Facebook Pixel Η ΑΕΚ έκλεψε τον βαθμό στη Λεωφόρο
| 2017-11-19 22:02:00

Η πράσινη επανάπαυση και ο Αϊντάρεβιτς, το... κ@λ#δάχτυλο του αυτοκαταστροφικού Χιμένεθ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η πράσινη επανάπαυση και ο Αϊντάρεβιτς, το... κ@λ#δάχτυλο του αυτοκαταστροφικού Χιμένεθ

Έγινε... κλοπή στη Λεωφόρο.

Το απόρθητο της Λεωφόρου καλά κρατεί στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια, ότι ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε, ότι μπορεί να βρει αγωνιστικές ισορροπίες στα ντέρμπι. Δεν κατάφερε όμως να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία έκλεψε ουσιαστικά την ισοπαλία με ένα γκολ του Λιβάγια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς είχε όμως δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με το δώρο που έκανε στον Παναθηναϊκο, ο οποίος την χτύπησε πολύ έξυπνα στο ευαίσθητό της σημείο, τα στημένα, είχε την υπεροχή, στο δεύτερο όμως το Τριφύλλι εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένο, έβγαλε ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι, με τις φάσεις που είχε, αφού η Ένωση έδειχνε αδύναμη να βγάλει αντίδραση. Μόνο την ευκαιρία του Λιβάγια ο οποίος την έστειλε στα περιστέρια, μετά την κακή απόκρουση του Βλαχοδήμου έχουν να θυμούνται οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο μέρος μέχρι να ισοφαρίσουν στο 94' και να φύγουν με το “Χ”.

Αυτό ίσως να ήταν και το λάθος των πρασίνων. Επαναπαύτηκαν εξαιτίας της κακής απόδοσης των κιτρινόμαυρων και δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ή να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ. Μέχρι να γίνει το τελικό 1-1 όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αξιοπρεπέστατοι, αρκετά μαχητικοί και κατάφεραν να μπλοκάρουν τα ατού της ΑΕΚ. Παρά την απώλεια του Μολέντο ο Κουτρουμπής έσβησε τον Λιβάγια, ο Κολοβέτσιος ήταν σταθερός και ο Χουλτ, όλος ο Παναθηναϊκός στα αριστερά με τον Χίλιεμαρκ να δίνει τον ρυθμό ως μαέστρος με τις ωραίες εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις. Στο κέντρο ο Κουρμπέλης για μία ακόμα φορά ήταν κέρβερος με τον Σιλά να δίνει σημαντικές βοήθειες στο πλάνο καταστροφής του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν πολλά δημιουργικά θέματα.

Ο Δικέφαλος ήταν αδύναμος μεσοεπιθετικά, με τον Μπακασέτα να μην μπορεί να αναλάβει οργανωτικό ρόλο και τις πτέρυγες να είναι παραοπλισμένες, αφού οι πράσινοι κατάφεραν και έκοβαν κάθε μπαλιά προς τα άκρα. Έτσι η ΑΕΚ σπατάλησε την υπεροχή της χωρίς να μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Δύο φάσεις έκανε όλες και όλες σε όλο το ματς γεγονός που δεν τιμά μία ομάδα που χτυπάει πρωτάθλημα και θέλει να δείξει την ανωτερότητά της. Ο Χιμένεθ δέχτηκε κριτική για το γεγονός, ότι δεν είχε ψηλό στόπερ στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Μολέντο να πηδήξει μόνος του και να κάνει το γκολ στο 10', αλλά και επειδή έβαλε βασικό τον Κλωναρίδη, που ήταν, εκτός από άφαντος και εκνευριστικός. Ο Ελληνοβέλγος δεν μπορούσε να κάνει κοντρόλ.Τέσσερις φορές δεν ήλεγξε σωστά και έχασε τη μπάλα στο πρώτο μέρος.

Για πρώτη φορά όμως ο Χιμένεθ έκανε γρήγορα τις κινήσεις του στο δεύτερο μέρος, οι οποίες δεν του βγήκαν άμεσα. Ίσα ίσα που δεν ήταν λίγοι αυτοί που απόρησαν με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς αντί του Γαλανόπουλου. Ο διεθνής, πλέον, Αλβανός μέσος ήταν πολύ αργός με τη μπάλα στα πόδια. Αρκετές φορές μάλιστα έχανε χρόνο και δεν τη μοίραζε σωστά. Μία φορά κατάφερε και την έβγαλε αστραπιαία για τον Λιβάγια με τον Κροάτη να αναδεικνύεται από μηχανής θεός. Στην ουσία ο Χιμένεθ, πριν δείξει το περίφημο... κ@λ@δάχτυλο στη φάση που τσακώθηκαν Βιγιαφάνιες και Λόπες τα... έδειξε προς όσους είχαν έτοιμη την κριτική, σε περίπτωση ήττας, για τη χρησιμοποίηση του Αϊντάρεβιτς, στον οποίο πιστώνεται κατά το ήμισυ το γκολ της ισοφάρισης.

ΥΓ: Απαράδεκτη η χειρονομία του Χιμένεθ. Αντί να ηρεμήσει τους παίκτες του που κυνηγούσαν την ισοφάριση έριξε λάδι στη φωτιά... Είναι αψυχολόγητος και είναι κρίμα για τον ίδιο, γιατί έτσι καταστρέφει ό,τι έχει δημιουργήσει

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags