Facebook Pixel Sportdog.gr | Η γκάφα, ο άφαντος και το σύνδρομο των Τεμπών
| 2017-11-05 22:52:00

Η γκάφα, ο άφαντος και το σύνδρομο των Τεμπών

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η γκάφα, ο άφαντος και το σύνδρομο των Τεμπών

Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι αστείο να φαντάζεται πρωτάθλημα.

  • Χωρούν πολλές εξηγήσεις στη νίκη της ΑΕΚ σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, όταν στα φαινομενικά ευκολότερα ματς (βλέπε Νέα Σμύρνη) δυσκολεύεται να τα καθαρίσει.
     

    Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η Ένωση «φτιάχνεται» σε αυτές τις αναμετρήσεις και δείχνει την ανωτερότητά της. Την είδαμε στα ευρωπαϊκά ματς, τη θαυμάσαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη χειροκροτήσαμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
     

  • Στον αγώνα με τον... ξάδερφο Δικέφαλο η Ένωση δεν φοβήθηκε, ούτε την πήρε από κάτω με την αποβολή του Αραούχο. Έμεινε πιστή στο πλάνο της, κράτησε την κυριαρχία της και παρότι στερήθηκε τον Αργεντινό (αλλά και τον αρχηγό Μάνταλο) έβγαλε φάσεις. Σε μία από αυτές έγινε και το γκολ. Το σκορ όμως θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο... Αν έμπαινε και η ευκαιρία του Γιόχανσον στο 30'.
     
  • Δεν είναι τυχαίο, ότι η ΑΕΚ προηγήθηκε ενώ είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Σε αυτό το διάστημα φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο αντίπαλός της είναι πολύ κατώτερος. Ο ΠΑΟΚ απλά είναι πολυδιαφημισμένος και υπερτιμημένος. Ισχυρίζονται, ότι έχουν μεγάλους παίκτες, αλλά αυτοί από μόνοι τους δεν φτιάχνουν ΟΜΑΔΑ.
     
  • Μια ομάδα φυσικά δεν γίνεται με υπεροψία, η οποία περισσεύει στους Θεσσαλονικείς. Ούτε με προκλητικά μηνύματα στο Instagram από τους συγγενείς του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά για να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο, αλλά η στελέχωσή του είναι για κλάματα. Δεν έχει ακουστεί πουθενά για παράδειγμα, να εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή σε μία ομάδα ένας πρώην διαιτητής...
     
  • Τακτικά η ΑΕΚ είχε σωστό προσανατολισμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν σοβαρή αμυντικά, μπλόκαρε τον Πρίγιοβιτς και τον Ελ Καντουρί, όπως και τον Μπίσεσβαρ στο δεύτερο ημίχρονο. Επιθετικά δεν έβγαλε τις ίδιες τελικές ούτε δημιούργησε τις ίδιες συνεργασίες με άλλα παιχνίδια. Αλλα ματς όμως που τα στατιστικά της ήταν αξιοπρόσεχτα δεν τα κέρδισε. Αυτό το πήρε.
     
  • Οι αλλαγές του Χιμένεθ ήταν πολύ σωστές. Ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε κούραση δεν μπορούσε να κρατήσει όλο το παιχνίδι τον Λιβάγια με τον Λάζαρο. Ο Μπακασέτας έφαγε πολύ ξύλο μπροστά και έσπαγε μπάλες, ενώ ο Γαλανόπουλος βοήθησε στην πίεση ψηλά. Ο Ισπανός δεν έκανε τρίτη αλλαγή γιατί περίμενε πόσο θα αντέξει ο Ανέστης, ο οποίος έπαιζε χτυπημένος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, λόγω της σύγκρουσης με τον Πρίγιοβιτς, που κατά τα άλλα ήταν άφαντος. Ο Μανόλο κράτησε τον βασικό του τερματοφύλακα και εξάντλησε όλα τα περιθώρια, μία κίνηση που δείχνει, ότι δεν έχει σε εμπιστοσύνη τον Τσιντώτα μετά την Τρίπολη.
     
  • Ατομικά ξεχώρισαν πέραν του MVP Λιβάγια, οι τρεις στόπερ, ο Λόπες με τον Γκάλο, ο Γιόχανσον με τον Γαλανόπουλο, ο κινητικός Λάζαρος, αλλά και ο κύριος που υπερασπίστηκε τα γκολπόστ. Ο Ανέστης σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν σταθερός, έκανε ασφαλείς εξόδους και έκανε μία μεγάλη επέμβαση σε κεραυνό του Βιεϊρίνια στο πρώτο μέρος.
     
  • Όσον αφορά τον Λουτσέσκου, απορία προκάλεσε η είσοδος του Κρέσπο σε ένα σημείο που η ομάδα του είχε μείνει πίσω στο σκορ, αλλά έπαιζε με ποδοσφαιριστή περισσότερο. Σε εκείνη τη χρονική συγκυρία χρειαζόταν ένας δημιουργικότερος παίκτης, όπως ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος εισήλθε στο δεύτερο μέρος και ο ΠΑΟΚ έχασε χρόνο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και γκάφα η αλλαγή του Λέοβατς, ενώ ο Ρουμάνος έβλεπε τον Ζαμπράνο να φλερτάρει με την κόκκινη σε κάθε μαρκάρισμα.
     
  • Συνολικά η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν απογοήτευση. Δεν είδαμε ούτε μια συνεργασία, μία ατομική ενέργεια, μερικούς αυτοματισμούς, ένα κάτι βρε αδερφέ. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται σαν ένα συνοθύλευμα παικτών, χωρίς πλάνο, χωρίς στατηγική αλλά και χωρίς κίνητρο. Οι Ενωσίτες αγωνίστηκαν με πάθος και οι Θεσσαλονικείς με μπλαζέ ύφος. Και αφού δεν μπόρεσαν οι «ασπρόμαυροι» να παίξουν μπάλα το έριξαν στην κλωτσιά.
     
  • Ατομικά, ο Ελ Καντουρί δεν έδωσε αυτά που περίμενε ο Λουτσέσκου, αλλά ούτε και ο Βιεϊρίνια, με εξαίρεση μία ωραία παράλληλη μπαλιά του Πορτογάλου στο πρώτο μέρος, η οποία έμεινε αναξιοποίητη. Ο Πέλκας αναλώθηκε σε περιττές ενέργειες, ενώ ο Πρίγιοβιτς, όπως τονίστηκε και παραπάνω ήταν χαμένος.
     
  • Τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ έχει καλό τερματοφύλακα, τον Ρέι, στον οποίο πρέπει να πιστωθεί, ότι διατήρησε την ψυχραιμία στα μετόπισθεν, κατεύθυνε σωστά τους αμυντικούς του, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει και όλα...
  • Είναι πασιφανές πλέον, ότι ο ΠΑΟΚ έτσι δεν πάει για πρωτάθλημα ούτε πρέπει να το φωνάζει, γιατί στο τέλος μπορεί να γίνει και ρεζίλι. Έχει καταντήσει αστείο πλέον, κάτι σαν ανέκδοτο.

Ας κρατάει ζωντανή την ελπίδα του, χωρίς να τη διατυμπανίζει. Καλό θα του κάνει αυτή η ήπια νοοτροπία μέχρι να αποβάλλει το σύνδρομο που τον διακατέχει όταν περνά τα Τέμπη...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags