Facebook Pixel Sportdog.gr | Το «έγκλημα» του Λεμονή, ο στόπερ... του εαυτού του και η «μεταγραφή» που χάλασε!
| 2017-11-22 23:52:00

Το «έγκλημα» του Λεμονή, ο στόπερ... του εαυτού του και η «μεταγραφή» που χάλασε!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το «έγκλημα» του Λεμονή, ο στόπερ... του εαυτού του και η «μεταγραφή» που χάλασε!

Ποιος πρέπει να "τελειώσει" απόψε και γιατί είναι καλά τα νέα.

Το ρεπορτάζ που έβγαινε από του Ρέντη το τελευταίο δεκαήμερο, από την διακοπή των Εθνικών ομάδων, ανέφερε πως ο Τάκης Λεμονής δούλευε στις προπονήσεις τόσο για το ματς με τον Λεβαδειακό όσο και για αυτό με την Σπόρτινγκ, όπου ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Ο Έλληνας κόουτς όμως, φοβήθηκε το παιχνίδι και την ομάδα του, έπαιξε φουλ αμυντικά και στα πρώτα δύο λάθη των παικτών του… αποχαιρέτισε.

Δεν γινόταν η 11αδα που κατέβασε ο Λεμονής να πάρει έστω το «χ» από την Σπόρτινγκ, η οποία από το πρώτο λεπτό πάταγε όποτε ήθελε στην περιοχή, ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε το διπλό και το γκολ χωρίς επιθετικό. Ο Φορτούνης ταλαιπωρούταν σε ρόλο «ψευτοεννιαριού», ενώ ο δραστήριος Πάρντο, παρότι δημιουργούσε φάσεις, δεν έβρισκε κανέναν στην περιοχή για να του δώσει την μπάλα.

Έτσι λοιπόν, όταν στο 40’ ο Μποτία… κοιμήθηκε και τρία λεπτά αργότερα ο Κούτρης έκανε αστείο λάθος στα όρια της περιοχής, η Σπόρτινγκ εύκολα και απλά έγραψε το 2-0 και καθάρισε το παιχνίδι. Ο Ισπανός στόπερ, που αποθεώθηκε στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, σήμερα απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί πλέον σε αυτό το επίπεδο. Ευθύνεται και για το 1-0 και για το 3-0, όπου δεν πηδάει μπροστά από τον Ντοστ. Θα είναι έγκλημα αν του ανανεωθεί το συμβόλαιο.

Καθοριστική βραδιά λοιπόν απόψε για τον Μποτία, όπως άσχημα είναι τα νέα και για τον Κούτρη, ο οποίος μπορεί να έχει δείξει μέχρι στιγμής τρομερά στοιχεία, όμως είναι άπειρος και θέλει δουλειά Δεν γίνεται να πιστεύουν στο Λιμάνι πως ήδη είναι ο νέος Γεωργάτος (ασχέτως αν θα γίνει), ούτε ότι μετά από την σημερινή του εμφάνιση η Μπενφίκα θα δώσει… 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αποχαιρετάει την Ευρώπη, κάτι που ήταν και το πιο πιθανό στα τέλη του καλοκαιριού όταν έμαθε την κλήρωση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πειριαώτες, ειδικά φέτος, ήταν αδύνατον να «κλέψουν» την δεύτερη θέση από τη Γιουβέντους, ενώ με την κακή διαχείριση των προπονητών του, δεν κόντραρε ούτε την Σπόρτινγκ.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Μπένσικ Χάσι έπαιξε φουλ επίθεση και βρέθηκε να χάνει 0-3 στο Γ. Καραϊσκάκης πριν καν το καταλάβει και στη Λισαβόνα ο Τάκης Λεμονής έπαιξε φουλ αμυντικά και χωρίς επιθετικό, ενώ έπαιζε με μοναδικό στόχο το διπλό που θα έγραφε ιστορία. Ίσως βέβαια η αποψινή εξέλιξη να βγει και σε καλό στον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πολλά προβλήματα και αυτό το ξέρει και ο Λεμονής, ο οποίος γνωρίζει τις αδυναμίες του ρόστερ και προσπαθεί να τις κρύψει σε κάθε παιχνίδι, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Πλέον, παίζοντας μόνο στο πρωτάθλημα, μπορούν να κυνηγήσει την πρώτη θέση μέχρι τον Γενάρη στην Σούπερ Λιγκ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags