Facebook Pixel Sportdog.gr | Καλύτερος ο Χιμένεθ από Ουζουνίδη - Ποιον θέλω από ΠΑΟ - Λεμονή, με αυτόν να πας!
| 2017-11-20 10:00:00

Καλύτερος ο Χιμένεθ από Ουζουνίδη - Ποιον θέλω από ΠΑΟ - Λεμονή, με αυτόν να πας!

του Νίκου Αλέφαντου
Καλύτερος ο Χιμένεθ από Ουζουνίδη - Ποιον θέλω από ΠΑΟ - Λεμονή, με αυτόν να πας!

Τρομερές ατάκες για το χθεσινό ντέρμπι και τον Ολυμπιακό!

Ήταν ποδόσφαιρο αυτό που είδαμε στο ντέρμπι; Στους ποδοσφαιριστές οφείλεται. Μέτριοι παίκτες. Καμία σχέση με παικταράδες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που έχω δει εγώ στο παρελθόν. Τώρα τι να δεις. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από αυτές τις ομάδες.

Ο Μολέντο είναι όλα τα λεφτά, εγώ από το πρώτο ματς που τον είδα στον Παναθηναϊκό είπα "αυτός είναι σέντερ μπακ" και έχω πει ότι θα τον ήθελα στον Ολυμπιακό. Ο τρόπος που κινήθηκε στο γκολ του είναι υποδειγματικός. Αυτός έμπαινε κατά μέτωπο και ο Λαμπρόπουλος με τον Ανέστη κοιμόντουσταν.

Η ΑΕΚ έχει καλύτερο προπονητή από του Παναθηναϊκού. Πίεσε ψηλά η ΑΕΚ, με παίκτες μικρών δυνατοτήτων, τι να περιμένεις από τον Κλωναρίδη που δεν έπαιξε πουθενά μπάλα όπου πήγε. Όμως η ΑΕΚ παίζει πιο σωστά από τον Παναθηναϊκό. Τον έπαιζε τον Παναθηναϊκό μέσα στην Λεωφόρο.

Με 3-5-2 ξεκίνησε ο Χιμένεθ, το άλλαξε στην πορεία, εσύ τι κάνεις κύριε Ουζουνίδη; Σου χαμογελά η τύχη και νικάς 1-0 από νωρίς ενώ δεν το αξίζει η ομάδα σου και τρως γκολ με ανοιχτό πέλαγος στην άμυνά σου στο τελευταίο λεπτό; Είστε προπονητές εσείς;

Νικάς 1-0 στο ντέρμπι, δεν έχεις παίξει τίποτα από μπάλα, φτάνεις στο τελευταίο λεπτό και τρως γκολ με άδεια την άμυνά σου πίσω; Και έχεις κάνει αλλαγή χαφ να βάλεις χαφ; Εκεί ρίχνεις έξτρα αμυντικό ρε να γεμίσεις την άμυνά σου, να παίξεις 5-4-1.

Ο Χιμένεθ σου είχε πετάξει δεύτερο σέντερ φορ μέσα, τον Γιακουμάκη μαζί με τον Λιβάγια, σου είχε βάλει και τον Χριστοδουλόπουλο, είχε βγάλει αμυντικό για να βάλει επιθετικό, δεν βλέπετε τίποτα; Εσύ πώς απάντησες; Έκανες αλλαγή χαφ για να βγάλεις χαφ! Και δεν τα λένε οι δημοσιογράφοι αυτά.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Μου άρεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Έχασε γενικώς μεγάλες ευκαιρίες στο ματς ο Ολυμπιακός. Όμως αν δεν έκανε το λάθος ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού στο τέλος στο σουτ του Κούτρη, δεν νομίζω να έπαιρνε τη νίκη ο Ολυμπιακός. Και θα ήταν άδικο διότι έχασε πολλά γκολ.

Ο Ανσαριφάρντ έμπαινε κάθετος, μου άρεσε πολύ, Λεμονή με αυτόν πρέπει να πας, μην ασχολείσαι με Εμενίκε και με Τζούρτζεβιτς, το έχω ξαναπεί. Τον Ανσαριφάρντ να δουλέψετε να βρει την ψυχολογία του στο γκολ. Οι κινήσεις του είναι ωραίες και παιδαράς είναι.

Ο Μάριν λίγα πράγματα και ο Καρσελά λίγα πράγματα, από το καλοκαίρι λέω ότι αυτά τα εξτρέμ είναι μακριά από το γκολ. Πρέπει να φτιαχτεί ο Σεμπά και να δώσουν εμπιστοσύνη στον Πάρντο.

Η πίσω γραμμή πολύ καλή με Μποτία, Σισέ, Ομάρ, Κούτρη, Προτό.

Ο Ταχτσίδης αργός αλλά προσπαθεί να ανέβει. Ο Ζιλέ έκανε πολύ καλό παιχνίδι και έβαλε πολύ ωραίο γκολ.

Οι απώλειες του Μάνταλου και του Γιόχανσον θα επηρεάσουν πολύ την ΑΕΚ. Και τους δύο τους θεωρώ σπουδαίους παίκτες για τα κυβικά της ΑΕΚ. Δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει τέτοιους παίκτες η τωρινή ΑΕΚ.

Πάμε τώρα να κλείσουμε με Ιταλία που με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς θα είναι να δούμε Μουντιάλ χωρίς Ιταλία. Σιγά τα αβγά! Δεν άξιζαν να πάνε. Δεν υπάρχει Ιταλία τώρα, είναι ανύπαρκτοι, δεν βγάζουν παίκτες, έχουν μείνει πίσω. Έχω δει Ιταλίες στο παρελθόν να χαίρεσαι να τις βλέπεις.

Μέσα ήμουν στα γήπεδα της Ισπανίας στο Μουντιάλ του '82 όταν ο Μπεαρζότ τρέλανε τον πλανήτη πετώντας έξω εκείνη τη θεαματική Βραζιλία.

Μέσα ήμουν και στον τελικό και μάλιστα είχα και μια λογομαχία μετά με δύο δημοσιογράφους, τον Βενετούλια και τον Διακογιάννη, τους είπα "σήμερα θριάμβευσε το μαν του μαν και διελύθη η ζώνη".

Πάνω στον Λιτμπάρσκι είχε βάλει ο Μπεαρζότ τον Τζεντίλε να τον κυνηγάει παντού, πάνω στον Φίσερ είχε βάλει τον Κολοβάτι, και πάνω στον Ρουμενίγκε τον Καμπρίνι. Είχε βάλει στο κάθε στιλ αντίπαλου παίκτη το ανάλογο στιλ παίκτη.

Και τους διέλυσε. Από την άμυνα ξεκινάμε κύριοι. Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και αφήστε τους άλλους να τρώνε πατατάκια, έγραψε η ιστορία. Μπροστά σου λέει θα μου καθαρίσει ο Ρόσι. Και καθάρισε.

Τώρα τι να δεις από την Ιταλία. Αν εξαιρέσεις τον Κιελίνι και τον Μπονούτσι, τι να δεις. Τον Βεντούρα προπονητή; Τον Μπουφόν στα 40 να αργεί να πέσει λόγω ηλικίας;

Έλα ρε με τα σέντερ φορ που φτάνουν μέχρι τη μέση μου! Έκανε φασαρία ο Ντε Ρόσι στον προπονητή για να μπει αλλαγή ο Ινσίνιε. Με 1,60 ύψος

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags