Facebook Pixel Sportdog.gr | Κιτρινόμαυρες απαντήσεις στα... παρατράγουδα από Βορρά
| 2017-12-03 22:44:00

Κιτρινόμαυρες απαντήσεις στα... παρατράγουδα από Βορρά

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κιτρινόμαυρες απαντήσεις στα... παρατράγουδα από Βορρά

Χάλασε τη συνταγή η ΑΕΚ στη Λιβαδειά.

Πολλοί περίμεναν γκέλα της ΑΕΚ στη Λιβαδειά και αποκαθήλωση από την κορυφή. Ο Λεβαδειακός εκτός από την καλή πορεία που κάνει φέτος, είχε διατηρηθεί αήττητος στην έδρα του. Οπότε το παιχνίδι της Λιβαδειάς φάνταζε δύσκολη αποστολη για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι, παρά την απαράδεκτη απαγόρευση, είχαν στο πλευρό τους Ενωσίτες οπαδούς.

Η Ένωση ομως χάλασε τη... συνταγή. Έφυγε με το διπλό από την έδρα της ομάδας του Γιάννη Κομπότη, τον οποίο αρέσκεται πάντα να πληγώνει. Μην ξεχνάμε, ότι ο ηγέτης του Λεβαδειακού ήταν αυτός που το 2013 φώναζε «εγώ θα σας ρίξω».

Το σημαντικότερο για την ΑΕΚ είναι ότι πέρασε καθαρότατα από τη Λιβαδειά και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή. Ούτε σπρώχτηκε από σφυρίγματα ούτε ο αντίπαλος έκατσε να χάσει. Γιατί ακούστηκαν πολλά... παρατράγουδα από Βόρεια Ελλάδα προς απάντηση των δυσμενών σχολίων για τη... διαστημική εμφάνιση στα Πηγάδια, εκεί όπου κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ μεταμορφώνεται και περνάει αέρα, αλλά, στα άλλα γήπεδα κολλάει.

Στη Λιβαδειά η ΑΕΚ έπαιξε με τριπλέτα Λιβάγια, Λάζαρος, Αραούχο, έκλεισε τον Λεβαδειακό εξ αρχής, δεν τον άφησε να πάρει ανάσα, αλλά τον δρόμο προς τα δίχτυα δυσκολεύτηκε να τον βρει. Από τη μία το καλό στήσιμο του Ζοσέ Ανιγκό και από την άλλη η λανθασμένη ανάπτυξή της, τη μπλόκαραν δημιουργικά. Γι'αυτό έπρεπε να παίξει με ταχύτητα και να βγει στην κόντρα.

Την πρώτη φορά που οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν γρήγορα τη μπάλα σκόραραν, κάτι που πιστώνεται στο Σέρχιο Αραούχο και τον Μάρκο Λιβάγια, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο γήπεδο με κλειστά μάτια. Αλλά και το 0-2 στον αιφνιδιασμό βασίστηκε και στη γρήγορη σκέψη του Τσιντώτα, ο οποίος με ένα βολέ έβγαλε την ομάδα του σε θέση για γκολ.

Ο Κατερινιώτης τερματοφύλακας αξίζει ειδικής μνείας. Γιατί πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ακούστηκαν πολλά για τον αποκλεισμό του Ανέστη. Πέρα απ'τα όσα έχουν διαρρεύσει όσον αφορά το συμβόλαιο του δεύτερου, στο παιχνίδι φάνηκε ότι ο παραγκωνισμός του έχει και αγωνιστικά κριτήρια.

Ο Τσιντώτας εκτός ότι ήταν σταθερός κάτω από τα γκολπόστ του, δεν έχασε έξοδο και χάρη στις έγκαιρες επεμβάσεις του στον αέρα, η άμυνά του έπαιρνε ανάσες και η ΑΕΚ κατάφερνε να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση. Αυτήν την ταχύτατη αλλαγή παιχνιδιού από τη μία εστία στην άλλη έχουμε να τη δούμε πολλά χρόνια. Και σίγουρα ο φορμαρισμένος Ανέστης δεν έχει αυτή τη δυνατότητα στο παιχνίδι του, ώστε να μπορεί να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του.

Οπότε η επιλογή του Τσιντώτα δεν στερείται ποδοσφαιρικής λογικής. Είναι σημαντικό επίσης για τον 24χρονο γκολκίπερ που έπαιξε καλά, ώστε να αποκτήσει ψυχολογία για τον τελικό με την Αούστρια Βιέννης, αφού όπως φαίνεται αυτός θα υπερασπιστεί την κιτρινόμαυρη εστία.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στους οπαδούς της ΑΕΚ που ενίσχυσαν την ομάδα τους από τις γύρω... ταράτσες και δεν έδωσαν καμία αφορμή με τη συμπεριφορά τους. Η παρουσία τους στη Λιβαδειά ήταν η καλύτερη απάντηση προς όσους τους στερούν τη δυνατότητα να στηρίξουν την ομάδα τους, την ώρα που σε άλλους η Πολιτεία κλείνει τα μάτια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags