Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μύριζε» γκέλα μέχρι τη Θεσσαλονίκη
| 2017-10-23 23:46:00

«Μύριζε» γκέλα μέχρι τη Θεσσαλονίκη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Μύριζε» γκέλα μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Ξανά χωρίς πάθος και σχέδιο η ΑΕΚ μετά από ευρωπαϊκό ματς.

* Βρωμούσε... γκέλα, από το Καραϊσκάκη μέχρι την Τούμπα, για την ΑΕΚ το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Και ας υπήρχε θετικό κλίμα στην Ένωση μετά την σπουδαία ισοπαλία στο Μιλάνο. Φαίνεται, ότι ο Δικέφαλος δεν ξεπέρασε τα ψυχολογικά προβλήματα άλλων εποχών, όσον αφορά την κατάληψη της κορυφής, στην οποία βρισκόταν πριν μερικές αγωνιστικές.

*Δυστυχώς επιβεβαιώνεται σε ένα ακόμα παιχνίδι, ότι η ομάδα έμεινε αδιάβαστη μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι.

* Σημειώνω και υπεθυμίζω. Ισοπαλία με τον ΠΑΣ μετά την πρόκριση επί της Μπριζ στους ομίλους του Europa League. Ήττα από τον Αστέρα μετά το παιχνίδι με την Αούστρια, ήττα και από τον Ατρόμητο λίγες ημέρες μετά το μεγάλο ματς κόντρα στη Μίλαν. Μόνο μετά τον αγώνα με τη Ριέκα (νίκησε τη Λαμία) δεν επιβεβαιώθηκε ο κανόνας.

* Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν, ότι ο Χιμένεθ είχε χρόνο να προετοιμαστεί και η ομάδα να πάρει ανάσες. Γιατί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν το πρώτο για την ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε Δευτέρα. Όλοι περίμεναν διαφορετική εικόνα από την ομάδα, αλλά διαψεύστηκαν.

* Το καμπανάκι έχει ηχήσει εδώ και καιρό. Όχι μόνο για τον Χιμένεθ, αλλά και για τους παίκτες που εκτός από τη συγκέντρωσή τους χάνουν και το δίκιο τους με τη γκρίνια εντός αγωνιστικού χώρου. Γιατί η εικόνα ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται συνεχώς για σκληρό παιχνίδι, όταν οι ίδιοι παίζουν πιο soft και από τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο, δεν είναι και η καλύτερη για παίκτες της ΑΕΚ.

* Συν τοις άλλοις, οι παίκτες του Ατρόμητου ήταν περισσότερο ψυχωμένοι και έκαναν αυτό που ήξεραν. Αμύνθηκαν και χτύπησαν στην κόντρα. Το σχέδιο της ΑΕΚ ποιο ήταν; Γιατί στο πρώτο μέρος βγήκαν όλες και όλες δύο ευκαιρίες από οργανωμένες ενέργειες, ενώ στο δεύτερο καμία.

* Όλα αυτά δείχνουν κάτι. Δεν γίνεται να βλέπουμε την ΑΕΚ στην Ευρώπη και να χαιρόμαστε και στην Ελλάδα, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να είμαστε με τα κολλύρια.

* Καλή η ευρωπαϊκή πορεία. Ανεβάζει το πρεστίζ της ομάδας, δίνει και βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα όμως είναι αυτό που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ΑΕΚ. Μήπως πρέπει να τονιστεί ξανά από τη διοίκηση σε Μανόλο και παίκτες, ότι δεν χωρούν άλλες απώλειες, ειδικά στο ΟΑΚΑ; Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως έλεγαν οι αρχαίοι. Χρειάζεται που και που μία υπενθύμιση για να το εμπεδώσουν όλοι εντός ομάδας.

* Μην ξεχνάμε, ότι έρχεται και πρόγραμμα φωτιά. Παίζει με Πανιώνιο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), την ώρα που ο Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου παίζει με Πλατανιά και Λεβαδειακό. Μπορεί περιορίσει τις βαθμολογικές απώλειες σε αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΚ; Αυτό είναι πλέον το διακύβευμα.Ευτυχώς το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags