Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων η μούφα πάει σύννεφο και έχει διαμορφωθεί ένα κοινό που όλα τα καταπίνει αμάσητα και όλα τα χωνεύει χωρίς να χρειάζεται... βοηθητικό σκεύασμα. Αλλά έχει και η σαχλαμάρα τα όριά της. Για παράδειγμα αυτό που ζούμε με τον Βλαχοδήμο, την Μπενφίκα και τα λεφτά που περιμένει ο Παναθηναϊκός από... ώρα σε ώρα μπας και βγάλει κανά μήνα ακόμα δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του ευρωπϊκού -και γιατί όχι και του παγκόσμιου- ποδοσφαίρου.

Να έρχεται δηλαδή μια ομάδα, που προφανώς έψαξε όλη την Ευρώπη αλλά τερματοφύλακα δεν βρήκε και κατέληξε στον υπό διάλυση Παναθηναϊκό και όχι μόνο να σου δίνει δύο εκατομμύρια (άσε που δεν υπάρχουν δύο εκατομμύρια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), αλλά να στα δίνει κασαδούρα και μάλιστα... προκαταβολικά.

Με το συμπάθιο αλλά αυτό δεν έχει ξαναγίνει πουθενά. Τον Κριστιάνο ή τον Μέσι να κλείσει μια ομάδα, τα λεφτά ΟΛΑ, ΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ δεν τα δίνει. Αλλά εδώ ο Βλαχοδήμος και ο Παναθηναϊκός τα έχουν σαρώσει όλα.

Ποιος Κριστιάνο τώρα, ποιος Μέσι, ποια Ρεάλ και ποια Μπαρτσελόνα; Γατάκια είναι όλοι αυτοί μπροστά στον Βλαχοδήμο και στον γίγαντα που χειρίζεται τη... μεταγραφή.

Τέτοιο ντιλ δεν υπάρχει. Έχει μείνει άφωνη η Ευρώπη και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Να δίνει δηλαδή η Μπενφίκα προκαταβολικά τα λεφτά και να συζητάει απλά αν θα τον πάρει τον Βλαχοδήμο το καλοκαίρι ή το Γενάρη.

Και το λέμε, το γράφουμε, το διαβάζουμε, το ακούμε και το συζητάμε έτσι αυτό. Σαν να πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Και δηλαδή, αν -μακριά από δω για το παιδί βέβαια- ο Βλαχοδήμος τραυματιστεί, τότε η Μπενφίκα τι θα πει στον Παναθηναϊκό, δώστε μας πίσω τα δύο εκτομμύρια;

Και βέβαια μια τέτοια σαχλαμάρα για να «περάσει» χρεάζεται συνοδευτικό καμιά δεκαριά αντίστοιχες σαν γέμιση μπας και γίνει πιο εύπεπτη.

Η Μπενφίκα καίγεται, λέει όπως διάβασα κάπου, γιατί έχει ένα τερματοφύλακα τώρα που τα τρώει όλα και σε κάθε ματς είναι κίνδυνος-θάνατος. Μάλιστα. Κι επειδή η Μπενφίκα «καίγεται» τόσο πολύ, παίρνει άλλον τερματοφύλακα, τον ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙ, αλλά δεν τον παίρνει άμεσα για να γλιτώσει από τον τροχονόμο που έχει και συζητάει να τον αφήνει αμανάτι στην ομάδa του μέχρι το καλοκαίρι, συνεχίζοντας μέχρι τότε με τον τροχονόμο αλλά έχοντας πληρώσει δύο εκταομμύρια για τον αντικαταστάτη του. Τον οποό προφανώς τον θέλει για τα... φιλικά προετοιμασίας εν όψει της νέας χρονιάς.

Για να σοβαρευτούμε λοιπόν.

Καλύτερα να δώσουμε τη σωστή διάσταση στο όλο θέμα, παρά να γελοιοποιούμε και την πραγματικότητα και την λογική και τον «εαυτό μας» με τέτοιες ανοησίες.

Ότι προφανώς και ο Παναθηναϊκός εκποιεί τον Βλaχοδήμο είναι γεγονός.

Το ότι πραγματικά κάποιος μέσω Μπενφίκα θέλει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να βγάλει κουτσά-στραβά το επόμενο διάστημα, επίσης είναι προφανές.

Το ότι στην ουσία μιλάμε για ένα... δάνειο χωρίς εγγυήσεις που φτάνει... μέσω Πορτογαλίας και Μπενφίκα στον Παναθηναϊκό για να τον βοηθήσει σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή κι αυτό δείχνει λογικό.

Πάντως το ότι κάποιος εδώ από την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει καλές σχέσεις και κονέ με την Μπενφίκα και μπορεί να την «χρησιμοποιήσει» για να βοηθηθεί ο Παναθηναϊκός, είναι η μόνη λογική εξήγηση.

Τώρα, είναι ο μάνατζερ που χειρίζεται την υπόθεση αυτός, είναι κάποιος... άλλος που «του περνάει» στην Μπενφίκα, είναι αποτέλεσμα απόφασης των... θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όρκο δεν παίρνω και δεν ξέρω κιόλας.

Ότι κι αν ισχύει πάντως, το σίγουρο είναι ένα.

Να 'ναι καλά ο άνθρωπος (όποιος κι αν είναι) που βοηθάει τον Παναθηναϊκό σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Ευχαριστήρια ανακοίνωση πρέπει να βγάλουν για πάρτι του εκεί στον Παναθηναϊκό. Και η ΠΑΕ και η Θ.13 και οι Επιτροπές Σωτηρίας και όλοι... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags